IFI logo
Se flere bilder
Ta vare på gummigulvet

Foto: Polyflor og Frode Larsen/ifi.no

Ta vare på gummigulvet

Gummigulv er ikke et vanskelig gulv å vedlikeholde. Men for å få det til å holde seg pent og rent over tid, er det likevel en fordel å gi det litt omsorg. En vedlikeholdspakke gjør jobben enkel.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter hvert som gummigulv med eller uten knotter er blitt populært i boligenes entréer og kjøkkener, har noen erfart at de kan bli vanskelige å holde rene etter en tids bruk. Mellom knottene samles gjerne skitt, og moppen kan gå tregt over gulvområder der slitasjen er stor. Heldigvis finnes en enkel løsning på dette: en vedlikeholdspakke som holder til 30-35 kvadratmeter.

Rens og voks

Pakken inneholder et rensemiddel som fjerner produksjonsfilmen av parafin fra overflaten. Etter en god skylling, settes gulvet inn med en vedlikeholdsvoks i et tynt lag som påføres med medfølgende pad. Det går også å bruke mopp eller lofri klut.

- Etterpå er det viktig å fortsette å ha noen dråper vedlikeholdsvoks i vaskevannet hver gang gulvet rengjøres. Det gjør at gulvet holder seg blankere og penere, forteller Ragnar Eng, teknisk sjef i Polyflor.

Vedlikeholdsmidlene kan brukes etter en tid i områder med stor slitasje, eller umiddelbart etter montering for å få et lettstelt gulv.

 

 

 

Se flere bilder
Rens og voks

Foto:

Mer informasjon

www.polyflor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.