IFI logo
Se flere bilder
Kjøkkenet - åpent og lyst

Foto: Espen Grønli/ifi.no, Trine Midtsem/ifi.no (før-bilde)

Kjøkkenet - åpent og lyst

Men ikke kun åpent og lyst - tanken om å skape et helhetlig interiør var den alt overskyggende idéen under planleggingen, ombyggingen og innredningen av det nye kjøkkenet.

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her hadde huseierne allerede bestilt kjøkkeninnredningen før interiørkonsulent Ellen Skifjeld kom inn i bildet. Men det skulle vise seg å ikke by på problemer.

– Innredningen er helt OK, forsikrer Ellen, den har fronter i en stilfull gråfarge og dekor med rette, rene linjer. Håndtakene i buet stål skiller seg fordelaktig ut i forhold til de knottene som var på det gamle kjøkkenet.

Sammen med lamper og avtrekkshette i stål, har rommet nå fått et snev av ungdommelig, «industrial look».

Altså et valg som ligger greit innenfor begrepet «ungt og fresht» – presis som eierne ønsket seg.

Helhet - helhet - helhet

– Dette er de tre viktigste faktorene når jeg bygger opp et interiør, understreker Ellen og fortsetter:

– Sammen med riving av veggen mot entréen, er det nettopp den helhetlige tenkningen som gjør at kjøkkenet nå virker dobbelt så stort som tidligere. Veggene i entré og kjøkken har fått samme farge, takene er identiske og gulvet flyter ubrutt gjennom de to rommene. Når skapplassen i tillegg er blitt utvidet ved at en av entréens tidligere nisjer er blitt fylt med skap som har dører som hører sammen med de øvrige kjøkkenfrontene, er helheten fullbyrdet.

Fondvegg med tapet

For å lage en ekstra, visuell spenning i det nye kjøkkenet, lanserte Ellen tanken om å etablere en fondvegg. Eneste fornuftige muligheten var da vindusveggen for enden av rommet, ved siden av spisebordet.

Dette ble svært godt mottatt av huseier som snart så at tapetet i brede, vertikale striper, hadde farger som matchet vegger og interiør for øvrig. Plutselig hadde rommet fått en helt ny dimensjon, og med supplerende liftgardiner ble det hele perfekt. For å øke trivselsfaktoren ytterligere, ble en omtrukket, klassisk lenestol med nylakkerte armlener, prikken over i-en i spisekroken.

I utgangspunktet hadde gulvet en parkett som hverken kunne oppfattes som ung eller fresh. Ved å fortsette entréens keramiske, gråmelerte fliser inn i kjøkkenet, fikk rommet et totalt endret preg og en helt annen romfølelse.

– Vi kunne gjerne ha valgt en annen type gulv, forsikrer Ellen, men for å skape en integrasjon av ulike materialer og farger, ville jeg da videreført noe av entrégulvet inn i kjøkkenet. En måte å gjøre dette på, er å la de keramiske flisene opptre som en omramming av et annet gulv, for eksempel i parkett, laminat, vinyl, linoleum eller gummi.

Se flere bilder
Fondvegg med tapet

Foto:

Fargen lilla går igjen på andre tekstiler i huset.

Over kjøkkenbenken

Veggstykket mellom kjøkkenbenken og overskapene har stor betydning for vår visuelle oppfatning av et kjøkken. I tillegg er dette en flate som må ha en overflate som er praktisk å leve med i hverdagen.

I dette tilfellet ønsket huseierne å satse på keramiske fliser, men slett ikke de kulørte variantene, ispedd stedvise dekorfliser med frukt og grønt-motiver. Nei, her gikk interiørkonsulenten for en løsning med retropregede, rektangulære fliser, som får lov til å fortsette opp til taket der åpningen mellom overskapene tillater det.

 

For mer informasjon:

Beckers

Borge

Green Apple

Höganäs

Dette ble brukt:
 • Kjøkkeninnredning: Lidingö - IKEA
 • Tapet: Cole & Son New Stripes & Plains, Chelsea Stripe 84-5027 - BORGE
 • Fliser over kjøkkenbenken: Biselado hvit fasad 75 mm x 150 mm - HÖGANÄS
 • Kjøkkengardin: Grace L1320 col. 23 - GREEN APPLE
 • Benkeplate m/stålkant: IKEA
 • Vask: Domsjö - IKEA
 • Armatur: MEGAFLIS
 • Sort-hvit pute i lenestol: KREMMERHUSET TING & SÅNT
 • Stålampe: IKEA
 • Gulvteppe: LIVING
 • Lenestol: stolen er gammel, tekstilet L1319 col.14 er fra GREEN APPLE
 • Vinduer og gulvlister: Grunnet med Panelgrunn, malt med Elegant Aqua Lakkmaling Halvblank, farge 0502-Y - BECKERS
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.