Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Seks tips som gir skjoldfri uteplass

Jevn i fargen og uten skjolder. Slik vil vi at den nybeisede terrassen skal se ut. Her er rådene du trenger for å lykkes!

cloud_download
fullscreen
 • <b>NULLSTILL:</b> Gjennom den transparente beisen vil underlaget synes. Derfor må det være så jevnt i fargen som mulig for å gi et skjoldfritt resultat.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>SOLFAKTOR:</b> Pigmentene i beisen beskytter treverket fra å brytes ned av solens UV-stråler.

  Foto: Butinox

 • <b>JEVN INNFARGING: </b>En gråfarget terrasse er drømmen for mange. Gjør en god jobb og du kan nyte uteplassen i flere år med bare enkel vask.

  Foto: Beckers

 • <b>DETTE TRENGER DU:</b> Ha alt nødvendig verktøy for hånden før du starter.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Annonse

Terrassebeisen er en transparent behandling, der alle skiftninger i underlaget og ujevn mengde beis ved påføring, synes som skjolder i den nybeisede flaten. Legger du tid og energi i å vedlikeholde terrassen, vil du sikkert at den skal se tilsvarende fin ut også? Uten skjolder og flekker, men med en jevn og fin farge.

Her har du seks gode tips som hjelper deg på veien til det perfekte resultat!

Solfaktor

SOLFAKTOR: Pigmentene i beisen beskytter treverket fra å brytes ned av solens UV-stråler.
camera_alt (Butinox)

Nullstill

NULLSTILL: Gjennom den transparente beisen vil underlaget synes. Derfor må det være så jevnt i fargen som mulig for å gi et skjoldfritt resultat.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

1. NYSTART: Begynn med et nullstilt treverk. Fjern gammel behandling med en rens eller annet lutholdig produkt. Slip vekk fliser og fiberreisning. Skyll nøye!

2. UTEN STOPP: Beis alltid bordets fulle lengde samtidig. Start og stopp midt på et bord setter synlige spor!

3. TREKK FULLT: Påfør jevnt og la beisen trekke noen minutter. Påfør mer der det tørker, til treverket ikke trekker mer. Da tørker du vekk det som eventuelt ligger igjen på overflaten.

Dette trenger du

DETTE TRENGER DU: Ha alt nødvendig verktøy for hånden før du starter.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

1. AVGRENSING: Arbeid over små felter av gangen, 2-3 bord er tilstrekkelig. Da klarer du å holde beisen fuktig til den har trukket ferdig.

2. DEKK TIL: Dobbelpigmentering, altså at du kommer bort i underlaget med beis flere ganger, vil fremtre som skjolder. Dekk til der du ikke skal beise nå slik at det ikke spruter eller drypper. Plasser spannet med beis, rullekaret og verktøyet på en dekkefilt. Bruk maskeringstape på tilstøtende bord og dekk til steder som ikke skal behandles.

3. UTEN TRÅKK: Unngå å tråkke i fuktig beis. Du slipper fotspor over hele terrassen om du påfører beisen på tre bord, hopper over tre bord, og påfører på tre nye bord. Deretter går du tilbake til de tre du hoppet over. Gjenta på samme måte til hele terrassen er behandlet, da rekker beisen å tørke der du går og du lager ikke merker der du går.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]