Kategorier

Meny

Konto

- Bruk trendfargene på DIN måte

- slik lyder oppfordringen fra designsjef hos Borge, Eilert Ask. Vårens nyheter innen tapet og tekstil er fulle av farger, og det gjelder å finne sin personlige vri på fargebruken.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
- Bruk trendfargene på DIN måte

Foto: Chera Westman/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De hvite interiørene har forlatt trendene, og nå er det farger som gjelder. Produsentene trekker frem en rekke ulike farger og kombinasjoner, men (heldigvis?) er det ikke slik at alt nødvendigvis må brukes på en gang.

- Jeg er opptatt av at folk må plukke de fargene de liker og tilpasse bruken til sin egen stil. Det er ikke slik at noe er ut og noe annet in lenger, man kommer langt med å følge sin personlige smak, sier Eilert Ask.

Frem med symaskinen

Kvalitet og varighet er viktige stikkord innen interiør om dagen, og i dette ligger gjerne at man kan sy gardiner og putetrekk på egenhånd.

- Har du en symaskin, er det mye du kan gjøre selv, mener Ask.

Og er du ikke like nevenyttig som du kanskje skulle ønske, koster det ikke all verden å la en proff gjøre jobben.

Fargetrender som hjelper deg på vei

Da Borge nylig viste frem sine nyheter for året var det noen fargetrender som var fremhevet for å gi folk inspirasjon til å ta fargene i bruk.

- Vi har laget utstillinger basert på internasjonale trender og hva vi ser selger og som folk vil ha, forteller Ask.

De tre hovedretningene er inspirert av henholdsvis feriereiser, hytteturer og sommerminner:

Bring reiseminnene med deg hjem

- Noen har tidligere ment at lilla er en flopp, men vi ser at dette bare blir mer og mer populært, og at det er en farge mange er fortrolige med. Faktisk er lilla den mestselgende fargen vår, når en ser bort ifra det hvite/beige, forteller Ask.

En miks av ulike mønstre, farger, teksturer, matt og blankt gjør rommet spennende.

Dele på Pinterest Bring reiseminnene med deg hjem

Bring hyttekosen med deg hjem

Denne trendretningen spiller mer på det mørke og maskuline. Mange av oss trives med hyttens rolige atmosfære, og denne følelsen kan vi gjerne ta med oss hjem.

De mørke fargene kan gjerne kombineres med varme metaller – dette vil vi se mye av fremover. Metallene bidrar til å skape spenning og variasjon i eller «tørre» interiører med grov tweed eller ruter.

Dele på Pinterest Bring hyttekosen med deg hjem

Bring sommeren med deg hjem

Den siste av Borges tre trendretninger har de kalt «Bring sommeren med deg hjem» - og det er nettopp det den gjør. En frisk rosa kan friske opp ethvert interiør. Her gir et møbel fra IKEA trukket i knall rosa, sammen med lekre naturmønstre i hvitt, grått og rosa på tapet og tekstiler et fargerikt og feminint miljø.

Dele på Pinterest Bring sommeren med deg hjem

Mer informasjon

www.borge.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]