Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Tekstilene krever plass

  •  
  •   Publisert:
Det skal være samspill mellom vegg og valg av tekstiler, så bruk tid på å finne en kombinasjon som fungerer.   Messe Frankfurt/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I mange år har tekstilene spilt en beskjeden rolle i kombinasjon med nøytrale vegger. Nå er trenden i ferd med å snu. Verdens største tekstilmesse, Heimtextil i Frankfurt, viste fargeglade vegger og hvordan tekstilene markerer sin tilstedeværelse i interiøret med mye volum og tekstur.

Trendene denne våren opponerer mot en stresset hverdag og har skiftet retning fra "slik skaper du stilen" til "slik skaper du opplevelsen". Vi skal ikke bare omgi oss med produkter som ser bra ut, men de skal også føles bra og gi en god atmosfære. Dette gjenspeiles i vårens tekstiler. De er av god kvalitet samtidig som de er myke og behagelige. Vi skal ta vare på oss selv med luksus og komfort uten at det blir overdådig.

Varmt og eksklusivt

Varme pledd, mye strikk, kraftig volum og markerte teksturer inntar hus og hjem. Utvalget er så bredt at man kan få akkurat den stilen og stemningen man ønsker i rommet. Pledd av god kvalitet kommer for fullt, blant annet eksklusiv kashmir, men ett pledd er nok. Vi skal ikke fråtse. Forbrukeradferden har endret seg. Skal vi ha noe nytt, ønsker vi at produktet er preget av god kvalitet og lang levetid, men også noe mer enn det. Miljøvennlige produkter er med på å vise at man har ansvarsfølelse. Ting vi omgir oss med skal ha bærekraft og betydning. Vårens trender viser en tilbakevending til grunnleggende og tradisjonelle verdier. Det feires med flotte tekstiler.

Naturlig fargepalett

I vårens tekstiler er det først og fremst natur- og jordfargene som er fremtredende, fra lyst til mørkt.Fargepaletten denne våren understreker en atmosfære av enkelhet og nøysomhet. Dempet "okergul", gråaktig blåttog gråaktig oliven vil vi se mye av i tiden som kommer. Det legges stor vekt på samspillet mellom tekstilene og fargene ellers i rommet.

Lite mønster og grov struktur

Mønstrene er få og enkle. Mye ensfarget, men også mye klassiske striper - smale eller veldig brede - som kan oppleves som ensfarget. Vi ser ruter, hundetann, fiskeben og etnisk inspirerte motiv. Overflatene er matte med blanke innslag for å skape kontrast. Strukturen har ofte en herlig blanding av fint og grovt, mykt og fast.

Røffe materialer

Tekstilene har mye volum i år, er røffe og fri for jåleri. Materialer som vil vi se mye av denne våren er: bomull, lin, velur (tørr og matt), ull, jute, canvas, denim, lær, kunstlær, broderier, strikk og hekling.

Les også Alle fugler små de er, kommer nå tilbake!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons