IFI logo
Se flere bilder
Terrassebeis for ustabilt vær

Foto: Butinox

Terrassebeis for ustabilt vær

Nye egenskaper for terrassebeis gjør at du kan beise terrassen selv om det er fare for en regnskur ikke lenge etter.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Butinox Terrassebeis har vunnet langtidstester i Hyttemagasinet både i 2007 og 2015. Nå kommer den i en enda bedre versjon, hevder produsenten Scanox

– Vi har et nytt egenprodusert bindemiddel som gjør at filmen blir vannfast raskere. Det gjør at terrassen tåler en regnskur kort tid etter påføring. Hvor lang tid er avhengig av temperatur, men ved 23 grader kan det regne på nybeiset terrasse etter cirka én time, sier produktsjef Anders Hvinden.

 

Se flere bilder
Terrassebeis som tåler vær

Foto: Butinox

VÆRTÅLIG: Å beise terrasse kan være en utfordring i et land med raskt skiftende vær. Nå finnes en terrassebeis som tåler et regnskyll kort tid etter påføring.

Uten skjolder

At den tåler et regnskyll, betyr ikke at beisen er tørr og herdet, men at den ikke skades eller blir skjoldete dersom det regner kort tid etter påføring.

– Beisen vil re-løse seg av regnet, men tørker igjen og blir like fin etterpå, sier Hvinden.

Bisen på terrassen beskytter treverket mot oppsprekking og sopp- og algeangrep og holder seg fin og flisefri i inntil tre år, hvis du tar godt vare på den og vasker den regelmessig.

Beisen kan brukes på terrasse og utemøbler av alle typer treslag.

Se flere bilder
Flisefri terrasse

Foto: Butinox:

FLISEFRITT På en beiset terrasse er risikoen for fliser i beina mindre enn på et tregulv som ikke overflatebehandles.

Behandle ny terrasse i år

Har du bygget ny terrasse i år, trenger den også behandling før vinteren kommer. Treverket bør overflatebehandles så snart det er blitt tørt nok, og det tar normalt ikke mer enn en måned eller to, avhengig av været.

Før du beiser nytt, trykkimpregnert treverk, må du vaske det. Bruk en terrasselysner eller rens for å fjerne overskuddet av kobbersalter fra overflaten og åpne porene slik at beisen kan trekke ned. Butinox Terrasselysner minker grønnskjæret i treverket og gjør overflaten lysere slik at beisen kommer mer til sin rett.

Se flere bilder
Gi farge til terrassen

Foto: Butinox

GI FARGE: Når nye terrassebord vaskes og lysnes, forsvinner overskuddssalter fra impregneringen. Etter tørk er plattingen klar for ny farge.

Velg farge

Fargepigmentene i terrassebeisen er en viktig del i beskyttelsen av treverket. Pigmentene stopper solens UV-stråler fra å bryte ned fibrene, og holder terrassegulvet fritt for fliser. Beisen kan brekkes i mange fine farger, og produsenten har plukket ut 14 gode alternativer som presenteres i et nytt fargekart delt inn i elegante gråtoner og lune gylne nyanser.

– De kjølige, grå tonene gir en elegant og moderne følelse med en skandinavisk look, mens de lunere, gylne fargene bidrar til en klassisk, inviterende og varm følelse, og sklir fint inn i de fleste miljøer, sier Hvinden.

Gråtoner slik som «1012 Kveldsdis» og «1005 Fjellgrå» passer kanskje spesielt godt på uteplasser ved sjøen og til moderne boliger. Blant de gylne fargerne i brunlige toner finner du for eksempel «1007 Tjærebrun» og «1016 Eventyr», samt den gulaktige «1003 Gylden».

Se flere bilder
NYE FARGER

Foto: Butinox

NYE FARGER: Til terrassebeisen hører et fargekart med flere nye farger. Fargen «Kveldsdis» er en av gråtonene i kartet.


Se flere bilder
MANGE VALG

Foto: Butinox

MANGE VALG: Beisen kan brekkes i mange fine farger, og produsenten har plukket ut 14 gode alternativer som presenteres i et nytt fargekart. Bildet viser fargen «Sommertid».

Tips!

Terrassebeis egner seg like godt til utemøbler og rekkverk som til utegulvet.

Populære farger:

Disse fargene fra Butinox står for over 40 prosent av de fargene som er blandet i 2018, med Butinox 1012 Kveldsdis som den store favoritten.

 

1012

KVELDSDIS

1013

HARMONI

1007

TJÆREBRUN

1016

EVENTYR

1002

FURU

1011

FAGER

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.