IFI logo
Se flere bilder
Lag unik dekor med metallskimmer!

Foto: Beckers

Lag unik dekor med metallskimmer!

Med enkle midler kan gamle ting bli som nye. Mal tallerkener i ulike fasonger med metallskimrende maling, og heng dem opp på veggen. Gå fra gammelmodig til moderne blikkfang!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med nye, avstemte farger og skiftende finish, kan vi bruke også de vanlige tingene vi har hjemme som designelementer. En samling gamle tallerkener med ulikt utseende, odde lysestaker, eller ulike småvaser kan få nytt liv og karakter ved bruk av maling. Miks og match med maling som gir ulike effekter: metallisk glans, matt eller helblank overflate.

– Ved å ta inn metaller og metalliske farger i interiøret, bringer vi inn en annen materialitet til rommet. Metallene kan enten være varme eller kalde, og gir en flott kontrast til de øvrige fargene i rommet, sier Bjørg Owren, kreativ leder i Informasjonskontoret for farge og interiør. 

Trendy med skimmer

Metalliske overflater gjør noe annet og mer med lyset, for de reflekterer, trekker til seg, og flaten åpner seg på en annen måte. En vegg med metallpreg kan kaste glans over resten av interiøret. La gjerne hele rommet skinne om kapp med sola! Trenden med metallfarger i interiøret fortsetter. Det skal ikke lenger være bling-bling, men detaljer med skimmer og glans er helt riktig, og gjør interiøret mer spennende.

– Metall-look ser vi massevis av i tapeter, tekstiler og annet. Og alle malingprodusentene har gull- og sølvmalinger som ser svært ekte ut, slik at du kan male deg din egen krukke med gull, sier Bjørg Owren. 

Se flere bilder
Detaljer med skimmer og glans er helt riktig, og gjør interiøret mer spennende.

Foto:

Detaljer med skimmer og glans er helt riktig, og gjør interiøret mer spennende.

Til alle flater

Metallisk maling kan påføres alle typer underlag. Både vegger, møbler og gjenstander kan gis et snev av glitter og glamour. Bruk en metallglitrende dekormaling til potteskjulere, krukker, bilderammer møbler og vegger. Malingen kan også brukes på metall. Gi nytt liv til bruktfunn, gamle møbler fra bestemors loft eller fra skolekorpsets loppemarked. Mal ting i ulike farger og sett dem ved siden av hverandre, eller mal hele veggen med en metallisk maling.

Beckers Decor Metall kan brekkes i 30 farger, pluss gull og sølv. På en enkel måte gis interiøret et spennende uttrykk. Malingen gjør at vegger, tak og møbler får en skimrende og eksklusiv overflate. Lyset reflekteres i malingen og gir forskjellig inntrykk avhengig av lysmengden i rommet.

Se flere bilder
Mal ting i ulike farger og sett dem ved siden av hverandre, eller mal hele veggen med en metallisk maling.

Foto:

Mal ting i ulike farger og sett dem ved siden av hverandre, eller mal hele veggen med en metallisk maling.

Mer informasjon:

Beckers

 

Nordsjö

Flügger

Brynsløkken

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.