IFI logo
Se flere bilder
10 inspirerende bad

Foto: Korsbakken Bad/Rørkjøp

10 inspirerende bad

Å bestemme seg for farger, mønster og design når man skal pusse opp er ikke så lett. Her er 10 lekre bad vi lar oss inspirere av!

Emma Wold

Emma Wold
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Enten du skal totalrenovere et bad og gjøre alt fra bunn av, eller om du skal gjøre en enkel overflateoppussing for å friske opp litt farger, trenger vi inspirasjon for å bestemme oss. Noen er så heldige at de lar seg inspirere av tilsynelatende ingenting, mens andre syns det er mer vanskelig å hente ut konkrete elementer fra et bilde.

Selv om baderom har en del begrensninger på materialvalg, rett og slett fordi det skal være vanntett og funksjonabelt, har vi likevel muligheten til å hente ut mye informasjon før vi starter å lete etter den visuelle inspirasjonen. Hvor mange skal bruke badet samtidig om morgenen? Hvor mye oppbevaring trenger dere på badet? Hva er budsjettet?

Sammen med Rørkjøp har vi hentet ut 10 inspirerende bilder av bad, som kan hjelpe deg med å forstå mer av hva du ønsker. 

1. Art Deco

Det tidlige 1900-tallet bringer med seg en stil som kalles for Art Deco. Stilen er preget av sterke geometriske mønster, modige fargevalg og et ønske om luksus. Å la seg inspirere av denne stilepoken kan være et spenstig valg når man skal designe et bad, men å blande inn elementer som moderne skap er med på å dempe det voldsomme utrykket. 

Sjekk for eksempel flisene på gulvet her, og lampene på hver side av de ovale speilene. Resultatet er et bad inspirert av Art Deco, uten at det blir for voldsomt. 

Se flere bilder
art deco baderom

Foto: Korsbakken Bad/Rørkjøp

MØNSTER: Legg spesielt merke til mønsteret på gulvet.

2. Bøstete overflater

I Norge er vi veldig vant med keramiske fliser og våtromsplater. Uten at det er noe galt i det, er det mange som ønsker seg et litt annet utseende. Mikrosement har blitt et populært valg av flere årsaker, men man kan også få vinyl med en lignende overflate.

Se for eksempel dette badet, der både gulv og vegg har en organisk følelse, som blir videre forsterket av servantskapet i tre. Dette kan være med på å gi ro, og en følelse av at vi kommer nærmere naturen. Pass bare på å velge holdbare løsninger om du lar deg inspirere av dette, ikke alle malingtyper som gir dette utseendet tåler vann.

Se flere bilder
Bad

Foto: Linn Bad/Rørkjøp

NATURLIG: Mange finner noe tiltrekkende med overflater som dette.

3. Plass til to

Ser vi nærmere på dette badet er det kanskje ikke noe vi finner i Norge, men vi kan likevel la oss inspirere. Også her ser vi naturlige overflater, treverk og planter.

Å ha plass til mer enn én person ved servanten kan være en god løsning i et travelt hjem. Løsningen her har gode med oppbevaring, men også en kreativ løsning som skaper litt mer liv på badet. Servantskap i ulik høyde, vegghengte og innebygde kraner, og høye speil gjør dette til et skikkelig blikkfang.

Se flere bilder
bad

Foto: Foss Bad/Rørkjøp

LIV: Kreative løsninger skaper liv og gir badet et naturlig midtpunkt. Her kan begge gjøre seg klare om morgenen.

4. Sett farge på veggen

Hvit og monoton baderomsinnredning trenger ikke å være kjedelig. Har du dette fra før av på badet, og skulle ønske du hadde mer farge, er det ikke noe i veien å velge en annen farge på veggen.

Her ser vi at veggen er malt i en gulgrønn farge, og de hvite skapene blir et naturlig sted å hvile blikket. I tillegg har de gått for sorte detaljer på armatur og dusjvegger, og da gjør det ingenting å kaste inn enda mer farge med håndklær. 

