IFI logo
Se flere bilder
Sommerklar terrasse

Foto: Jordan

Sommerklar terrasse

Med forlengerskaft og rull blir terrassen klar for sommeren uten ryggvondt og såre knær.

Gitte Granstrøm

Gitte Granstrøm
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rull og forlengerskaft er det mest effektive verktøyet når du skal påføre olje eller beis på store flater. For å få et pent resultat er det viktig å etterstryke for å fjerne overskytende olje eller beis. Verktøyleverandøren Jordan har utviklet et Rull og Etterstryksett som gjør at du kan både påføre olje eller beis og etterstryke - uten å måtte bytte verktøy underveis i arbeidet.

Den nye rullebøylen er utstyrt med en låsemekanisme festet i overkant av rullen, slik at den lett kan håndteres med foten når du skal veksle mellom påføring og etterstryking.

Fort gjort med rull

Med det nye Rull og Etterstryksettet kan du stå oppreist hele tiden, og du sparer både olje, rygg og knær.

– Du rekker å behandle ferdig en terrasse på 40-50 kvadratmeter på en times tid, sier produktsjef Tobias Andersson i Jordan.

Noen kryper rundt på alle fire og etterstryker med en pensel. Andre etterstryker med en fille eller lignende som de kaster etterpå for å bli kvitt den overskytende oljen.

– Det er for det første både tidkrevende og slitsomt, for det andre kan fillen selvantenne, og det er i tillegg sløsing av olje. Når du etterstryker med rullen, tar du den overskytende oljen eller beisen med deg videre, sier Andersson.

Se flere bilder
rull

Foto: Jordan

TO I ETT: Rullen kan låses og fungerer både som verktøy for påføring og som verktøy for å fordrive, jevne ut, beisen. 

Viktig å etterstryke

Når du oljer eller beiser en terrasse, er det viktig at alt trekker ned i treverket, og at det ikke blir liggende igjen noe overskytende som får danne film. Da vil det etter hvert flasse av.

– Hvis oljen eller beisen er pigmentert, vil du også kunne oppleve at pigmentene samler seg og danner små flekker hvis du ikke etterstryker, opplyser Tobias Andersson.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.