Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Ta vare på gummigulvet

  Bilder av: Polyflor og Frode Larsen/ifi.no
Gummigulv er ikke et vanskelig gulv å vedlikeholde. Men for å få det til å holde seg pent og rent over tid, er det likevel en fordel å gi det litt omsorg. En vedlikeholdspakke gjør jobben enkel.

Etter hvert som gummigulv med eller uten knotter er blitt populært i boligenes entréer og kjøkkener, har noen erfart at de kan bli vanskelige å holde rene etter en tids bruk. Mellom knottene samles gjerne skitt, og moppen kan gå tregt over gulvområder der slitasjen er stor. Heldigvis finnes en enkel løsning på dette: en vedlikeholdspakke som holder til 30-35 kvadratmeter.

Rens og voks

Rens og voks

Pakken inneholder et rensemiddel som fjerner produksjonsfilmen av parafin fra overflaten. Etter en god skylling, settes gulvet inn med en vedlikeholdsvoks i et tynt lag som påføres med medfølgende pad. Det går også å bruke mopp eller lofri klut.

- Etterpå er det viktig å fortsette å ha noen dråper vedlikeholdsvoks i vaskevannet hver gang gulvet rengjøres. Det gjør at gulvet holder seg blankere og penere, forteller Ragnar Eng, teknisk sjef i Polyflor.

Vedlikeholdsmidlene kan brukes etter en tid i områder med stor slitasje, eller umiddelbart etter montering for å få et lettstelt gulv.

 

 

 

Mer informasjon

www.polyflor.no

Les også Rent og pent gummigulv

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

HappyHomes annons