IFI logo
Se flere bilder
Trendy med dekorative maleteknikker

Foto: Nordsjö

Trendy med dekorative maleteknikker

Interiørene blir stadig mer individuelle, vi ønsker å skille oss fra naboens hvite vegger og lage noe mer personlig og fargerikt ut av våre hjem.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når vi nå innreder mer med farger, handler det ikke bare om å bruke brekkmaskinen i større grad. Vi kan også male kreativt og utenfor boksen. Her kommer en rekke nye og ny-gamle maleteknikker til bruk, det går frem av trendforutsigelsene i Akzo Nobel Colour Futures 2015, som Nordsjö presenterte nylig.

Marmorering, rufsekanter, Colour-blocking og fargegradering er teknikker som ligger midt i trendfokus. 

Ton-i-ton

Kombinasjonen av ulike farger er nøkkelen her.

Bruk ulike myke pastellfarger, ton-i-ton-farger, noen få kulører – eller svært mange ulike farger med lik kulørthet og sorthet, i forskjellige felter. Bruk mørke og lyse nyanser sammen for å gi en illusjon av tredimensjonal dybde. Gradering og lasering med transparente farger øker følelsen av dybde i rommet. Bruk flere kulører, gjerne også transparente behandlinger for å skape lag-på-lag-effekter.

Med dekorative teknikker kan vi trekke blikket til, og fremheve, tidligere bortgjemte deler av rommet.  En mesanin, en korridor, et trapperom eller et hjørne i stuen. Alt kan få et nytt og mer vitalt liv med kreativ bruk av farger og maling.

Se flere bilder
Myke overganger og graderinger gir en fin effekt i rommet.

Foto:

Myke overganger og graderinger gir en fin effekt i rommet.

Metallisk trend

Trenden går fortsatt mot å ha færre, men nyttige, vakre eller personlige ting i interiøret, og å fremheve de gjenstander vi omgir oss med og som betyr noe for oss. Metalliske farger vokser I popularitet, og med noen strøk maling kan gamle gjenstander få nytt liv. Gjenbruk er en like sterk trend i 2015 som den har vært i år. 

Mer informasjon

www.nordsjo.no

www.colourfutures.com

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.