Kategorier

Meny

Konto

Drammensveien 134 - nytt liv på Skøyen

De siste to årene har vært preget av intens byggevirksomhet i Drammensveien 134.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Drammensveien 134 - nytt liv på Skøyen

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hovedentreprenøren, Skanska, har i dette prosjektet i stor grad benyttet all sin kompetanse for å skape et effektivt og framtidsrettet bygg. I vår kunne det syvetasjes bygget overleveres til byggherren, Norwegian Property (NPRO).

Dele på Pinterest Bygget har fått navnet Monier-bygget etter den gamle fabrikken «Oslo Monier- og Cementvarefabrik». Historien manifesterer seg ikke bare i navnet , men også i den utstrakte bruken av teglstein.

Bygget har fått navnet Monier-bygget etter den gamle fabrikken «Oslo Monier- og Cementvarefabrik». Historien manifesterer seg ikke bare i navnet , men også i den utstrakte bruken av teglstein.

Vi snakker her om et område som tidligere besto av fire bygninger, som nå er blitt til ett sammenhengende bygg og dermed er det blitt en mer effektiv bygningsmasse, med høyere arealeffektivitet og flere arbeidsplasser. Avtrapping av bygningsmassen ivaretar viktige siktlinjer - og gir samtidig gode solforhold til den verneverdige verkstedbebyggelsen og de smale gatene omkring. Forretninger og spisesteder på gateplan vil bidra til å vitalisere området totalt sett.

Dele på Pinterest Avtrapping av bygningsmassen ivaretar viktige siktlinjer – tilfredsstiller bygningsmyndighetenes ønsker - og gir gode solforhold til den verneverdige verkstedbebyggelsen og de smale gatene omkring.

Avtrapping av bygningsmassen ivaretar viktige siktlinjer – tilfredsstiller bygningsmyndighetenes ønsker - og gir gode solforhold til den verneverdige verkstedbebyggelsen og de smale gatene omkring.

Første etasje i nybygget er avsatt til næringsvirksomhet, mens de seks øverste etasjene er tiltenkt kontorvirksomheter. En vesentlig del av kontorarealet er allerede inntatt av Statens Pensjonskasse, som har omkting 400 medarbeidere plassert her på Skøyen i Oslo, mellom gamle Thune og jernbanen.

Skøyen er et av landets mest sentrale trafikknutepunkt for offentlig kommunikasjon, og har samtidig et velutbygd sykkelnettverk og umiddelbar tilgang på alle servicetilbud. 

Dele på Pinterest Universell utforming er godt ivaretatt, ikke minst når det gjelder rømningsveier. Her er det snakk om så vel taktile løsninger, som kontrastfelt.

Universell utforming er godt ivaretatt, ikke minst når det gjelder rømningsveier. Her er det snakk om så vel taktile løsninger, som kontrastfelt.

Bygget har fått navnet Monier-bygget etter den gamle fabrikken «Oslo Monier- og Cementvarefabrik» som lå her på dette området tidligere; en fabrikk som ble grunnlagt av den franske gartneren Joseph Monier i 1895.

Norwegian Property kan stolt vise til av deres nye kontorbygg på Drammensveien har en grønn profil med BREEAM-klassifisering "Very Good", energiklasse A - og passivhusstandard.

I løpet av sommeren og høsten 2015 regner Norwegian Property med at de fleste av kontorlokalene vil være innflyttet.

Dele på Pinterest Prosjektleder Peter Hesselroth fra Skanska demonstrerer trappen som forvandles til heis, for at rullestolbrukere skal kunne få tilgang til takterrassen.

Prosjektleder Peter Hesselroth fra Skanska demonstrerer trappen som forvandles til heis, for at rullestolbrukere skal kunne få tilgang til takterrassen.

Dele på Pinterest I vestibylen finner vi også «Kjøkkenhagen» - en installasjon av vertikalt voksende planter med et innebygget, avanser vanningssystem.

I vestibylen finner vi også «Kjøkkenhagen» - en installasjon av vertikalt voksende planter med et innebygget, avanser vanningssystem.

Dele på Pinterest I auditoriet er vegger og tak kledd med spesialkonstruert akustisk utforming.

I auditoriet er vegger og tak kledd med spesialkonstruert akustisk utforming.

Dele på Pinterest Kantinen fremstår som den reneste restauranten og har store vinduer på tre av sidene for maksimal tilgang til dagslys.

Kantinen fremstår som den reneste restauranten og har store vinduer på tre av sidene for maksimal tilgang til dagslys.

Dele på Pinterest Leietakerne ønsker gjerne litt mer farger i lokalene enn de hvite veggene som bygget i utgangspunktet er utstyrt med. Her er det forsøkt med en variant, men man søker tydeligvis etter den helt rette nyansen. Da er det viktig med prøveoppstrøk på den aktue

Leietakerne ønsker gjerne litt mer farger i lokalene enn de hvite veggene som bygget i utgangspunktet er utstyrt med. Her er det forsøkt med en variant, men man søker tydeligvis etter den helt rette nyansen. Da er det viktig med prøveoppstrøk på den aktue

Dele på Pinterest Det er beregnet anslagsvis 250 arbeidsplasser i hver etasje, det innebærer at det innredes for en del kontorlandskaper.

Det er beregnet anslagsvis 250 arbeidsplasser i hver etasje, det innebærer at det innredes for en del kontorlandskaper.

Dele på Pinterest Kontorlandskapene er utstyrt med installasjonsgulv som gir utstrakt fleksibilitet for kabelstrekk – ikke minst for plassering av datautstyr.

Kontorlandskapene er utstyrt med installasjonsgulv som gir utstrakt fleksibilitet for kabelstrekk – ikke minst for plassering av datautstyr.

Dele på Pinterest Glassheiser og selve heishuset kledd med røykfarget glass er et imponerende syn.

Glassheiser og selve heishuset kledd med røykfarget glass er et imponerende syn.

Dele på Pinterest Det overbygde inngangspartiet har fått tak av spesialbrent teglstein.

Det overbygde inngangspartiet har fått tak av spesialbrent teglstein.

Dele på Pinterest Leietaker til denne kjelleretasjen har bestilt så tøffe overflater som mulig, og har til og med dekket noen av veggene med Beton Cire for virkelig å understreke rå betong.

Leietaker til denne kjelleretasjen har bestilt så tøffe overflater som mulig, og har til og med dekket noen av veggene med Beton Cire for virkelig å understreke rå betong.

Drammensveien 134

Prosjekt: Kontorbygg Drammensveien 134, Oslo

Byggherre: Norwegian Property ASA

Hovedentreprenør: Skanska Norge AS

Arkitekter: a-lab

Interiørarkitekter: IARK

Bruttoareal: 31.400 kvm

Passivhusstandard

Landskapsarkitekter: Sundt & Thomassen AS

Kontraktssum: 525 millioner kroner

Ferdigstillelse: 2015

Malearbeider: Hunvik & Co AS

Maling: Nordsjö

Gulventreprenør: Intep AS

Tepper: Desso Trace

Vinyl: DLW Flooring

Linoleum: Forbo (tekjøkken)

Murvegg: Duri Fagprofil/Beton Ciré

Mer informasjon

Nordsjö

DLW

Forbo Flooring

Duri Fagprofil

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]