Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Seks tips som gir skjoldfri uteplass

HyperFocal: 0   Chera Westman/ifi.no, Beckers, Butinox
Jevn i fargen og uten skjolder. Slik vil vi at den nybeisede terrassen skal se ut. Her er rådene du trenger for å lykkes!

Terrassebeisen er en transparent behandling, der alle skiftninger i underlaget og ujevn mengde beis ved påføring, synes som skjolder i den nybeisede flaten. Legger du tid og energi i å vedlikeholde terrassen, vil du sikkert at den skal se tilsvarende fin ut også? Uten skjolder og flekker, men med en jevn og fin farge.

Her har du seks gode tips som hjelper deg på veien til det perfekte resultat!

Solfaktor
SOLFAKTOR: Pigmentene i beisen beskytter treverket fra å brytes ned av solens UV-stråler. Butinox
Nullstill
NULLSTILL: Gjennom den transparente beisen vil underlaget synes. Derfor må det være så jevnt i fargen som mulig for å gi et skjoldfritt resultat. Chera Westman/ifi.no

1. NYSTART: Begynn med et nullstilt treverk. Fjern gammel behandling med en rens eller annet lutholdig produkt. Slip vekk fliser og fiberreisning. Skyll nøye!

2. UTEN STOPP: Beis alltid bordets fulle lengde samtidig. Start og stopp midt på et bord setter synlige spor!

3. TREKK FULLT: Påfør jevnt og la beisen trekke noen minutter. Påfør mer der det tørker, til treverket ikke trekker mer. Da tørker du vekk det som eventuelt ligger igjen på overflaten.

Dette trenger du
DETTE TRENGER DU: Ha alt nødvendig verktøy for hånden før du starter. Chera Westman/ifi.no

1. AVGRENSING: Arbeid over små felter av gangen, 2-3 bord er tilstrekkelig. Da klarer du å holde beisen fuktig til den har trukket ferdig.

2. DEKK TIL: Dobbelpigmentering, altså at du kommer bort i underlaget med beis flere ganger, vil fremtre som skjolder. Dekk til der du ikke skal beise nå slik at det ikke spruter eller drypper. Plasser spannet med beis, rullekaret og verktøyet på en dekkefilt. Bruk maskeringstape på tilstøtende bord og dekk til steder som ikke skal behandles.

3. UTEN TRÅKK: Unngå å tråkke i fuktig beis. Du slipper fotspor over hele terrassen om du påfører beisen på tre bord, hopper over tre bord, og påfører på tre nye bord. Deretter går du tilbake til de tre du hoppet over. Gjenta på samme måte til hele terrassen er behandlet, da rekker beisen å tørke der du går og du lager ikke merker der du går.

Les også Beising er ingen dugnadsjobb

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: