Kategorier

Meny

Konto

Storslagen forandring

Selv om store vinduer mot sjøen gjorde sitt ytterste, var hytta mørk og dyster innvendig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Storslagen forandring

Foto: Jan Larsen/ifi.no

Det er ingenting å utsette på utsikten – skjærgården ligger der som et vakkert bilde, like utenfor hytteveggen. Familiens høyeste ønske var en lys og praktisk hytte, med sommerlig interiør og ditto farger.

Alle tak, vegger og gulv rund baut hadde gulnet sterkt med årene. Foruten at mørkegule flater med mye kvist gir et urolig inntrykk, stjeler de også mye av lyset. Da de mørke rammene innendørs forsvant, bidro de nymalte, lyse flatene til at både utsikt og natur kom enda tydeligere frem. 

Dele på Pinterest Her var det forholdsvis mørkt og gult, mange vinduer til tross.

Her var det forholdsvis mørkt og gult, mange vinduer til tross.

Veien til fargene

Lar man seg begeistre av naturen rundt hytta, har man god hjelp og et bra utgangspunkt. Her er det verden rett utenfor vinduene som har vært den store inspirasjonskilden, med himmel, hav og svaberg. Alle tak er hvite, mens blåfarger i diverse nyanser dominerer vegger, møbler og tekstiler. Kun få møbler og andre elementer har kommet til – det gamle er bevart eller pusset opp.

 

Dele på Pinterest Stuen endret fullstendig karakter, og fremstår nå som lys og delikat. Gulvet og bordet er varme innslag blant de svale fargene, og gir også tyngde til rommet.

Stuen endret fullstendig karakter, og fremstår nå som lys og delikat. Gulvet og bordet er varme innslag blant de svale fargene, og gir også tyngde til rommet.

Dele på Pinterest Veggfargen er lekker mot den blå sofaen, som for øvrig fikk et friskere uttrykk da de gule rammene ble borte. Hvitmalte vinduer reflekterer dessuten mer lys enn ubehandlede.

Veggfargen er lekker mot den blå sofaen, som for øvrig fikk et friskere uttrykk da de gule rammene ble borte. Hvitmalte vinduer reflekterer dessuten mer lys enn ubehandlede.

Mange vinduer til tross

Hverken sjøens refleksjoner kun kort vei unna, eller vinduer på tre kanter av rommet gjorde noen nevneverdig forskjell. De sterkt gulnede flatene overstyrte inntrykket og opplevelsen totalt. Vinduene var også ubehandlet, og fungerte nærmest som lysstoppere. Hvitt tak og blå vegger ikke bare lysner tilværelsen, men gjør også sitt til at alle møblene, som er de samme, har fått mer fremtredende farger.  

Dele på Pinterest Utsikten over skjærgården er det ingenting å si på, og de nymalte, lyse flatene inne gjør at både utsikt og natur kommer enda tydeligere frem.

Utsikten over skjærgården er det ingenting å si på, og de nymalte, lyse flatene inne gjør at både utsikt og natur kommer enda tydeligere frem.

Bon appétit

Spiseplassen er i det store og det hele nærmest ugjenkjennelig i sine nye farger – møblene inkludert. Kroken bader i lys etter at overskapene mot kjøkkenet ble fjernet, og gulnede overflater og møbler er erstattet av vakre, malte flater. Som en særdeles positiv følge av dette trekker visstnok måltidene ut…   

 

Dele på Pinterest Spiseplassen var en mørk og lite inviterende krok.

Spiseplassen var en mørk og lite inviterende krok.

Dele på Pinterest Forandringen er stor! Nå inviterer denne spisekroken til lange, velsmakende måltider. Alle møbler er beholdt, og har fått en overhaling – med meget heldig resultat.

Forandringen er stor! Nå inviterer denne spisekroken til lange, velsmakende måltider. Alle møbler er beholdt, og har fått en overhaling – med meget heldig resultat.

Dele på Pinterest Overskapene mellom kjøkken og spisekrok ble fjernet. De ble delvis erstattet av et hyggelig vitrineskap, som rommer glass og serviser.

Overskapene mellom kjøkken og spisekrok ble fjernet. De ble delvis erstattet av et hyggelig vitrineskap, som rommer glass og serviser.

Dele på Pinterest Sittebenken ble malt og fikk en komfortabel madrass og puter i forskjellige farger.

Sittebenken ble malt og fikk en komfortabel madrass og puter i forskjellige farger.

Dele på Pinterest Den gamle muren har fått være i fred, og er en røff, sjarmerende kontrast mot de delikate blåfargene.

Den gamle muren har fått være i fred, og er en røff, sjarmerende kontrast mot de delikate blåfargene.

Fra søvn til vann

Det minste soverommet er omgjort til bad – et ettertrykkelig ønske fra familiens døtre, som hadde fått nok av bøtter og kanner plassert rundt omkring. Veggene er malt dusgrønne, og overlater til tekstilene å ta opp den gjennomgående blå tråden i hytta.

