Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Amalie Skram vgs - Med naturen under føttene

cloud_download
fullscreen
 • Amalie Skram vgs - Med naturen under føttene

  Foto: DLW Flooring

 • Amalie Skram vgs - Med naturen under føttene

  Foto:

 • Amalie Skram vgs - Med naturen under føttene

  Foto:

 • Amalie Skram vgs - Med naturen under føttene

  Foto:

Der fremtidens lærere, leger og håndverkere skal formes, skal det ikke stå på kvaliteten.

Annonse
<p><b>PROSJEKT:</b> Amalie Skram videregående skole i Bergen.</p>

PROSJEKT: Amalie Skram videregående skole i Bergen.

I 2009 startet byggingen av det som skulle bli nye Amalie Skram videregående skole. Tre skoler ble samlet under ett tak, og i 2014 stod det nye bygget klart. Skolen ligger fint til i Nygårdstangen i Bergen, og har en elevkapasitet på rundt 1000. Skolen har 30 romslige undervisnings- og grupperom, to auditorier, flere naturvitenskapelige kurslokaler, kantine, bibliotek og lesesal. Alle rom er utstyrt med det nyeste innen IT-teknologien. Skolen er også direkte knyttet til det nasjonale anlegget for svømming og stup.

Natur på topp
<p><b>INNSYN:</b> Store glassvegger gir innsyn til svømmeanlegget fra fellesarealene</p>

INNSYN: Store glassvegger gir innsyn til svømmeanlegget fra fellesarealene

Arkitekturen er moderne og luftig, og består av komplekse, geometriske former. Lyse farger preger skolen. Arkitektene hadde et stort ønske om å ta i bruk mest mulig naturmaterialer i hele bygget, noe som gjenspeiles i interiøret. Her er miljø i fokus, også på gulvet.

Store krav
<p><b>RENT:</b> Skolebygg stiller høye krav til gulvet. Med sin LPX-finish er Lino Art Star Linoleum fra DLW ekstra enkelt å rengjøre og vedlikeholde.</p>

RENT: Skolebygg stiller høye krav til gulvet. Med sin LPX-finish er Lino Art Star Linoleum fra DLW ekstra enkelt å rengjøre og vedlikeholde.

Når tusenvis av skitne sko haster frem og tilbake hver dag, og stol- og bordben dras over klasserom i tide og utide, er gulvet viktig. Valget falt på linoleum. Over 20 000 kvadratmeter Lino Art Star DLW Linoleum er lagt i skolebygget. For arkitektene var det viktig å finne fram til et godt gulv for elevene – og for miljøet.

– Linoleum er et naturprodukt, og et veldig bra valg for miljøet. Arkitektene var svært opptatte av det aspektet, og Svanemerket linoleumsbelegg var derfor et naturlig valg, forklarer Asbjørn Hodnekvam hos DLW Flooring.

Linoleumsbelegget består av nesten utelukkende naturlige råvarer. Det betyr svært lite helsefarlige utslipp og et godt innemiljø.

– I tillegg er det særlig viktig at utføring av vedlikehold og rengjøring er enkel på en skole. Lydegenskapene er også viktige. Gulvbelegget som er lagt har en akustikkbakside. Dette gjør at det både blir litt mykere å gå på, samtidig som det demper lyden i selve bygget og mellom etasjene, forteller Hodnekvam.

Mer informasjon

Amalie Skram videregående skole

Sted: Nygårdstangen, Bergen
Ferdigstilt: 2014
Areal: 28 000 kvm (inkl. svømmeanlegg, idrettshall og treningssenter)
Byggherre: Hordaland Fylkeskommune og Bergen kommune
Arkitekt: KHR Arkitekter
Entreprenører: NCC / Veidekke/ JH Nævdal Bygg
Leverandør gulv: DLW Flooring
Gulvleggerfirma: Paul I Kronheim AS

Mer informasjon:

DLW Flooring

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]