Kategorier

Meny

Konto

Ti trendy tapeter

Tapet er en viktig del av trendbildet, og stadig flere vegger tapetseres med ulike motiver. Her er ti av vårens mest trendy tapeter.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ti trendy tapeter

Foto: Produsentene

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Trendbildet innen tapet er bredt. Her finner man alt fra duse naturmotiv til kraftige fargestatements. Alt er lov, sier adm. direktør i ifi.no, Bjørg Owren.

Utfordringen er å velge et tapet som skaper den stemningen man er på jakt etter.

- Fortsatt er den mye betong, drivved, tegl og andre rustikke ting, men vi ser også at det stadig blir mer farger på tapetene. På disse fargerike tapetene er det alt fra ensfargede mønster til blomster og non-figurative motiver. Veggene skal synes og skape atmosfære, fortsetter Owren.

Men motivene behøver ikke nødvendigvis være så fremtredende. Motiver man må tett innpå for å se effekten av er også trendy. Disse tapetene er gjerne egnet til å brukes på alle fire vegger – noe stadig flere velger å gjøre.

- Mange av de nyeste tapetene har lag-på-lag-effekter som gir en spesiell dybde til veggene. I tillegg har tekstur blitt viktigere, og mange trendtapeter har nå en struktur som ligner tekstil, sier eksperten.

Her et utvalg av sesongens nye, trendy tapeter:

1. African Queen

Borges nye kolleksjon er en omfattende blanding dyremønstre. Her bugner det av ulike skinndesign i mange fargevarianter som skaper en dramatisk, men samtidig elegant stemning i rommet. Her må man til med flere sanser enn bare øynene for å forstå at dette faktisk er tapet og ikke ekte skinn.

 

Dele på Pinterest 1. African Queen

2. Flamenco

Et tapet for den som tør å ta fargene i bruk! Denne spennende kolleksjonen er inspirert av Andalucia i Spania. Sterke farger, mauriske aner og en fantastisk patina gjør kolleksjonen helt unik. Tapetet er fra den kjente produsenten Eijffinger, og distribueres i Norge av Astex.

 

Dele på Pinterest 2. Flamenco

3. Haiku

I kolleksjonen Haiku fra Omexco er det spennende overflater som er i fokus. Ulike materialkombinasjoner i matchende farger kan gi en ordentlig zen-følelse. Fargene er myke, og flere av tapetene i kolleksjonen kan gjerne brukes på alle fire vegger. Distribueres i Norge av INTAG.

 

Dele på Pinterest 3. Haiku

4. Jardin d'hiver

Med gøyale paradisfugler, vakre ornamenter og et fargespekter som spenner fra lette duse toner til saftige turkis og rosa er kolleksjonen Jardin d´Hiver et tidsriktig tilskudd. Kvaliteten er en meget god fibertapet, med vakkert trykk og bredde i designen. Forhandles av Fantasi Interiør.

Dele på Pinterest 4. Jardin d'hiver

5. Nordic Home

Et tapet som nærmest dufter av sommer, sol og skjærgård. Kolleksjonen fungerer fint på alle fire vegger i et rom. Fargene er spesielt tilpasset det kalde nordiske lyset, og utover brede striper, finner vi mønstre som bladranker, klaser med rips og grøftekantblomster.  Forhandles av Flügger.

 

Dele på Pinterest 5. Nordic Home

6. Folia

Britiske Harlequin har hentet inspirasjonen til tapetkolleksjonen Folia fra det moderne Skandinavia.Tapetene er i åtte forskjellige design – store frukter, naive blomster og klassiske damaskornamenter, og én av dem er laget med en litt spesiell mønsterpasning! Forhandles i Norge av Tapethuset.

 

Dele på Pinterest 6. Folia

7. Teglsten

Imitasjoner er trendy. Tapetet Teglsten fra Storeys er et vinyltapet som imiterer en klassisk rustikk teglsteinsvegg. Tapetet skaper et industrielt og urbant uttrykk i rommet, og finnes i både en teglrød- og antrasitt-variant.

 

Dele på Pinterest 7. Teglsten

8. Flamant Suite V

Flamant suite V er en vakker kolleksjon med røtter i 1800-tallets mønstre med blomster og blader – dog i ultramoderne fargekombinasjoner. Veggene gis dybde siden mønsteret ser ut til å være trykket på et linstoff og ikke på et fibertapet!  Distribueres i Norge av Green Apple.

Dele på Pinterest 8. Flamant Suite V

9. Betong

Betong har kommet for å bli i mange hjem. Denne varianten er et fototapet fra Inspirasjon Interiør, som skaper den røffe atmosfæren i rommet som mange er på jakt etter.

 

Dele på Pinterest 9. Betong

10. Trina

Fargerikes trendtapet Trina er et virkelig blikkfang. Geometriske former i en kraftig grønnyanse kan skape alt fra glamorøse, klassiske, stramme og eklektiske stemninger.

 

Dele på Pinterest 10. Trina

Mer informasjon

www.borge.no

www.astex.no

www.intag.no

www.fantasi.no

www.flugger.no

www.tapethuset.no

www.storeys.no

www.greenapple.no

www.inspirasjon.as

www.fargerike.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]