Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tekstilene krever plass

I mange år har tekstilene spilt en beskjeden rolle i kombinasjon med nøytrale vegger. Nå er trenden i ferd med å snu. Verdens største tekstilmesse, Heimtextil i Frankfurt, viste fargeglade vegger og hvordan tekstilene markerer sin tilstedeværelse i interiøret med mye volum og tekstur.

 • Det skal være samspill mellom vegg og valg av tekstiler, så bruk tid på å finne en kombinasjon som fungerer.

  Foto:

 • Farger og mønster i vårens tekstiler skaper assosiasjoner til naturen. Strukturen er en blanding av fint og grovt, mykt og fast.

  Foto:

 • Når fargene på alle flatene i rommet harmonerer med tekstilene, gir det et godt inntrykk og en spesiell atmosfære.

  Foto:

 • Tekstiler i farger og struktur inspirert av naturen.

  Foto:

 • Denim vil vi se mye av i år, både i klær og i tekstiler til hjemmet.

  Foto:

 • Tekstiler med mye beigetoner, men også innslag av rødt og blått på verdens største interiørmesse, Heimtextil, i Frankfurt.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Trendene denne våren opponerer mot en stresset hverdag og har skiftet retning fra "slik skaper du stilen" til "slik skaper du opplevelsen". Vi skal ikke bare omgi oss med produkter som ser bra ut, men de skal også føles bra og gi en god atmosfære. Dette gjenspeiles i vårens tekstiler. De er av god kvalitet samtidig som de er myke og behagelige. Vi skal ta vare på oss selv med luksus og komfort uten at det blir overdådig.

Varmt og eksklusivt

Varme pledd, mye strikk, kraftig volum og markerte teksturer inntar hus og hjem. Utvalget er så bredt at man kan få akkurat den stilen og stemningen man ønsker i rommet. Pledd av god kvalitet kommer for fullt, blant annet eksklusiv kashmir, men ett pledd er nok. Vi skal ikke fråtse. Forbrukeradferden har endret seg. Skal vi ha noe nytt, ønsker vi at produktet er preget av god kvalitet og lang levetid, men også noe mer enn det. Miljøvennlige produkter er med på å vise at man har ansvarsfølelse. Ting vi omgir oss med skal ha bærekraft og betydning. Vårens trender viser en tilbakevending til grunnleggende og tradisjonelle verdier. Det feires med flotte tekstiler.

Naturlig fargepalett

I vårens tekstiler er det først og fremst natur- og jordfargene som er fremtredende, fra lyst til mørkt.Fargepaletten denne våren understreker en atmosfære av enkelhet og nøysomhet. Dempet "okergul", gråaktig blåttog gråaktig oliven vil vi se mye av i tiden som kommer. Det legges stor vekt på samspillet mellom tekstilene og fargene ellers i rommet.

Lite mønster og grov struktur

Mønstrene er få og enkle. Mye ensfarget, men også mye klassiske striper - smale eller veldig brede - som kan oppleves som ensfarget. Vi ser ruter, hundetann, fiskeben og etnisk inspirerte motiv. Overflatene er matte med blanke innslag for å skape kontrast. Strukturen har ofte en herlig blanding av fint og grovt, mykt og fast.

Røffe materialer

Tekstilene har mye volum i år, er røffe og fri for jåleri. Materialer som vil vi se mye av denne våren er: bomull, lin, velur (tørr og matt), ull, jute, canvas, denim, lær, kunstlær, broderier, strikk og hekling.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]