Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Alle fugler små de er, kommer nå tilbake!

Falsterbo er et nytt fibertapet fra Borge. Originalmønsteret er fra 1800-tallet og passer godt til hele rommet.   Produsentene, Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Vi har ikke gått vill i årstider, men sangstrofen illustrerer et trekk blant årets interiørtrender.

I gave- og interiørbutikkene har fuglekasser og fuglebur vært aktuelle pynteting en stund, og nå kommer fuglene i alle farger og fasonger. Butikker som i flere sesonger har solgt godt med prismer, bling-bling og kråkesølv har ryddet, det blanke og skinnende erstattes nå av mer rustikke gjenstander, for nå skal det innredes med håndarbeider i "hjemmelaget-look", saker fra en nedlagt industrihall eller materialer fra naturen. I den siste kategorien får kvister, trestubber og greiner følge av fugler.

Tapeter og tekstiler

Sesongens tapeter og tekstiler har et rikt fugleliv. Svaler, kjøttmeiser, duer og papegøyer er blant dem som pryder nyhetene. Store fugler og mindre fugler, på lys eller farget bakgrunn. De lever blant blomster, løv eller svevende høy i sky. Det er stiliserte fugler og naturtro fugler. Det finnes fugler for enhver smak og stil, som på lekre papirtapeter, slitesterke vinyltapeter eller behagelige fibertapeter. For den som vil ha malte vegger, kan fuglelivet leves ut på gardiner, puter eller møbler. Valgmulighetene er store: lin, silke, bomull, velur eller et brukervennlig blandingsprodukt. Florlette eller tyngre kvaliteter, blankt og matt, billig eller dyrt. Det er bare å velge.

Hvorfor dukker fugler opp så massivt nå?

Som om noen har styrt et slipp, dukker de opp samtidig på tapeter fra USA, England, Frankrike og Sverige. På stickers fra Tyskland og voksduker fra Belgia. Tilfeldig, eller har det noe med tidsånden å gjøre?  På Google finner vi at fugler er det ultimate symbol på frihet. Åndens seier over materien heter det blant annet. Den kjente nederlandske trendguruen Li Edelkoort påpeker at fugler symboliserer frihet og individualitet, men samtidig også nærhet, familie og det å bygge rede. I en tid preget av finansiell uro, terrortrusler og klimakriser er det kanskje ikke tilfeldig at fuglene dukker opp igjen i motebildet.

Når det gjelder redebygging, er vi nordmenn i verdenstoppen, og stadig flere er opptatt av å velge noe som varer. Mange av fuglemønstrene som nå er i handelen er gamle klassikere som et tatt fram igjen. Det er mønster som har overlevd generasjoner og nå lages i kvaliteter som er holdbare i årtier. Nå handler det om å finne sin fugl og deretter leve lenge lykkelig med den. Mulighetene er mange, og det er noe for enhver smak.

Mer informasjon

www.intag.no

www.greenapple.no

www.borge.no

www.inspirasjon.as

www.storeys.no

www.flugger.no

www.toso.com

www.astex.no

www.tapethuset.no

Les også Kreativ partydekor med stickers

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Gjor det selv

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: