Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Amalie Skram vgs - Med naturen under føttene

  •  
  •   Publisert:
GEOMETRI: Innvendig er arkitekturen luftig, med komplekse, geometriske mønstre. Designkonseptet er basert på geometriske f...   DLW Flooring
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Der fremtidens lærere, leger og håndverkere skal formes, skal det ikke stå på kvaliteten.
<b>PROSJEKT:</b> Amalie Skram videregående skole i Bergen.
PROSJEKT: Amalie Skram videregående skole i Bergen.

I 2009 startet byggingen av det som skulle bli nye Amalie Skram videregående skole. Tre skoler ble samlet under ett tak, og i 2014 stod det nye bygget klart. Skolen ligger fint til i Nygårdstangen i Bergen, og har en elevkapasitet på rundt 1000. Skolen har 30 romslige undervisnings- og grupperom, to auditorier, flere naturvitenskapelige kurslokaler, kantine, bibliotek og lesesal. Alle rom er utstyrt med det nyeste innen IT-teknologien. Skolen er også direkte knyttet til det nasjonale anlegget for svømming og stup.

<b>PUSTEPAUSE:</b> Det er lagt vekt på de gode, uforpliktende møtestedene og pausearealene for elever og lærere.
PUSTEPAUSE: Det er lagt vekt på de gode, uforpliktende møtestedene og pausearealene for elever og lærere.

Natur på topp

<b>INNSYN:</b> Store glassvegger gir innsyn til svømmeanlegget fra fellesarealene
INNSYN: Store glassvegger gir innsyn til svømmeanlegget fra fellesarealene

Arkitekturen er moderne og luftig, og består av komplekse, geometriske former. Lyse farger preger skolen. Arkitektene hadde et stort ønske om å ta i bruk mest mulig naturmaterialer i hele bygget, noe som gjenspeiles i interiøret. Her er miljø i fokus, også på gulvet.

<b>NATURLIG:</b> Arkitektene hadde et stort fokus på naturmaterialer. Det preger interiøret.
NATURLIG: Arkitektene hadde et stort fokus på naturmaterialer. Det preger interiøret.

Store krav

<b>RENT:</b> Skolebygg stiller høye krav til gulvet. Med sin LPX-finish er Lino Art Star Linoleum fra DLW ekstra enkelt å rengjøre og vedlikeholde.
RENT: Skolebygg stiller høye krav til gulvet. Med sin LPX-finish er Lino Art Star Linoleum fra DLW ekstra enkelt å rengjøre og vedlikeholde.

Når tusenvis av skitne sko haster frem og tilbake hver dag, og stol- og bordben dras over klasserom i tide og utide, er gulvet viktig. Valget falt på linoleum. Over 20 000 kvadratmeter Lino Art Star DLW Linoleum er lagt i skolebygget. For arkitektene var det viktig å finne fram til et godt gulv for elevene – og for miljøet.

– Linoleum er et naturprodukt, og et veldig bra valg for miljøet. Arkitektene var svært opptatte av det aspektet, og Svanemerket linoleumsbelegg var derfor et naturlig valg, forklarer Asbjørn Hodnekvam hos DLW Flooring.

Linoleumsbelegget består av nesten utelukkende naturlige råvarer. Det betyr svært lite helsefarlige utslipp og et godt innemiljø.

– I tillegg er det særlig viktig at utføring av vedlikehold og rengjøring er enkel på en skole. Lydegenskapene er også viktige. Gulvbelegget som er lagt har en akustikkbakside. Dette gjør at det både blir litt mykere å gå på, samtidig som det demper lyden i selve bygget og mellom etasjene, forteller Hodnekvam.

<b>HØYT:</b> Bygget har totalt 8 etasjer. Elevene flytter oppover i etasjene etterhvert som de begynner på et nytt trinn. Åpne atrier binder etasjene sammen, og får lokalene til å føles større.
HØYT: Bygget har totalt 8 etasjer. Elevene flytter oppover i etasjene etterhvert som de begynner på et nytt trinn. Åpne atrier binder etasjene sammen, og får lokalene til å føles større.
<b>TIL MINNE:</b> AdO arena er oppkalt etter den avdøde svømmeren Alexander Dale Oen. Det er Norges hovedanlegg for svømming og stup, og har i tillegg til hovedbassenget et stupebasseng, et familiebasseng og et terapibasseng.
TIL MINNE: AdO arena er oppkalt etter den avdøde svømmeren Alexander Dale Oen. Det er Norges hovedanlegg for svømming og stup, og har i tillegg til hovedbassenget et stupebasseng, et familiebasseng og et terapibasseng.
<b>HYGIENE:</b> Svømmeanlegget er direkte knyttet til skolebygningen, og synlig gjennom den høye glassveggen. Det er lagt DLW linoleum på tribunen og i de tørre sonene. Gulvet har en bakteriehemmende effekt på grunn av sine naturlige komponenter som brems
HYGIENE: Svømmeanlegget er direkte knyttet til skolebygningen, og synlig gjennom den høye glassveggen. Det er lagt DLW linoleum på tribunen og i de tørre sonene. Gulvet har en bakteriehemmende effekt på grunn av sine naturlige komponenter som brems
<b>GEOMETRI:</b> Innvendig er arkitekturen luftig, med komplekse, geometriske mønstre. Designkonseptet er basert på geometriske former, overveiende lyse farger og naturlige materialer.
GEOMETRI: Innvendig er arkitekturen luftig, med komplekse, geometriske mønstre. Designkonseptet er basert på geometriske former, overveiende lyse farger og naturlige materialer.

Amalie Skram videregående skole

Sted: Nygårdstangen, Bergen
Ferdigstilt: 2014
Areal: 28 000 kvm (inkl. svømmeanlegg, idrettshall og treningssenter)
Byggherre: Hordaland Fylkeskommune og Bergen kommune
Arkitekt: KHR Arkitekter
Entreprenører: NCC / Veidekke/ JH Nævdal Bygg
Leverandør gulv: DLW Flooring
Gulvleggerfirma: Paul I Kronheim AS

Mer informasjon

DLW Flooring

Les også Linoleum - en bærekraftig oppfinnelse

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: