Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Fra blindsone til blikkfang på kjøkkenet

Halvmeteren over kjøkkenbenken ender altfor ofte opp som en nøytral blindsone på kjøkkenet. Vi har sett på mulighetene for å skape et dekorativt blikkfang som også tåler vann og søl. Det er tid for å tenke kreativt!

 • Med kreative evner kan man male sitt eget motiv over kjøkkenbenken.

  Foto:

 • Tavlemaling over kjøkkenbenken er praktisk for middagstips og hyggelige beskjeder.

  Foto:

 • Velger man fliser over kjøkkenbenken er utvalget stort.

  Foto:

 • Velger man fliser over kjøkkenbenken er utvalget stort.

  Foto:

 • Ulike akrylplater fra Konzept K gir et spennende blikkfang på kjøkkenet.

  Foto:

 • Ulike akrylplater fra Konzept K gir et spennende blikkfang på kjøkkenet.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Området over kjøkkenbenken er ofte en utfordring når man skal innrede og pusse opp. Veggen må tåle søl og sprut fra kjeler, stekepanner og kjøkkenkran – samt en runde med vaskekluten opptil flere ganger daglig. Det betyr at man først og fremst bør velge ut fra et praktisk ståsted, men det trenger ikke å gå på bekostning av det estetiske! Vi har sett på noen alternativer til ”halvmeteren over kjøkkenbenken”.

Maling

Maling over benken er et lettvint og dekorativt alternativ som gir uendelige mange fargevalg. Velg da en vaskbar og slitesterk maling som forblir like fin, selv etter vask. Normalt har de litt blankere malingene bedre vaskbarhet enn de matte, men det finnes også nye matte malinger som har gode vaskeegenskaper.

Tips: Beskytt med glass

Til tross for at tapetet og malingen er vaskbar, er det en stor fordel å beskytte området rundt kokesonen med glass. Glassplater finnes av ulike kvaliteter: frostet, klart, pleksiglass og herdet glass. Sistnevnte er spesielt godt egnet da dette glasset tåler godt den sterke varmen som oppstår ved kokeplaten.

Tips: Husk fugemasse i overgangen

Uansett hva man velger å ha over kjøkkenbenken, er det viktig å legge en elastisk fugemasse i overgangen mellom kjøkkenbenken og veggen for å unngå at matrester faller mellom benken og veggen. I tillegg er det lettere å holde rent. Husk at det er mange ulike fargenyanser å velge mellom. Tenk alternativt til hvitt. For å få en fin helhet er det en fordel å legge en fugemasse som bryter minst mulig med benkeplaten.

Oppdatert: 07.02.2017  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]