Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Færder VGS i Tønsberg

For arkitektene var det derfor naturlig å gi det nye skolebygget et industrielt preg. Men det er idyllisk plassert med ege...   Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Utdanningen innen yrkesfag i Tønsberg, har i mange år slitt med for små og utilfredsstillende lokaler.

For et par år siden satte imidlertid Vestfold Fylkeskommune i gang med å oppgradere Færder VGS på Teie, tvers over kanalen som skiller selve byen fra Nøtterøy. Og resultatet er blitt et storslagent bygg, plassert strategisk ve vannet og blant en rekke industribygg; et miljøsom kan være inspirerende for kommende fagarbeidere innen ymse profesjoner.

Spennende samarbeid

Industrielt og sprekt.
Industrielt og sprekt.

Arbeidsfellesskapet Interaksjon Færder ANS fikk entreprisen for prosjektet. Den største kontraktssummen gikk til Veidekke, men det prosjektet har også representert omfattende arbeider for partnerne i arbeidsfellesskapet; Bravida Norge AS, Oras AS, White Arkitekter AB, Sweco Norge AS og Norconsult AS.

- Tilsvarende samarbeidsmodell ble benyttet ved byggingen av Tor Heyerdahl VGS i Larvik for tre år siden, forteller prosjektleder Jostein Ekeberg i Veidekke, - og vi har svært gode erfaringer med slike samarbeidsprosjekter. Jeg tror at dette vil bli stadig mer vanlig i årene som kommer.

Imponerende skolebygg

Bygget er imponerende
Bygget er imponerende

Det nye skolebygget som er oppført på Teie-tomta i Tønsberg, er på totalt 15.000 kvadratmeter og inneholder blant annet kroppsøvingslokaler og undervisningslokaler for teknikk og industriell produksjon, design og håndverk, tekniske og allmenne fag (TAF), elektrofag, bygg- og anleggsteknikk, samt kroppsøvingslokaler.

Skolen har i dag 740 elever og 150 ansatte fordelt på to skolebygg, men vil totalt kunne ta omkring 1000. Arbeidene ble avsluttet i god tid før skolestart i august 2014.

FÆRDER VGS I TØNSBERG

Prosjekt: Færder VGS (Yrkesfag)

Byggherre: Vestfold Fylkeskommune

Entreprenør: Arbeidsfellesskapet Interaksjon Færder ANS

Samspillskontrakt: 380 millioner kroner (eks.MVA.)

Areal: Ca. 15.000 kvm

Gulvbelegg: Forbo, Polyflor Nordic

Maling: Beckers 

Les også F21 - en unik skole med industrilook

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: