IFI logo
Se flere bilder
Trendy med dekorative maleteknikker

Foto: Nordsjö

Trendy med dekorative maleteknikker

Interiørene blir stadig mer individuelle, vi ønsker å skille oss fra naboens hvite vegger og lage noe mer personlig og fargerikt ut av våre hjem.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når vi nå innreder mer med farger, handler det ikke bare om å bruke brekkmaskinen i større grad. Vi kan også male kreativt og utenfor boksen. Her kommer en rekke nye og ny-gamle maleteknikker til bruk, det går frem av trendforutsigelsene i Akzo Nobel Colour Futures 2015, som Nordsjö presenterte nylig.

Marmorering, rufsekanter, Colour-blocking og fargegradering er teknikker som ligger midt i trendfokus. 

Ton-i-ton

Kombinasjonen av ulike farger er nøkkelen her.

Bruk ulike myke pastellfarger, ton-i-ton-farger, noen få kulører – eller svært mange ulike farger med lik kulørthet og sorthet, i forskjellige felter. Bruk mørke og lyse nyanser sammen for å gi en illusjon av tredimensjonal dybde. Gradering og lasering med transparente farger øker følelsen av dybde i rommet. Bruk flere kulører, gjerne også transparente behandlinger for å skape lag-på-lag-effekter.

Med dekorative teknikker kan vi trekke blikket til, og fremheve, tidligere bortgjemte deler av rommet.  En mesanin, en korridor, et trapperom eller et hjørne i stuen. Alt kan få et nytt og mer vitalt liv med kreativ bruk av farger og maling.

Se flere bilder
Myke overganger og graderinger gir en fin effekt i rommet.

Foto:

Myke overganger og graderinger gir en fin effekt i rommet.

Metallisk trend

Trenden går fortsatt mot å ha færre, men nyttige, vakre eller personlige ting i interiøret, og å fremheve de gjenstander vi omgir oss med og som betyr noe for oss. Metalliske farger vokser I popularitet, og med noen strøk maling kan gamle gjenstander få nytt liv. Gjenbruk er en like sterk trend i 2015 som den har vært i år. 

Mer informasjon

www.nordsjo.no

www.colourfutures.com

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.