Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Underverker mot tørre hender

Linoljesåpe er et naturmiddel med flere bruksområder enn du kanskje kjenner til. Primærbruken er til å såpeskure gulv, men at midlet også et vidundermiddel mot tørre hender, visste du kanskje ikke.

 • <b>HÅNDVASK:</b> Vasker du hendene med linoljesåpe, kan du unngå å tørke ut huden. Såpen inneholder mye fett som beskytter tørre hender.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>TIL MYE:</b> Linoljesåpe er et naturmiddel med mange bruksområder; beskytte tregulv og møbler, vaske ulltøy, rengjøre grill og stekeovn, fjerne maling fra beslag og gjøre hendene tørre og myke er noen av bruksområdene.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>GULVPLEIE: </b>Håndverksmessig produsert linoljesåpe er biologisk nedbrytbar og fetere enn vanlig såpe. Den brukes tradisjonelt til å vaske gulv med, men kan brukes til mye mer.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Annonse

Linoljesåpe presses ut fra linfrø, og er en fetere og drøyere såpen enn den du finner i apotek og dagligvarebutikker. Den brukes i første hånd til å skure tregulv med, istedenfor annen overflatebehandling. Såpeskurte gulv får en hard og vakker overflate, preget av naturlig slitasje og etter vask med en fet såpe et par, tre ganger i året. Gulv av furu eller gran kan vare i flere hundre år, og bli vakrere med tiden og riktig behandling.

Gulvpleie

GULVPLEIE: Håndverksmessig produsert linoljesåpe er biologisk nedbrytbar og fetere enn vanlig såpe. Den brukes tradisjonelt til å vaske gulv med, men kan brukes til mye mer.
(Chera Westman/ifi.no)

Mot tørre hender

Håndvask

HÅNDVASK: Vasker du hendene med linoljesåpe kan du unngå å tørke ut huden. Såpen inneholder mye fett som beskytter tørre hender.
(Chera Westman/ifi.no)

Men siden linoljesåpen er så pass fet, er den suveren også til å vaske tørre hender og fingre med. Johnny Spangen, som driver fargehandel og bygningsvernsbutikk bruker ingen annen såpe:

– Linoljesåpe er laget på kokt linolje og holder høy pH, 11-13. den er fetere enn vanlig såpe og utrolig anvendbar, sier han.

– Tørre hender er et problem for mange i den kalde årstiden. Oppussing kan også føre til mer hyppig handvask, og med en skikkelig fet såpe unngår du å tørke ut hendene. Selv merker jeg det godt – blant annet blir neglene mye glattere når jeg bruker linoljesåpe. Dessuten løser den til og med smuss i kaldt vann, sier han.

Mange bruksområder

Andre bruksområder for linoljesåpe:

 • Rengjør, metter og beskytter ubehandlet treverk, naturstein og uglaserte fliser
 • Penselrens
 • Malingsfjerning fra beslag og lignende  
 • Ovns- og grillrens
 • Bilvask
 • Fjerning av tjære og kvae på hendene
Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]