Kategorier

Meny

Konto

Vask er vedlikehold

Å vaske gjerde kan være et alternativ til å male. Vi har gjort det til en årlig og vårlig aktivitet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vask er vedlikehold

Foto: Heidi Wexels Riser/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter flere år uten vask og vedlikehold under de store bjørketrærne var det hvite stakittgjerde alt annet enn hvitt og sjarmerende. Skitt og lort som kommer med vær og vind hadde satt sine spor på det som før var et hvitt gjerde. I månedsvis hadde vi gått og sett på det en gang så hvite gjerde, som nå var mer grått og grønt, og grudde oss til å ta malepenselen fatt. En ting som var helt sikkert var at gjerde trengte en skikkelig vask før noe kunne gjøres.

Utstyrt med en bøtte med varmt vann og husvask, en solid kost og en hageslange kunne arbeidet starte. Og det tok ikke lang tid før humøret steg. Vi oppdaget fort at gjerde ikke trengte et nytt strøk med maling. Her holdt det rett og slett med en real vask. Naboer og andre forbipasserende var overbevist om at gjerde var nymalt. Men det skinnende hvite gjerde hadde kun gjennomgått en real vårrengjøring.

Husvask (alkalisk vaskemiddel), varmt vann og håndkraft fikk møkk og skitt til å renne av og tilbake var et gjerde som så nymalt ut. Vårt tips: Gjør vask av gjerde til fast jobb hver vår.

Slik gjør du det:

  1. Bruk hagesprøyte eller egnet redskap til å påføre husvask.
  2. Skur med skurekost
  3. Skyll av med hageslange. Bruker du høytrykksspyler kan du risikere å hente frem malingsspannet tidligere enn nødvendig. Det er ikke trykket som teller, men mengden vann som er viktig.  

Husk å lese bruksanvisningen på produktet.

Lykke til!

Dette trenger du

Hagesprøyte

Alkalisk vaskemiddel

Skurekost

Hageslange

Bøtte

Handsker

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]