IFI logo
Se flere bilder
Grønnere gulvlim

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Grønnere gulvlim

Det bygges på Lillehammer; Rosenlund Bydelssenter har vært under oppføring siden 2012 og ferdigstilles nå i sommer. Prosjektet består av to kontorblokker, den ene blokken skal huse Statens vegvesen og den andre skal gi plass til Fylkesmannen i Oppland.

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke minst offentlige instanser har et sterkt fokus på miljømessige hensyn for sine lokaler. Det dreier seg blant annet om energieffektivitet, men alle bygningsdetaljer, utførelse og materialer, blir også underkastet nøye miljø- og helsemessige vurderinger. Arkitektene definerte en utstrakt bruk av tepper i byggene på Lillehammer, noe hovedentreprenør NCC Construction har tatt til følge. Valget falt på en kvalitet fra Egetepper. Men for å legge teppene kreves det også et gulvlim av en viss kvalitet.

Nyvinning fra Casco

- Markedet har et økende fokus på dokumentasjon av emisjoner fra byggevarer og for vår del, betyr det sparkel, lim og fugemasse. Vi har et bredt spekter av produkter som tilfredsstiller kravene som er satt i BREEAM-NOR, med vårt nye nye gulvlim CascoProff GP i spissen forteller Espen Josten, Teknisk sjef lim/fug hos Casco Schönox Norway AS. 

Gulventreprenøren

Oppdraget med gulvleggingen i Rosenlund Bydelssenter har vært ivaretatt av Lillehammer-firmaet Ragnvald Moe AS, og formann Lars Arve Kronborg uttrykker stor begeistring for det nye limet fra Casco Schönox:

- Casco Proff GP har helt ekstreme egenskaper når det gjelder brukskvaliteter og det tilfredsstiller selvfølgelig alle miljøkrav, understreker Kronborg; - limet er også lett å stryke på, noe som gjør belastningen på gutta mindre, så fra en HMS-vurdering kan vi ikke ønske oss noe bedre. Limets universelle egenskaper er også en stor fordel; én type lim er alt du behøver å ha med til anleggsplassen. Vi har benyttet Proff GP til badegulv, veggvinyl på våtrom og her på Rosenlund legger vi ti tusen kvadratmeter tepper i tillegg til en del vinyl.

Limet har uvanlig lang åpentid og har helt unik heft, selv etter ganske lang tid. Dette er et lim som gjør vårt arbeid som gulvleggere mye enklere, avslutter Kronborg.

Se flere bilder
Cascoproff GP limer PVC-belegg med eller uten sidebelegg og noe linoleum.

Foto:

Cascoproff GP limer PVC-belegg med eller uten sidebelegg og noe linoleum.

Mer informasjon:

www.casco.no

BREAAM-NOR

BREEAM-NOR er Norges fremste metode for klassifisering av bærekraftig bygg, med mulighet for sertifisering via NGBC. BREEAM-NOR er en norsk tilpasning av det engelsske klassifiseringssystemet BREEAM, og ble lansert i 2011.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.