Se flere bilder
bad

Foto: Linn Bad/Rørkjøp

BEHOLD DET HVITE: Det er ingenting galt i hvitt. Å være kreativ med veggfarger og tekstiler kan gjøre det til det naturlige midtpunktet på badet.

5. Lun natur

For mange blir et bad i denne stilen kanskje mest assosiert med vinterhytter, men det er ingen grunn til å kun ha dette på hytta. Ta med deg panelet hjem, velg en mørkere farge så det føles mer lunt, og velg andre naturmaterialer for å fullføre stilen.

Mens mange er litt bekymret for at mørke bad skal oppfattes som små, kan man gjøre flere triks for å kompensere og øke romfølelsen. Store speil som reflekterer lyset fra vindu, dusjdører i glass og spottere i taket er alle valg som gjør at rommet ikke krymper. 

Se flere bilder
Lunt bad

Foto: Korsbakken Bad/Rørkjøp

IKKE BARE HYTTE: Ta den gode, lune følelsen med deg hjem, med mørkere farger og naturlige materialvalg.

6. Matchende farger

Også her ser vi at hvit baderomsinnredning absolutt ikke er feil. For å skape et mer spennende bad har flisene på gulvet blitt trukket opp på veggen, og resten av veggen er malt i en farge som matcher.

Med florlette gardiner og ferske blomster blir dette et bad man ikke ønsker å gå ut av. Legg merke til at speilet også har belysning, som hjelper når man skal sminke seg før solen står opp.

Se flere bilder
bad plommefarget

Foto: Linn Bad/Rørkjøp

MIX OG MATCH: Å gå for ulike materialer i samme farge kan skape mye dybde i rommet.

7. Eget sminkebord

Har du plass har du lov. Er du lei av at det alltid er rotete rundt servanten? Da kan et eget sminkebord være midt i blinken. Velger du samme baderomsinnredning blir det en fin helhet på rommet, og med hyller får man god anledning til å vise frem parfymeflasker, eller rett og slett sette fra seg underveis.

Her er baderomsinnredningen valgt i en farge som henter frem bjelkene i taket, og med hvite vegger får man et friskt rom man har lyst til å bruke mer.

Se flere bilder
bad

Foto: Dansani/Rørkjøp

GOD TID: I en hektisk hverdag kan et separat sminkebord gjøre morgenen enklere. 

8. Tapet!

Selvsagt kan tapet brukes på bad og toalett. Det er viktig å finne riktig type tapet, som tåler fuktigheten og kan tørkes av, men med litt kreativitet og mye pågangsmot kan man virkelig lage er bad ingen andre har.

Her er fliser og baderomsinnredning valgt i farger som allerede er i tapetet, og det er bare å la seg inspirere!

Se flere bilder
tapet på bad

Foto: Dansani/Rørkjøp

NOE FOR SEG SELV: Å gå for et tapet med mye mønster og farge er det ikke alle som hverken tør eller ønsker, men sluttresultatet kan bli veldig lekkert.

9. Smart bruk av farger

Har du fliser på badegulvet i det du kanskje tenker er en litt lite lekker farge? Mange har et anstrengt forhold til terracottafliser, eller fliser som er laget for å ligne, men med et litt smart fargevalg legger du knapt nok merke til det.

Her er de lyseblå veggene kombinert med skap i eik, blomsterbukett og hvite detaljer med terrazzo. 

Se flere bilder
bad

Foto: Linn Bad/Rørkjøp

ORANSJRØD: Terracottagulvet får en renessanse med smart fargevalg og lekre overflater.

10. Kreative flisvalg

Har man budsjettet og motet, er det ingenting som er morsommere enn å kunne leke seg med flisene på badet. Her er store fliser med terrazzo kombinert med stående, tredimensjonale fliser på vegg, før veggen avsluttes med en dempet og rolig maling.

Her skal man kanskje være litt ekstra forsiktig i dusjsonen, men farge- og materialvalg her er det lite å klage på. Dette er rett og slett lekkert!

Se flere bilder
bad

Foto: Korsbakken Bad/Rørkjøp

LUKSUS: Å kunne velge og vrake i unike fliser kan skape helt fantastiske bad. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.