Kategorier

Meny

Konto

Færder VGS i Tønsberg

Utdanningen innen yrkesfag i Tønsberg, har i mange år slitt med for små og utilfredsstillende lokaler.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Færder VGS i Tønsberg

Foto: Kristian Owren/ifi.no

For et par år siden satte imidlertid Vestfold Fylkeskommune i gang med å oppgradere Færder VGS på Teie, tvers over kanalen som skiller selve byen fra Nøtterøy. Og resultatet er blitt et storslagent bygg, plassert strategisk ve vannet og blant en rekke industribygg; et miljøsom kan være inspirerende for kommende fagarbeidere innen ymse profesjoner.

Spennende samarbeid

Arbeidsfellesskapet Interaksjon Færder ANS fikk entreprisen for prosjektet. Den største kontraktssummen gikk til Veidekke, men det prosjektet har også representert omfattende arbeider for partnerne i arbeidsfellesskapet; Bravida Norge AS, Oras AS, White Arkitekter AB, Sweco Norge AS og Norconsult AS.

- Tilsvarende samarbeidsmodell ble benyttet ved byggingen av Tor Heyerdahl VGS i Larvik for tre år siden, forteller prosjektleder Jostein Ekeberg i Veidekke, - og vi har svært gode erfaringer med slike samarbeidsprosjekter. Jeg tror at dette vil bli stadig mer vanlig i årene som kommer.

Dele på Pinterest Industrielt og sprekt.

Industrielt og sprekt.

Imponerende skolebygg

Det nye skolebygget som er oppført på Teie-tomta i Tønsberg, er på totalt 15.000 kvadratmeter og inneholder blant annet kroppsøvingslokaler og undervisningslokaler for teknikk og industriell produksjon, design og håndverk, tekniske og allmenne fag (TAF), elektrofag, bygg- og anleggsteknikk, samt kroppsøvingslokaler.

Skolen har i dag 740 elever og 150 ansatte fordelt på to skolebygg, men vil totalt kunne ta omkring 1000. Arbeidene ble avsluttet i god tid før skolestart i august 2014.

Dele på Pinterest Bygget er imponerende

Bygget er imponerende

FÆRDER VGS I TØNSBERG

Prosjekt: Færder VGS (Yrkesfag)

Byggherre: Vestfold Fylkeskommune

Entreprenør: Arbeidsfellesskapet Interaksjon Færder ANS

Samspillskontrakt: 380 millioner kroner (eks.MVA.)

Areal: Ca. 15.000 kvm

Gulvbelegg: Forbo, Polyflor Nordic

Maling: Beckers 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]