Kategorier

Meny

Konto

Seks tips som gir skjoldfri uteplass

Jevn i fargen og uten skjolder. Slik vil vi at den nybeisede terrassen skal se ut. Her er rådene du trenger for å lykkes!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Seks tips som gir skjoldfri uteplass

Foto: Chera Westman/ifi.no, Beckers, Butinox

Terrassebeisen er en transparent behandling, der alle skiftninger i underlaget og ujevn mengde beis ved påføring, synes som skjolder i den nybeisede flaten. Legger du tid og energi i å vedlikeholde terrassen, vil du sikkert at den skal se tilsvarende fin ut også? Uten skjolder og flekker, men med en jevn og fin farge.

Her har du seks gode tips som hjelper deg på veien til det perfekte resultat!

Dele på Pinterest Solfaktor

Foto: Butinox

SOLFAKTOR: Pigmentene i beisen beskytter treverket fra å brytes ned av solens UV-stråler.

1. NYSTART: Begynn med et nullstilt treverk. Fjern gammel behandling med en rens eller annet lutholdig produkt. Slip vekk fliser og fiberreisning. Skyll nøye!

2. UTEN STOPP: Beis alltid bordets fulle lengde samtidig. Start og stopp midt på et bord setter synlige spor!

3. TREKK FULLT: Påfør jevnt og la beisen trekke noen minutter. Påfør mer der det tørker, til treverket ikke trekker mer. Da tørker du vekk det som eventuelt ligger igjen på overflaten.

Dele på Pinterest Nullstill

Foto: Chera Westman/ifi.no

NULLSTILL: Gjennom den transparente beisen vil underlaget synes. Derfor må det være så jevnt i fargen som mulig for å gi et skjoldfritt resultat.

Dele på Pinterest Dette trenger du

Foto: Chera Westman/ifi.no

DETTE TRENGER DU: Ha alt nødvendig verktøy for hånden før du starter.

1. AVGRENSING: Arbeid over små felter av gangen, 2-3 bord er tilstrekkelig. Da klarer du å holde beisen fuktig til den har trukket ferdig.

2. DEKK TIL: Dobbelpigmentering, altså at du kommer bort i underlaget med beis flere ganger, vil fremtre som skjolder. Dekk til der du ikke skal beise nå slik at det ikke spruter eller drypper. Plasser spannet med beis, rullekaret og verktøyet på en dekkefilt. Bruk maskeringstape på tilstøtende bord og dekk til steder som ikke skal behandles.

3. UTEN TRÅKK: Unngå å tråkke i fuktig beis. Du slipper fotspor over hele terrassen om du påfører beisen på tre bord, hopper over tre bord, og påfører på tre nye bord. Deretter går du tilbake til de tre du hoppet over. Gjenta på samme måte til hele terrassen er behandlet, da rekker beisen å tørke der du går og du lager ikke merker der du går.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]