Kategorier

Meny

Konto

Sjarmerende gjenbruk

Har du ting til overs – gi dem nye bruksområder!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sjarmerende gjenbruk

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no

Saker og ting som du har gått lei, ikke lenger har bruk for eller nylig har arvet, har en tendens til å hope seg opp. Samvittighet eller mangel på tiltak står gjerne i veien for å gjøre noe med dem. Uansett kan det gi stor gevinst på kreativt vis å tenke utenfor den berømmelige boksen, og kanskje ender du opp med fine og morsomme detaljer i interiøret. 

– Løsningen ligger ikke bestandig i å kjøpe nytt. Vi har jo blitt så flinke til å kaste, at vi rett og slett er i ferd med å snyte kommende generasjoner for skattejakt på bestemors loft! Miljøaspektet er heller ikke uvesentlig. Tenk deg om før du kaster, og dersom du har plass, ta vare på det som for andre kan være skatter, oppfordrer Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.  

 

Kanskje har du en på loftet

Gi tingene nytt liv. Ta denne velbrukte, rødmalte pinnestolen, som nå fungerer som en særdeles sjarmerende bokhylle for kokebøker. For dem som ikke har veggplass, er dette er enkel og dekorativ løsning. Praktisk er den også, for idet man skulle trenge gulvplassen, er det lettvint å flytte den. Ei heller fylles den opp med det første…

Bøker på rekke og rad

Hyllen, som har tjent som tallerkenholder i flere generasjoner, har funnet veien til barnerommet, og gjør nå jobben som bokhylle. Den er, sympatisk nok, montert i nå-høyde for små barn, som på den måten kan ordne med sakene sine uten å be en voksen om hjelp. Ikke faller bøkene ut, og man har full oversikt over innholdet.  

Dele på Pinterest Tallerkenhyllens form gjør det enkelt å holde oversikten, i tillegg til at den er montert lavt på veggen.

Tallerkenhyllens form gjør det enkelt å holde oversikten, i tillegg til at den er montert lavt på veggen.

Teak i kamuflasje

Et lavt blomsterbord i teak, fra de brune 70-årene, har gjenoppstått som en solid sittebenk på lekerommet. Malt samme farge som stripene på veggen, glir den inn i interiøret og høyden er som skapt for små mennesker. 

Dele på Pinterest Fra blomsterbord til tøff sittebenk, som har fått samme farge som stripene på veggen.

Fra blomsterbord til tøff sittebenk, som har fått samme farge som stripene på veggen.

Atmosfære

Tenåringsrommet, med sitt moderne interiør, har fått et antikt innslag felt inn i romdeleren, som skiller sofa og seng og danner en sovealkove. Det gamle vinduet tilfører rommet sjel og sjarm, samtidig som lyset slippes gjennom.    

Dele på Pinterest Et antikt innslag i moderne omgivelser – en herlig stemningsskaper!

Et antikt innslag i moderne omgivelser – en herlig stemningsskaper!

Dele på Pinterest Stolen tilfører atmosfæren i rommet et snev av fordums tid, og gir en morsom oppbevaring av kokebøkene.

Stolen tilfører atmosfæren i rommet et snev av fordums tid, og gir en morsom oppbevaring av kokebøkene.

Fargene

Blomsterbord: 4806-Y38R

Vindu: S 7000-N, vindusveggen er påført tynnet maling i samme farge

Stol: farge ukjent

Tallerkenhylle: S 1510-B20G

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]