IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Taupe - det nye fargebegrepet

Foto: Nordsjö

Taupe - det nye fargebegrepet

Se opp for «taupe»! Malingsleverandøren Nordsjö har introdusert et nytt fargebegrep. Som greige gir fargeskalaen til taupe et nøytralt grunnlag til hjemmet, men med en varmere tone.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En moderne til mørk brungrå, noen ganger farget med lilla, gul og grønn, er definisjonen på det flotte engelske uttrykket «taupe» som Nordsjö nå har introdusert i Norge.

Taupe kan være et alternativ til greige.

Mens fjorårets høst hadde greige som toneangivende, spår fargedesigner i Nordsjö, Tale Henningsen, en varmere tone til høsten 2013.

– Fargekartet har rødlige, grønnlige og sennepsfarger, sier hun.

Som muldvarpen

Nordsjö har satt sammen en rekke jordfarger med navn som «Soft Taupe», «Dusty Taupe» og «Powder Taupe». Fargene gjenspeiler varme og glød, eller er som typiske «muldvarpfarger».

– Taupe er et dekkende uttrykk for brunlige nyanser. På samme måten som når du tenker greige, som gjerne har noe grått i seg, kan den ha en større range. Og greige og taupe berører hverandre, sier Henningsen.

Mens greige har det grålige, har taupe mer farger som en ser i «skinn».

– Taupe begrenser seg til jordlige farger, og kan ha sandfarge i seg. Da får man gylne toner som går mer mot skinn og det engelske uttrykket «Elephant skin». I fargekartet har «Suede Taupe» en skinnaktig fargetone, sier fargedesigneren.

Passer med gyldent tre

Fargeskalaen passer overalt, men passer veldig godt til mørkere treverk.

– For eksempel kan «Dark Taupe» passe til litt rødlige toner. Det gjør at de nesten gløder som smykker mot den brune fargen. Blåtoner passer dessuten godt til skinn. Taupe er noe maskulint, men behøver ikke være det dersom man har lyst tilbehør, som hvitt gulv og stukkaturer, forteller hun.

Taupe vil også være en nøytral bakgrunn til kunst eller annet en ønsker å fremheve.

Første virtuelle fargekart

Nordsjö lagde for en stund tilbake siden et virtuelt fargekart, taupe.no. Det har blitt populært. Fargekartene kan printes ut og tas med til butikken.

– Det er første gang vi har laget et fargekart som kun finnes virtuelt. Taupe-fargene er sofistikerte, med en varme og mykhet som passer en voksen stil. Fargekartet passer et klassisk hjem, gjerne med et engelsk tilsnitt. De går også godt sammen med interiør fra Home & Cottage og Studio Slettvoll, sier hun.

Henningsen mener at fargekartet ikke vil oppleves som nyskapende, men derimot som noe «kjent». Selv om fargene ikke er nye i seg selv, så er de satt sammen til en ny kolleksjon som representerer det jordlige.

– Det kan godt hende at vi vil lage flere virtuelle fargekart i framtiden, avslutter Tale Henningsen.

Her kan du se fargekartet:

http://taupe.no/

 

For mer informasjon:

www.nordsjo.no

Den engelske definisjonen:

Taupe: noun a moderate to dark brownish gray, sometimes slightly tinged with purple, yellow, or green.

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.