Kategorier

Meny

Konto

Slik lager du Halloweens fineste gresskar

For de lettskremte av oss finnes det alternativ til sylspisse tenner og onde smil på trappa på Halloween. Med enkle redskap og en sprayboks får du kjapt kveldens vakreste gresskar.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik lager du Halloweens fineste gresskar

Foto: Bjørg Owren/ifi.no og Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Gresskar med Tingeling med tryllestaven skremmer virkelig ikke fanden på veggen. Ikke tar det skremmende lang tid å lage det heller. Men dekorativt er det der det lyser opp på trappa, og et flott alternativ til oss som vil ha litt hyggeligere Halloween-pynt. Du kan velge hvilket motiv du vil, her viser vi hvordan Tingeling kan lyse opp trappa di.

Slik gjør du det:

1. Skjær ut motivet

Skjær av toppen på gresskaret og skrap ut frøene med øsen. Tips: ikke kast frøene, de blir god snacks om du steker dem i panne med litt olje, salt og pepper.

Print ut et bilde av motivet du ønsker, eller lag et for frihånd. Vi valgte Tingeling, og fant et bilde på nett. Stikk opp siluetten på motivet på gresskaret med en tykk nål. Bruk en tynn, skarp kniv til å skjære ut etter mønsteret på gresskaret, slik at du kan dytte inn bitene som blir løse, og motivet kommer frem. Dette er en jobb for voksne, og husk å passe fingrene. Vi ville også ha en ”sky” av stjerner bak Tingeling og rundt tryllestaven, som vi stakk ut med en tynn syl. Du kan også bruke en drill med forskjellig tykkelse på borene. Dette er gode hjelpere til detaljer. En tapetkniv kan også komme godt med til detaljarbeid.

Dele på Pinterest Lage Tingeling i gresskar

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

HUL UT: For å få plass til lys, må frøene skrapes ut. Bruk en øse.

Dele på Pinterest Skjære ut motiv i gresskar

Foto: Bjørg Owren/ifi.no og Mari Rosenberg/ifi.no

MOTIV: Stikk opp siluetten med en nål, og skjær så ut motivet med en kniv. En tynn syl eller en liten hånddrill kan komme godt med til detaljer, som tryllestøvet til Tingeling.

2. Spraylakker gresskaret

Nå er det klart for den morsomste biten: spraylakkering av gresskaret. Bruk gjerne en eske til å spraye oppi for å minimere farging av omgivelsene, og husk å stå utendørs. Spray et jevnt lag, og det er bedre å spraye flere tynne lag enn mye på en gang for å unngå sig i lakken. La gresskaret tørke inne så lenge det er oppgitt på anvisningen.

Dele på Pinterest Gresskar

Foto: Mari Rosenberg/ifi.no

KLART: Når frøene er ute og motivet er skjært ut, er det tid for den morsomme biten.

Dele på Pinterest Spraylakkere gresskar

Foto: Mari Rosenberg/ifi.no

SPRAY: Spray gresskaret i fargen du ønsker. Vi brukte Quick Bengalack kobber metallic.

3. Lys opp

For å lyse opp inni gresskaret fungerer det fint med et lite LED-lys på batteri eller en lommelykt som lyser godt. Levende lys kan også brukes, men gir ikke så kraftig lys.

Husk at det "etter reglene"bare er dem med et lys utenfor som får besøk av knask-eller-knepere. Ha en strålende (og ikke alt for skummel) Halloween!

Dele på Pinterest Skjære motiv i gresskar

Foto: Mari Rosenberg/ifi.no

HALLOWEEN: Med spraylakkert gresskar og Tingeling som lyser opp, er vi klare for en litt mildere Halloween!

Dette trenger du:

Et stort gresskar

Øse

Kniv

Nål

Print av Tingeling eller annet motiv (dette finner du på nett)

En liten, skarp kniv eller en tynn tapetkniv

Liten trådløs drill eller syl

Spraylakk på boks (f.eks. Quick Bengalack)

Pappeske

Lommelykt, led-lys eller levende lys

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]