Dele på Pinterest Dusjforhenget har samme tekstil som under benken. Skittentøysdunken fungerer også som sittebenk.

Dusjforhenget har samme tekstil som under benken. Skittentøysdunken fungerer også som sittebenk.

Dele på Pinterest Hyttas minste soverom har blitt et tiltalende bad, med en lang benk som gir mye oppbevaringsplass – godt skjult bak forhenget. Tekstilene har samme farger i ulike mønster, fint avstemt mot de dusgrønne veggene.

Hyttas minste soverom har blitt et tiltalende bad, med en lang benk som gir mye oppbevaringsplass – godt skjult bak forhenget. Tekstilene har samme farger i ulike mønster, fint avstemt mot de dusgrønne veggene.

Dele på Pinterest Toalettrommet har fått sin kjølige blåfarge fra himmelen, og innslag av gyllent treverk gjør rommet lunt og hyggelig.

Toalettrommet har fått sin kjølige blåfarge fra himmelen, og innslag av gyllent treverk gjør rommet lunt og hyggelig.

Dele på Pinterest Gangen var like mørk som de øvrige rommene, og er nå lys og innbydende. Veggfargen er den samme som i stuen, men lyset og refleksen fra sjøen gjør at den oppleves annerledes her.

Gangen var like mørk som de øvrige rommene, og er nå lys og innbydende. Veggfargen er den samme som i stuen, men lyset og refleksen fra sjøen gjør at den oppleves annerledes her.

En behagelig opplevelse

Soverommet var mørkt og upraktisk møblert, noe som gjorde at det virket mindre enn det er. En dobbeltseng som stod på tvers under overkøyen bestod av to senger, som nå er plassert inntil hver sin vegg og gjør rommet mye luftigere og fremkommeligheten bedre.

Den gamle furukommoden fikk et realt løft med maling og nye knotter. Tak og vegger byr på delikate overflater, med rolige farger til sommernettene, og det rapporteres om god søvn.

Hytta har virkelig skiftet ham, og fra å ha en noe mørk atmosfære fremstår den nå som ønsket; lys og sommerlig og en anelse maritim – alle hjerter gleder seg!

Dele på Pinterest Fresht, hvitmalt tak og varmbeige vegger utgjør et hyggelig soverom. De tre køyene er praktisk plassert i forhold til hverandre, og skaper luft.

Fresht, hvitmalt tak og varmbeige vegger utgjør et hyggelig soverom. De tre køyene er praktisk plassert i forhold til hverandre, og skaper luft.

Dele på Pinterest Det er ikke enkelt å se for seg at alt på bildet opprinnelig var mørkegult… Kommoden ble totalt forvandlet med noen strøk maling og nye knotter.

Det er ikke enkelt å se for seg at alt på bildet opprinnelig var mørkegult… Kommoden ble totalt forvandlet med noen strøk maling og nye knotter.

Dele på Pinterest Åpne, hvitmalte hyller utgjør en stilig effekt på soverommet.

Åpne, hvitmalte hyller utgjør en stilig effekt på soverommet.

Mer informasjon

Nordsjö

Dette ble brukt

Stue

Tak: Original Blank, farge 0502-Y – NORDSJÖ

Vegger: Ambiance Superfinish 40, halvblank, farge spesialblandet; tett opptil S 1010-R80B – NORDSJÖ

Møbler, puter, teppe, hatt, veske og annet løsøre: PRIVAT

Kjøkken og spisekrok

Tak og listverk: Original Blank, farge 0502-Y – NORDSJÖ

Vegger, farge: spesialblandet, tett opptil S 1010-R80B

Vegger, maling: Ambiance Superfinish 40, halvblank – NORDSJÖ

Møbler og kjøkkenbenk: Original Blank, farge S 3010-R80B – NORDSJÖ

Vitrineskap, puter, tallerkenhylle, liftgardin og annet løsøre: PRIVAT

Bad

Tak, lister og vindu: Ambiance Superfinish 40, halvblank, farge 0502-Y – NORDSJÖ

Vegger: Ambiance Superfinish 40, farge S 1005-G60Y – NORDSJÖ

Gardiner, lamper, speil, vaskesett og annet løsøre: PRIVAT

Toalett

Tak, lister, vinduer og dører: Ambiance Superfinish 40, halvblank, farge 0502-Y – NORDSJÖ

Vegger: Ambiance Superfinish 40, halvblank, farge S 0520-R80B – NORDSJÖ

Speil, hylle, lampe, gardin og annet løsøre: PRIVAT

Soverom

Tak, vinduer, kommode og vegghylle: Ambiance Superfinish 40, halvblank, farge hvit – NORDSJÖ

Vegger: Ambiance Superfinish 40, halvblank, farge S 3010-Y40R – NORDSJÖ

Gardiner, kommode, senger, hylle, lamper, knagger og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]