IFI logo
Se flere bilder
Tekstilene krever plass

Foto: Messe Frankfurt/ifi.no

Tekstilene krever plass

I mange år har tekstilene spilt en beskjeden rolle i kombinasjon med nøytrale vegger. Nå er trenden i ferd med å snu. Verdens største tekstilmesse, Heimtextil i Frankfurt, viste fargeglade vegger og hvordan tekstilene markerer sin tilstedeværelse i interiøret med mye volum og tekstur.

Cecilie Bjørnerud Knap

Cecilie Bjørnerud Knap
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trendene denne våren opponerer mot en stresset hverdag og har skiftet retning fra "slik skaper du stilen" til "slik skaper du opplevelsen". Vi skal ikke bare omgi oss med produkter som ser bra ut, men de skal også føles bra og gi en god atmosfære. Dette gjenspeiles i vårens tekstiler. De er av god kvalitet samtidig som de er myke og behagelige. Vi skal ta vare på oss selv med luksus og komfort uten at det blir overdådig.

Varmt og eksklusivt

Varme pledd, mye strikk, kraftig volum og markerte teksturer inntar hus og hjem. Utvalget er så bredt at man kan få akkurat den stilen og stemningen man ønsker i rommet. Pledd av god kvalitet kommer for fullt, blant annet eksklusiv kashmir, men ett pledd er nok. Vi skal ikke fråtse. Forbrukeradferden har endret seg. Skal vi ha noe nytt, ønsker vi at produktet er preget av god kvalitet og lang levetid, men også noe mer enn det. Miljøvennlige produkter er med på å vise at man har ansvarsfølelse. Ting vi omgir oss med skal ha bærekraft og betydning. Vårens trender viser en tilbakevending til grunnleggende og tradisjonelle verdier. Det feires med flotte tekstiler.

Naturlig fargepalett

I vårens tekstiler er det først og fremst natur- og jordfargene som er fremtredende, fra lyst til mørkt.Fargepaletten denne våren understreker en atmosfære av enkelhet og nøysomhet. Dempet "okergul", gråaktig blåttog gråaktig oliven vil vi se mye av i tiden som kommer. Det legges stor vekt på samspillet mellom tekstilene og fargene ellers i rommet.

Lite mønster og grov struktur

Mønstrene er få og enkle. Mye ensfarget, men også mye klassiske striper - smale eller veldig brede - som kan oppleves som ensfarget. Vi ser ruter, hundetann, fiskeben og etnisk inspirerte motiv. Overflatene er matte med blanke innslag for å skape kontrast. Strukturen har ofte en herlig blanding av fint og grovt, mykt og fast.

Røffe materialer

Tekstilene har mye volum i år, er røffe og fri for jåleri. Materialer som vil vi se mye av denne våren er: bomull, lin, velur (tørr og matt), ull, jute, canvas, denim, lær, kunstlær, broderier, strikk og hekling.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.