Kategorier

Meny

Konto

Alltid nyklippet «gress» på balkongen

Det er ikke lenger bare grønt som gjelder for kunstgress. Med nye farger har interessen for kunstgress igjen skutt i været. Med dette gresset på gulvet får du et praktisk teppe som kan ligge ute i regn.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Alltid nyklippet «gress» på balkongen

Foto: Golvabia, Storeys

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere forhandlere selger kunstgress. Og nå fås terrassegress i flere grånyanser i tillegg til blått.

– Det er veldig greit å bruke når terrassebordene egentlig snart behøver å byttes. Da slipper en både flis i foten og oljing av terrassen, sier Roger Eriksen, konseptansvarlig for gulv i Storeys.

Kunstgress er fint fordi det er selvdrenerende, og du unngår at fuktighet blir liggende på terrassegulvet under.

Kan spyles

– Kunstgress har drenerende knotter under, legger selger Kåre Henriksen fra Golvabia til.

En trenger heller ikke å være redd for å søle på gressteppet.

– Da kan en spyle med vannslange, så det er ikke noe problem. Skulle det bli for vått er det bare å la det henge til tørk i solen noen timer. Det er praktisk og enkelt å vedlikeholde, sier Eriksen.

– Bestselgeren er antrasitt, som er mørk grått. Deretter går det mest i grønt. Vi har også en sølvgrå variant, dessuten er det en i blått som ikke selges like mye. Blått selges mest på Sørlandet og passer nok mer til en maritim stil, sier konseptsjefen i Storeys.

Det startet med terrassegress i grønt. Nå har Storeys i alt fire farger fra produsenten i Belgia. Golvabia har stort sett de samme fargene.

Flere nye farger

Han tror ikke nødvendigvis alle liker den grønne gressmatten på terrassen.

– En del har de populære grå Rotting-møblene, og ønsker seg gjerne terrassegress som går ton-i-ton. Det har gått veldig mye i grå hagemøbler de siste årene, forteller han.

Denne type gulv er ikke av det kostbare slaget. Og det er særlig populært til balkong, altan, fortelt og til campingvogner.

Kunstgresset fra Storeys kommer på rull i breddene to- og fire meter. Faghandelen skjærer opp ønsket lengde.

– Deretter kan en klippe til med grov saks eller skjære med teppekniv og forme det som en vil, sier Eriksen.

Dele på Pinterest Flere nye farger

Rimelige gulvtepper

– Kunstgressteppe på verandaen er både praktisk og behagelig. Det er godt å gå på og ligger stabilt så lenge underlaget er solid og stødig. En slik løsning vil være ideell for eksempel på et murdekke til en gammel terrasse, sier Henriksen.

Golvabia har kunstgress i flisformat med målene 50 x 50 centimeter.

– Det er helt genialt. Selv har jeg fire fliser som dekke i båten. Men det selges mest til altaner og verandaer, sier han.

Ønsker man mer naturfølelse, har begge bedriftene nok et produkt i denne sjangeren. Storeys selger serien «Landskapsgress», en mer naturtro variant, tuftet kunstgress.

– Her har vi helt grønne gressmatter, og grønne mikset med noen gule strå for å virke enda mer naturtro, forteller konseptsjefen.

Golvabia har også tepper i bedre kvaliteter som er som kuttet gress.

– Disse heter Garden og har et tykkere innslag av nylon. De leveres kun i grønt og i grønnmelerte farger, sier Henriksen.

For mer informasjon:

www.golvabia.no

www.storeys.no

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]