IFI logo
Se flere bilder
Ren terrasse - uten såre knær

Foto:

Ren terrasse - uten såre knær

Terrasseskrubb er et smart hjelpemiddel når man skal friske opp terrassegulvet. Montert på kosteskaftet gjør den jobben grundig - og du kan spare rygg og knær.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når solplassen dukker frem fra måneder i vinteropplag, trengs så avgjort en ansiktsløftning. Heldigvis finnes det godt utstyr som gjør renseprosessen både rask og enkel. Terrasseskrubben fra Jordan er det som skal til for å løse opp alt som må vekk før ny treolje eller beis kan påføres.

For riktig å få bukt med gamle uhumskheter, påføres terrassebordene trerens eller treoljefjerner. Skrubben er utstyrt med en kort og kraftig bust, slik at den effektivt får bearbeidet treoverflaten. Bredden på kosten er tilpasset vanlig bøtte, så vaskejobben blir så enkel som mulig. Denne skånsomme måten å rengjøre terrassebordene på anbefales fremfor høytrykksspyler, som ofte fliser opp og sprøyter vann inn i treverket.

Terrasseskrubbens største fortrinn er at den kan festes på forlengerskaft eller treskaft med gjenger, slik at du ikke behøver å ligge på kne å skrubbe. Jobben som før enten er blitt forsømt eller utført med ukvemsord og såre knær, kan nå bli en langt mer positiv affære. Og resultatet: En skinnende ren terrasse klar for bevarende etterbehandling med pensel og treolje.

7 tips om terrasserengjøring

Hvordan går man fram for å gjøre "våronna" på terrassen? Her er ekspertenes råd:

1. Fukt treverket godt med hageslange. Spyl vekk barnåler, løv og annet løst smuss.

2. Påfør terrasserens med en treolje-/grunningspensel, gjerne med forlengerskaft, slik at du slipper bøying. Unngå at gulvet tørker under behandlingen. Hvis så skjer, dusj lett med vann.

3. La rensemiddelet virke i ca 15 minutter. (Det kan variere fra type til type: les bruksansvisningen!) Rensingen vasker, bleker og frisker opp treverket.

4. Skrubb terrassen med terrasseskrubb med forlengerskaft slik at skitt, sopp o.l. løsner helt.

5. Spyl gulvet grundig med rent vann - benytt hageslange. Høytrykksvasker anbefales ikke da denne kan flise opp treverket.

6. Gjenta om nødvendig. Noen rensemiddel krever også at etterbehandler med et nøytraliserende middel før oljing.

7. La flaten tørke godt før du eventuelt påfører olje.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.