IFI logo
Se flere bilder
Start jakten på husfarge nå

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no

Start jakten på husfarge nå

Hvis du skal skifte farge på huset til våren eller sommeren, bør du starte fargejakten allerede nå. Da kan det hende du revurderer å male huset grått.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lett å tenke at det å finne ny husfarge er en oppgave som hører de varmere månedene til. Det er tross alt da huset skal males. Men venter du til det er grønt og frodig ute, kan du gå på en smell.

Kle alle årstider

De fleste farger kan se flotte ut med grønne, frodige omgivelser, blå himmel og sol. Men sannheten er at her i nord er det ikke slik det ser ut ute mesteparten av året. Vi har flest måneder med nakne trær, hvit eller grålig snø og fargeløs natur. Og da er det viktig å tenke på at fargen på huset skal passe til alle årstider.

Se flere bilder
Test husfargen om vinteren

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

VINTER: Det er viktig å huske på at det er flest kalde, hvite og grå dager i året.

Grått er fint mot grønt

Om du går med grå tanker, er det en ekstra grunn til å starte fargeletingen tidlig. Grått har vært en motefarge på hus de siste årene. Og det er klart at grå hus kan se riktig så elegante og flotte ut mot grønt gress og blå himmel. Men når vinteren kommer, og trærne blir nakne, snøen skitten og himmelen grå, vil det grå huset se helt annerledes ut. Særlig omgitt av fem andre grå hus, vil det nok fortone seg mest litt trist. Tenk på det hvis du vurderer grått hus!

LES OGSÅ: En misforståelse at grått er nøytralt og tidløst

Se flere bilder
Grå farge på huset

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

FARGEJAKT: Ikke la deg lure av at fargen ser fin ut mot den grønne naturen om sommeren. Test den om vinteren også, og se om den er like fin da.

Start jakten nå

Et stalltips til deg som leter etter farge på huset, er derfor å starte jakten allerede nå. Ved å starte planleggingen mens det fremdeles er vinter og grått ute, er sjansen større for å finne rett farge. I tillegg har du mye bedre tid til å forberede deg.

Gå på tur med fargene

Et steg i riktig retning er å ta med fargeviften ut på tur. Se fargene du vurderer mot den skitne snøen og husene rundt. Prøv med gråfarger og andre farger. Når du får opp de grå fargeprøvene mot grå himmel og skitten snø, vil du kanskje revurdere å male huset grått.

Se flere bilder
Ta med fargeprøvene ut

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

UT PÅ TUR: Ta med fargeprøvene ut på tur nå, så er sjansen størst for å finne en farge du vil være fornøyd med hele året.

Mal prøveoppstrøk

Det er selvsagt ikke nok å se de små fargeprøvene ute. Det må andre forsøk til for å finne rett farge. Når det første steget er utført, er det derfor tid for å få prøvene opp i litt større format. Mal prøver av fargene du vurderer på løse kledningsbord, og se dem mot husveggen. Test mot hjørnet av huset, så ser du fargen bedre mot omgivelsene.

LES OGSÅ: Ble lurt av fargekartet

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.