Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Færder VGS i Tønsberg

Utdanningen innen yrkesfag i Tønsberg, har i mange år slitt med for små og utilfredsstillende lokaler.

 • For arkitektene var det derfor naturlig å gi det nye skolebygget et industrielt preg. Men det er idyllisk plassert med egen brygge ut mot Kanalen i Tønsberg.

  Foto:

 • Denne store salen som utgjør inngangspartiet, går like til taket, og har innsyn fra hver etasje oppover.

  Foto:

 • Spreke stoler frisker opp i det industrielle.

  Foto:

 • Bord og stoler i fellesarealene er utpreget brukervennlig og valgt ut på ungdommenes premisser. Grove og røffe tremøbler dominerer, i tillegg til signalgule saccosekker; en drøm for elevene.

  Foto:

 • En kan ikke si at skolebygget har en åpen løsning, men uvanlig hyppig bruk av innvendige vinduer, gjør at det er godt inn- og utsyn i de fleste rommene.

  Foto:

 • Denne store salen som utgjør inngangspartiet, går like til taket, og har innsyn fra hver etasje oppover.

  Foto:

Annonse
Annonse

For et par år siden satte imidlertid Vestfold Fylkeskommune i gang med å oppgradere Færder VGS på Teie, tvers over kanalen som skiller selve byen fra Nøtterøy. Og resultatet er blitt et storslagent bygg, plassert strategisk ve vannet og blant en rekke industribygg; et miljøsom kan være inspirerende for kommende fagarbeidere innen ymse profesjoner.

Spennende samarbeid

Industrielt og sprekt.

Industrielt og sprekt.

Arbeidsfellesskapet Interaksjon Færder ANS fikk entreprisen for prosjektet. Den største kontraktssummen gikk til Veidekke, men det prosjektet har også representert omfattende arbeider for partnerne i arbeidsfellesskapet; Bravida Norge AS, Oras AS, White Arkitekter AB, Sweco Norge AS og Norconsult AS.

- Tilsvarende samarbeidsmodell ble benyttet ved byggingen av Tor Heyerdahl VGS i Larvik for tre år siden, forteller prosjektleder Jostein Ekeberg i Veidekke, - og vi har svært gode erfaringer med slike samarbeidsprosjekter. Jeg tror at dette vil bli stadig mer vanlig i årene som kommer.

Imponerende skolebygg

Bygget er imponerende

Bygget er imponerende

Det nye skolebygget som er oppført på Teie-tomta i Tønsberg, er på totalt 15.000 kvadratmeter og inneholder blant annet kroppsøvingslokaler og undervisningslokaler for teknikk og industriell produksjon, design og håndverk, tekniske og allmenne fag (TAF), elektrofag, bygg- og anleggsteknikk, samt kroppsøvingslokaler.

Skolen har i dag 740 elever og 150 ansatte fordelt på to skolebygg, men vil totalt kunne ta omkring 1000. Arbeidene ble avsluttet i god tid før skolestart i august 2014.

Oppdatert: 17.12.2019  

FÆRDER VGS I TØNSBERG

Prosjekt: Færder VGS (Yrkesfag)

Byggherre: Vestfold Fylkeskommune

Entreprenør: Arbeidsfellesskapet Interaksjon Færder ANS

Samspillskontrakt: 380 millioner kroner (eks.MVA.)

Areal: Ca. 15.000 kvm

Gulvbelegg: Forbo, Polyflor Nordic

Maling: Beckers 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]