IFI logo
Se flere bilder
Skap naturlig varme med ekte tre

Foto: Anne Marthe Widvey/BOEN

Skap naturlig varme med ekte tre

Varme og hygge er essensielle temaer i dagens interiørtrender. Dette gjenspeiles tydelig i gulvtrendene, hvor lyse og gylne nyanser er høyt elsket – men der også de mørke, brune gulvfargene blir stadig mer populære.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Hvilke er gulvtrendene nå?

I følge parketteksperten BOEN er dette de viktigste gulvtrendene i 2024:

  • LYST OG LETT: Lyse farger og gulv ed lite eller ingen kvister og få fargesjatteringer skaper en rolig atmosfære.
  • NATURLIG: Treslaget eik har en naturlig, gyllen gulfarge og som alt treverk kommer det med naturlige kvister og fargesjatteringer som gir rommet en ekstra dose sjarm.
  • DYBDE OG TYNGDE: Med et mørkebrunt gulv med subtile sorte detaljer får rommet karakter uten å føles overveldende mørkt.
  • MØNSTERPARKETT: «Hvalbeinsparkett» er et fiskebeinsmønstret tregulv der stavene er lengre og bredere enn normalt. Gulvet blir godt lagt merke til i rommet, og setter unektelig et eksklusivt preg på interiøret.
Annonse

Det gir en helt egen følelse å trå på et genuint tregulv. En tradisjonell parkett, laget av ekte treverk, går aldri av moten og blir bare vakrere med tiden. Ethvert parkettbord er et unikt mesterverk, skapt av naturen.

–  Et parkettgulv kan du leve med i generasjoner, det aldres med verdighet og kan repareres, re-designes og på slutten av levetiden kan den omdannes til bioenergi. Dermed bidrar parkett til en bærekraftig livsstil, sier tregulvsentusiasten Oda Tellefsen hos parkettprodusenten BOEN.

Designmulighetene med treverk er nesten uendelige: det kan få beholde sitt naturlige utseende med kvister og fargesjatteringer, tilføres enda mer ujevnheter ved børsting og håndskraping, eller sorteres til mer rolige helheter. Med tilførsel av fargepigmenter kan treverket tilpasses enhver interiørstil. Tellefsen har sett på de rådende interiørtrendene og plukket ut sine gulvfavoritter som kompletterer og fullender ulike stilretninger. 

Lyst og lett

Se flere bilder
spisebord og hvit sofa

Foto: Anne Marthe Widvey/BOEN

LYST OG LETT: Med sin lyse fremtoning er lett hvitpigmenterte eikegulv i Andante-serien et vakkert eksempel på gulv som gir en lys og luftig base til interiøret. Med lite eller ingen kvister og få fargesjatteringer skaper gulvet en rolig atmosfære. 

– Vi streber etter å skape et mer naturlig og innbydende hjem der vår personlige stil kan skinne gjennom, og vi søker etter varmere fargetoner for å oppnå dette, sier hun.

Denne trenden gjenspeiles tydelig i valget av gulvfarger, der den lyse eikefargen fortsatt er svært populær for parkettgulv. Med sin naturlige varme tilfører denne fargen en behagelig atmosfære til rommet, samtidig som den beholder sin lette nyanse. 

Helt naturlig

Se flere bilder
pledd henger fra stol

Foto: BOEN

NATURLIG: Treslaget eik har en naturlig, gyllen gulfarge som med moderne overflatebehandling gir lune og autentiske gulv. Gulv med et mer livlig utseende med kvister og fargesjatteringer tilfører rommet en ekstra dose naturlig sjarm.

Parkettgulveksperten ser en tydelig trend mot den naturlige eikefargen. Tidligere har vi vært forsiktige med å velge for gule nyanser, men med moderne overflatebehandlinger og et ønske om varme og autentisitet i hjemmet, blir denne gulvfargen nå stadig mer populær. Den varme og gylne tonen harmonerer perfekt med både lyse og mer mettede farger på vegger og interiør. 

Vakker dybde

Se flere bilder
hvit sofa foran store vinduer

Foto: Ottar Jenssen/BOEN

DYBDE OG TYNGDE: Med et mørkebrunt gulv med subtile sorte detaljer får rommet karakter uten å føles overveldende mørkt.

Som kontrast mot lysere interiører, er mørke gulv en perfekt måte å tilføre dybde til rommet og skape en koselig atmosfære.

– Med riktig belysning er det ingen grunn til bekymring for at gulvet vil virke for mørkt – det handler om å finne den rette balansen, sier Tellefsen.

Gulv med en dypt brun base gir tyngde til rom med lyse møbler, og skaper en varm og innbydende atmosfære sammen med myke tekstiler, alt etter ens personlige preferanser. 

Ny vri på klassisk mønster

Se flere bilder
rom med sjenk og lenestol ved vindu

Foto: BOEN

STOR FISK: «Hvalbeinsparkett» er et fiskebeinsmønstret tregulv der stavene er lengre og bredere enn normalt. Gulvet blir godt lagt merke til i rommet, og setter unektelig et eksklusivt preg på interiøret. 

Mønstergulv, som fiskebensparkett, er en klassiker som har hatt en renessanse i senere år.

– Med nye variasjoner, formater og farger er det spennende å se hvordan mønstergulv setter sitt preg på hjemmet, sier Oda Tellefsen.

Med fiskebeinsparkett i XL-format, såkalt hvalbeinsparkett, får det tidløse og elegante designet en større og spennende dimensjon. Her skapes flere muligheter for kreativitet med et gulv i ekte tre som bringer frem en vakker dybde. Hvalbeinsparkettens deler har en bredde på hele 209 millimeter og en lengde på 1045 millimeter, og kommer i flere forskjellige farger, deriblant både en lys eikefarge og den mer naturlige, gylne eikefargen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.