Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Enklere for deg som skal pusse opp

  Harald Sola Berentsen/ifi.no, produsenten
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Når tak eller vegger skal sparkles, sparer du mye tid og arbeid ved å velge en sparkelmasse som er enkel å påføre, som herder raskt, er lett å slipe og kan benyttes til alle typer underlag.

Det bygges mye på Tjuvholmen om dagen, både næringsbygg og boliger.

Store betongkonstruksjoner vokser opp overalt, og mange underleverandører jobber på spreng for å holde tidsfristene.

Ifi.no tok en tur rundt i nybygg som foreløpig bare besto av et betongskjelett – råbygg som tilsynelatende var milevis fra å kunne tas i bruk.

Effektivitet en forutsetning

En av underleverandørene vi fant ytterst på Tjuvholmen, var malermesterfirmaet Hunvik & Co AS som var i full gang med å klargjøre for maling av vegger og tak.

Prosjektleder Karstein Midthjell kan fortelle oss at det skal være en rask innflytting i disse lokalene og de derfor må velge løsninger som er raske og effektive, og som gir et perfekt resultat.

– Her ser du at betongen er full av slisser etter forskalingsbord. Slissene kan være opp til ti centimeter brede og tre til fem centimeter dype. Som du ser er det til sammen flere kilometer med slike slisser i dette bygget. Takket være en ny og bedre sparkelmasse kan vi nå ta ansvaret for hele prosessen med avretting og maling. Det gir bedre kvalitetssikring, og det gir oss muligheten til å utvide entreprisen. Tidligere har dette arbeidet først og fremst vært utført av murerne, men kan altså med fordel tas hånd om av malerne, hevder Midthjell.

Mange fordeler

Distrikssjef hos Casco, Lars R. Johannessen forteller at de foreløpig har levert fire tonn sementbasert sparkel til dette prosjektet.

– Denne sparkelen kom på markedet for et halvt år siden, og mange har allerede fått øynene opp for de mange fordelene til Scönox RDF. For det første er dette en sparkelmasse som kan benyttes på alle underlag, oftest uten primer eller noen annen form for forberedende behandling. Dette gjelder også for sugende underlag. Massen er svært smidig og enkel å påføre, og den er lett å slipe. Ved påføring av tynne lag er den slipbar allerede etter en time. Til slutt helsparkles vegger og tak med sandsparkel som finslipes og gir et helt jevnt og glatt underlag for malingen. Sparkelen har ingen krymping eller sprekkdannelse, sier han.

For prosjekt og hjemmebruk

For prosjekt og hjemmebruk

Den sementbaserte sparkelen er hvit og kan benyttes overalt, også i våtrom; dette i motsetning til tradisjonell, gipsbasert sparkel. Å benytte samme produktet på alle flater, i alle rom, gir også en rasjonaliseringsgevinst og en vesentlig kvalitetssikring. Schönox RDF leveres i pulverform i 20 kilos sekker for større prosjekter og i fire kilos forpakninger for mindre oppussingsarbeider. Dette er en nyttig allround reparasjonssparkel som kan påføres med brett, så vel som rull. Den er et glimrende alternativ ved helsparkling av veggfliser. Sparkelen kan helles ut av sekken og røres ut med vann, uten antydning til svevestøv.

For mer informasjon

www.casco.no

Les også 10 gode råd for en billigere og mer effektiv oppussing

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons