IFI logo
Se flere bilder
Alle fugler små de er, kommer nå tilbake!

Foto: Produsentene, Kristian Owren/ifi.no

Alle fugler små de er, kommer nå tilbake!

Vi har ikke gått vill i årstider, men sangstrofen illustrerer et trekk blant årets interiørtrender.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I gave- og interiørbutikkene har fuglekasser og fuglebur vært aktuelle pynteting en stund, og nå kommer fuglene i alle farger og fasonger. Butikker som i flere sesonger har solgt godt med prismer, bling-bling og kråkesølv har ryddet, det blanke og skinnende erstattes nå av mer rustikke gjenstander, for nå skal det innredes med håndarbeider i "hjemmelaget-look", saker fra en nedlagt industrihall eller materialer fra naturen. I den siste kategorien får kvister, trestubber og greiner følge av fugler.

Tapeter og tekstiler

Sesongens tapeter og tekstiler har et rikt fugleliv. Svaler, kjøttmeiser, duer og papegøyer er blant dem som pryder nyhetene. Store fugler og mindre fugler, på lys eller farget bakgrunn. De lever blant blomster, løv eller svevende høy i sky. Det er stiliserte fugler og naturtro fugler. Det finnes fugler for enhver smak og stil, som på lekre papirtapeter, slitesterke vinyltapeter eller behagelige fibertapeter. For den som vil ha malte vegger, kan fuglelivet leves ut på gardiner, puter eller møbler. Valgmulighetene er store: lin, silke, bomull, velur eller et brukervennlig blandingsprodukt. Florlette eller tyngre kvaliteter, blankt og matt, billig eller dyrt. Det er bare å velge.

Hvorfor dukker fugler opp så massivt nå?

Som om noen har styrt et slipp, dukker de opp samtidig på tapeter fra USA, England, Frankrike og Sverige. På stickers fra Tyskland og voksduker fra Belgia. Tilfeldig, eller har det noe med tidsånden å gjøre?  På Google finner vi at fugler er det ultimate symbol på frihet. Åndens seier over materien heter det blant annet. Den kjente nederlandske trendguruen Li Edelkoort påpeker at fugler symboliserer frihet og individualitet, men samtidig også nærhet, familie og det å bygge rede. I en tid preget av finansiell uro, terrortrusler og klimakriser er det kanskje ikke tilfeldig at fuglene dukker opp igjen i motebildet.

Når det gjelder redebygging, er vi nordmenn i verdenstoppen, og stadig flere er opptatt av å velge noe som varer. Mange av fuglemønstrene som nå er i handelen er gamle klassikere som et tatt fram igjen. Det er mønster som har overlevd generasjoner og nå lages i kvaliteter som er holdbare i årtier. Nå handler det om å finne sin fugl og deretter leve lenge lykkelig med den. Mulighetene er mange, og det er noe for enhver smak.

Mer informasjon

www.intag.no

www.greenapple.no

www.borge.no

www.inspirasjon.as

www.storeys.no

www.flugger.no

www.toso.com

www.astex.no

www.tapethuset.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.