Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Bryne vgs - Et naturlig gulvvalg

En halvtimes kjøretur fra Stavanger ligger nye Bryne Videregående Skole. Den er i ferd med å bli Rogalands største utgave av arten.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bryne vgs - Et naturlig gulvvalg

Foto: Forbo Flooring

Skolen blir fordelt over tre bygninger med parkområder. De gir plass til 1500 elever og ni studieretninger, i både yrkesrettede og studiespesialiserende fag. To av byggene ble tatt i bruk i 2015, det siste står klart i 2017. Bærekraftige prinsipper er lagt til grunn for planleggingen av skolebyggene, og det er tatt miljøhensyn i alle valg.  

Dele på Pinterest TØFF FASADE: Bygningene har fasade av mørk tegl, som gir et barskt uttrykk. Røde og hvite plater er friske fargeinnslag som bryter med det mørke.

TØFF FASADE: Bygningene har fasade av mørk tegl, som gir et barskt uttrykk. Røde og hvite plater er friske fargeinnslag som bryter med det mørke.

Arkitekturopplevelsen

Skolens behov for ulike bruksrom har et stort spenn, fra generelle undervisnings- og oppholdsrom til store verkstedhaller. Siden interiøret er en viktig del av helhetsopplevelsen, har utviklingen vært vektlagt på lik linje med eksteriøret fra første dag, med universell utforming som en viktig del av arkitekturen. Ingeniør- og arkitektfirmaet Asplan Viak har utformet bygg, interiør og det omkringliggende landskapet. 

Dele på Pinterest DEMPET INSPIRASJON: I bibliotekets bokavdeling er det rolig aktivitet, og her er det lagt et surgrønt gulv, i designen Vivace. Korridoren utenfor har gråmelert belegg, som i andre generelle arealer.

DEMPET INSPIRASJON: I bibliotekets bokavdeling er det rolig aktivitet, og her er det lagt et surgrønt gulv, i designen Vivace. Korridoren utenfor har gråmelert belegg, som i andre generelle arealer.

Annonse
Dele på Pinterest FARGESONER: Fargede soner veileder. Korridoren nærmest har grått gulv med hvite spetter, mens bi-trappeløpet har samme belegg i en mørkere farge mot gule vegger og dører. En rød allmenning, en frisone, fører inn til kantineområdet med samme gulv.

FARGESONER: Fargede soner veileder. Korridoren nærmest har grått gulv med hvite spetter, mens bi-trappeløpet har samme belegg i en mørkere farge mot gule vegger og dører. En rød allmenning, en frisone, fører inn til kantineområdet med samme gulv.

Gulvmaterialet

Tusenvis av kvadratmeter gulv, her i form av Forbo Floorings kolleksjon Marmoleum i designene Graphic og Vivace, legges ikke ubegrunnet. Her er det valgt linoleum først og fremst av miljø- og komforthensyn, og belegget er lagt i alle tørre rom, trappeganger inkludert. En stor plussfaktor for den estetiske løsningen, var at kolleksjonen også bød på et stort utvalg av mønster og farger.

Gunni Marie Blunck, Marketing Manager hos Forbo Flooring, støtter valget av gulvmaterialet. 

– Linoleum er et naturlig produkt. I tillegg til å ivareta miljøaspektet, oppleves det godt å gå på, noe som er uhyre viktig for elever og lærere som skal tråkke og gå her i flere år. Det er også enkelt å holde rent og vedlikeholde, så skolen kunne ikke ha valgt et bedre gulv, sier hun. 

Dele på Pinterest KRAFTFULLT: Kantineområdet har rødt gulv i Marmoleum Vivace, hvor 8 farger er mikset til et spennende fargespill. Her kommer man inn utenfra, så for å sikre at skitt og søle ikke tråkkes ned i linoleumen, er det store avskrapningsmatter innenfor døren.

KRAFTFULLT: Kantineområdet har rødt gulv i Marmoleum Vivace, hvor 8 farger er mikset til et spennende fargespill. Her kommer man inn utenfra, så for å sikre at skitt og søle ikke tråkkes ned i linoleumen, er det store avskrapningsmatter innenfor døren.

Annonse
Dele på Pinterest STRAMT: Kantinen har rødt gulv, hvite stoler med sorte stålben, sorte stoler og ditto bord. En stram palett – både i form og farger.

STRAMT: Kantinen har rødt gulv, hvite stoler med sorte stålben, sorte stoler og ditto bord. En stram palett – både i form og farger.

Fargene

Hver etasje har sin hovedfarge, i henholdsvis rødt, grønt, blått og gult, som går igjen i forskjellige nyanser rundt i etasjen. I frisonene – plassen mellom lærernes arbeidsplasser og undervisningsområdene, såkalte allmenninger – er fargene sterkest. I undervisningssonene, derimot, er paletten mye roligere, og holdt i sort/grått/hvitt, med etasjefarger på mindre elementer. Det er sortmelerte gulv ytterst i rommene langs fasaden, og lysere grå i korridorer hvor det er tynt med dagslys.

– Det at hver etasje har sin farge, skaper en etasjeidentitet som gjør det lettere å orientere seg, sier Myrna Becker, interiørarkitekt MNIL hos Asplan Viak. 

Dele på Pinterest LIKE TRAPPELØP: Alle bi-trappene har gule vegger, og linoleum i mørkegrått med hvite spetter. Belegget er ikke lagt helt ut på avsats og trappetrinn, slik at betongen skaper en tøff ramme.

LIKE TRAPPELØP: Alle bi-trappene har gule vegger, og linoleum i mørkegrått med hvite spetter. Belegget er ikke lagt helt ut på avsats og trappetrinn, slik at betongen skaper en tøff ramme.

Dele på Pinterest FARGENE VISER VEI: Surgrønn linoleum i en allmenning møter trappeløpet med sortmelert belegg. Fargene forteller veien.

FARGENE VISER VEI: Surgrønn linoleum i en allmenning møter trappeløpet med sortmelert belegg. Fargene forteller veien.

Bryne Videregåande Skule

Prosjekt: Nybygg, Bryne Videregåande Skule
Sted: Bryne, Time Kommune, Rogaland
Antall elever: 1500
Ferdigstilt: 2015/2017
Byggherre: Rogaland Fylkeskommune
Byggherreombud: Norconsult og Sweco
Hovedentreprenør byggfag: Faber
Arkitekt/interiørarkitekt: Asplan Viak
Gulvleverandør: Forbo Flooring
Gulv: Linoleum – Marmoleum Graphic og Marmoleum Vivace, totalt 9000 m2
Sanitærløsninger: Geberit
Underentreprenør, gulvbelegg: Interiørfaghuset T. Lund AS

Mer informasjon

Forbo Flooring

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]