Kategorier

Meny

Konto

Blått - den store trendfargen

Åpne kranen for det blå! Vi vil ha rolige farger framover, gjerne i form av blå fløyel. Vi ser blått mot rødt, grønt og valnøtt, eller mot det mer metalliske som kobber.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Blått - den store trendfargen

Foto: Produsentene

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdensøkonomien har sikkert sitt å si. Norge har stemt blått, det er urolige tider med finanskrise flere steder i verden. Ifølge Farveordbok av Lene Bjerregaard er blått en tillitsfull farge. Egenskaper er klarhet, seriøs, troverdig, tillitvekkende.

Det vil vi ha nå!

Blått har kommet som den store trendfargen!

 

Vann som inspirasjon

En av verdens mest velrennomerte trendeksperter, Lidewij Edelkoort, melder at vann er en stor inspirasjon for trendene.

«Vi ønsker å bryte fri fra frykt og aggresjon. Vi ønsker å åpne slusen som har undertrykt oss så lenge, for å la vannet flyte fritt og vilt. For så å søle ut og oppdage nye terreng, og skjære ut nytt materiale», skriver hun på sine nettsider.

Dele på Pinterest Vann som inspirasjon

Dunkel stemning

Har du sett filmklassikeren «Blue Velvet» av David Lynch? Filmtittelen oppsummerer mye av trendbildet vi beveger oss i. Den gjenspeiler det historiske, eksklusive og avdempete blå, der den klassiske stilen gjenoppstår. Stemningen i sangteksten som «Den blå damen» synger, og som også popstjernen Lana Del Rey har gjort en coverversjon av, gir en «riktig» følelse nå: «She wore blue velvet. Bluer than velvet was the night. Softer than satin was the light. From the stars».

Under Gave & interiørmessen sa Jakob Søndergaard, direktør og trendspotter i pej gruppen, dette:

– Neon er en nyhet som vil vare. Blått og vinrødt blir viktige aksentfarger. Mens de sorte fargene har funnet sitt nivå. Det blir en mer avdempet, klassisk fargeskala der brent oransje er et flott innslag! Fargene vil utstråle luksus.

Dele på Pinterest Dunkel stemning

Blått i alle fargeskalaer

Varme, eksotiske farger blandes med det kjølige skandinaviske, som lyseblå himmel og varme, lyse farger satt opp mot «mørkt lys».

Det er her innslag som valnøtt, havblått, metall og mørkt tre vil sees i kombinasjon. Fargeskalaen går fra brent oransje til lys blå, gul, og lysbrun for å nevne noe. Stemningen vil være maskulin og bastant.

Viktige farger blir lys blå, gul, bordeaux og pink. Det blir få, men oppsiktsvekkende mørke farger. Sammen med metall.

– Vi vil skape nye sjanser og se modige farger. Dette sees gjennom en ren stil, som er sterk og dedikert, med klare, skinnende detaljer. Fornuft og risiko blir til ett. Avdempet blått, og blått kommer i alle fargeskalaer, opplyser han.

Dele på Pinterest Blått i alle fargeskalaer

For mer informasjon:

www.astex.no

www.egetepper.no

www.interfaceflor.no

www.intag.no

www.borge.no

www.mrperswall.no

www.forbo-flooring.no

www.polyflor.no

www.inspirasjon.as

www.brynslokken.no

www.fantasi.no

www.greenapple.no

www.storeys.no

www.tapethuset.no

www.tarkett.no

www.nordsjo.no

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]