Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Start jakten på husfarge nå

Hvis du skal skifte farge på huset til våren eller sommeren, bør du starte fargejakten allerede nå. Da kan det hende du revurderer å male huset grått.

cloud_download
fullscreen
 • <b>GRÅTT:</b> Når du tar med de grå fargeprøvene ut i naturen om vinteren, vil du kanskje vurdere å male huset i en annen farge.

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>VINTER:</b> Det er viktig å huske på at det er flest kalde, hvite og grå dager i året.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>UT PÅ TUR:</b> Ta med fargeprøvene ut på tur nå, så er sjansen størst for å finne en farge du vil være fornøyd med hele året.

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>FARGEJAKT:</b> Ikke la deg lure av at fargen ser fin ut mot den grønne naturen om sommeren. Test den om vinteren også, og se om den er like fin da.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Annonse
Annonse

Det er lett å tenke at det å finne ny husfarge er en oppgave som hører de varmere månedene til. Det er tross alt da huset skal males. Men venter du til det er grønt og frodig ute, kan du gå på en smell.

Kle alle årstider

De fleste farger kan se flotte ut med grønne, frodige omgivelser, blå himmel og sol. Men sannheten er at her i nord er det ikke slik det ser ut ute mesteparten av året. Vi har flest måneder med nakne trær, hvit eller grålig snø og fargeløs natur. Og da er det viktig å tenke på at fargen på huset skal passe til alle årstider.

Test husfargen om vinteren

VINTER: Det er viktig å huske på at det er flest kalde, hvite og grå dager i året.
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Grått er fint mot grønt

Grå farge på huset

FARGEJAKT: Ikke la deg lure av at fargen ser fin ut mot den grønne naturen om sommeren. Test den om vinteren også, og se om den er like fin da.
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Om du går med grå tanker, er det en ekstra grunn til å starte fargeletingen tidlig. Grått har vært en motefarge på hus de siste årene. Og det er klart at grå hus kan se riktig så elegante og flotte ut mot grønt gress og blå himmel. Men når vinteren kommer, og trærne blir nakne, snøen skitten og himmelen grå, vil det grå huset se helt annerledes ut. Særlig omgitt av fem andre grå hus, vil det nok fortone seg mest litt trist. Tenk på det hvis du vurderer grått hus!

LES OGSÅ: En misforståelse at grått er nøytralt og tidløst

Start jakten nå

Et stalltips til deg som leter etter farge på huset, er derfor å starte jakten allerede nå. Ved å starte planleggingen mens det fremdeles er vinter og grått ute, er sjansen større for å finne rett farge. I tillegg har du mye bedre tid til å forberede deg.

Gå på tur med fargene

Et steg i riktig retning er å ta med fargeviften ut på tur. Se fargene du vurderer mot den skitne snøen og husene rundt. Prøv med gråfarger og andre farger. Når du får opp de grå fargeprøvene mot grå himmel og skitten snø, vil du kanskje revurdere å male huset grått.

Ta med fargeprøvene ut

UT PÅ TUR: Ta med fargeprøvene ut på tur nå, så er sjansen størst for å finne en farge du vil være fornøyd med hele året.
camera_alt (Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Mal prøveoppstrøk

Det er selvsagt ikke nok å se de små fargeprøvene ute. Det må andre forsøk til for å finne rett farge. Når det første steget er utført, er det derfor tid for å få prøvene opp i litt større format. Mal prøver av fargene du vurderer på løse kledningsbord, og se dem mot husveggen. Test mot hjørnet av huset, så ser du fargen bedre mot omgivelsene.

LES OGSÅ: Ble lurt av fargekartet

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]