IFI logo
Se flere bilder
Det gode terrasseliv er rett rundt hjørnet

Foto: Beckers

Det gode terrasseliv er rett rundt hjørnet

Med en velholdt terrasse, utetepper og -tekstiler, levegg og grønne planter blir det hyggelig å oppholde seg på terrassen i sommer.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Våren og sommeren er tiden for å nyte livet ute. Da gjelder det å ha en hyggelig uteplass du kan nyte den på. 

Ta vare på terrassegulvet

Noe av det viktigste for et hyggelig terrasseliv, er en velholdt terrasse. Beis, olje, kiselbehandling – det er flere alternativer for å ta vare på treplattingen. Hva du velger avhenger blant annet av hvilket uttrykk du ønsker og hvor mye vedlikehold du er villig til å legge i det. Men uansett behandling er det viktig at du holder terrassen ren og pen og vedlikeholder den når det trengs. Ta godt vare på den, så lever den lenger, og det blir hyggeligere å oppholde seg på terrassen.

LES OGSÅ: Vask og stell – slik blir terrassen sommerklar

Se flere bilder
Kiselbasert terrassebehandling

Foto: Sioo:x

SØLVGRÅ: Med terrassebehandling basert på kiselteknologi kan du få en naturlig og lekker sølvgrå terrasse. Her behandlet med Sioo:x.

Se flere bilder
Terrassebeis

Foto: Flügger

PLEIE: Treterrassen trenger pleie og omsorg. Sørg for å gi den det, så holder den seg lenger.

Pynt opp med tekstiler

Det er både hyggeligere og mer behagelig – tekstiler gjør uteplassen mer personlig og mer hjemmekoselig. Det finnes egne utendørstekstiler som er laget for å tåle påkjenninger fra vær, vann og sol. Tekstilene har høy lysekthet, som gjør at de ikke falmer så fort. De er også ofte vannfaste, slik at vann og søl preller av, eller de tørker veldig raskt. Mange av tekstilene er også beskyttet mot salt, klor og muggsopp.

Har du derimot vanlige innendørstekstiler du ønsker å bruke ute, kan også disse sikres mot det norske været. Siden de ikke er laget spesielt for å være ute, må de beskyttes. Det gjør du ved å impregnere dem.

Se flere bilder
Tekstiler på terrassen

Foto: Borge

HYGGELIG: Med puter og andre tekstiler blir terrassen mye hyggeligere å oppholde seg på. Her er tekstiler fra kolleksjonen Organics fra Borge.

Se flere bilder
Tekstiler på terrassen

Foto: Tapethuset

UTETEKSTILER: Det finnes mange tekstiler som er spesielt laget for å tåle utelivets mange påkjenninger. Du gjør lurt i å investere i noen slike. Her er tekstiler fra Tapethuset.

Kle terrassen med utetepper

Tepper på terrassen er både pent og praktisk. Det luner helt klart, men det kan også gjøre at fliser ikke blir for varme for bare føtter. Du kan også bruke teppene til å samle utemøblene i en sone. Det finnes mange utetepper som tåler sollys og røft vær og som kan ligge ute hele året. Men rull det gjerne sammen når vinteren kommer – da lever det enda lengre.

Se flere bilder
Utetepper på terrassen

Foto: InHouse

UTETEPPER: Det finnes egne tepper som er spesiallaget for å tåle alt det utsettes for utendørs. Dette er Benton fra InHouse.

Se flere bilder
Tepper ute på terrassen

Foto: Golvabia

LUNT: Med et teppe som tåler vær og vind, blir terrassen en lun plass å oppholde seg. Dette uteteppet er Nature i fargen Brun fra Golvabia.

Grønt er skjønt

Pynt opp terrassen med grønne planter og fargerike blomster. Noen få planter kan løfte helhetsinntrykket betraktelig og gjøre det mye triveligere å leve utelivet i vår og sommer.

Se flere bilder
Grønt hus

Foto: Beckers

GRØNT: Med både grønne vegg og planter blir utelivet frodig. Huset er malt i fargen Granbarr 091 fra Beckers.

Skjerm for vind og naboer

Vi vet at sommeren i Norge kan være preget av mye ustabilt vær, med litt yr og mye vind. For å holde vinden borte fra der du spiser grillmaten, er det lurt å sette opp en levegg. Leveggene både ser pene ut, rammer inn uteplassen til lune soner, stenger vinden ute og skjermer for innsyn fra nysgjerrige naboer.

Se flere bilder
Levegg fra Jabo

Foto: JABO

LEVEGG: Med en levegg kan du nyte sommermiddagene i lune omgivelser. Her er levegg fra JABO/IBG.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.