IFI logo
Se flere bilder
Raskeste veien til ny terrasse

Foto: Chera Westman/ifi.no

Raskeste veien til ny terrasse

Tørrbørsting av treverket fjerner skitt, smuss og gammel beis uten å bruke vann og kjemikalier. Det gjør at du kan rekke å beise terrassen den samme dagen, og raskt og enkelt få en ny og fin uteplass. Velger du oljebasert terrassebeis vil dette holde i flere år.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Terrassebeis beskytter treverket mot slitasje fra sol, snø og regn. Dessuten får den en pen farge. Terrassegulvet er veldig vær- og og slitasjeutsatt, og beisen må fornyes med jevne mellomrom for å opprettholde både den estetiske og den beskyttende effekten.

Med oljebeis på terrassen får treverket god beskyttelse, og et vedlikeholdsintervall på 3-5 år. Gammel beis bør fjernes hvis du skal skifte farge på terrassen, og ellers omtrent annenhver gang du beiser på nytt. Dette gjøres for at du skal få en farge som så langt mulig ligner på den prøven du har sett på.

Se flere bilder
brunbeiset tre

Foto: Chera Westman/ifi.no

BESKYTTELSE: Terrassebeisens oppgave er å trekke ned i treverket, og beskytte det fra snø og regnvann – og kanskje mest av alt fra solens UV-stråling. Dessuten gir den terrassegulvet ønsket utseende.

Tørt treverk etter rens

Den raskeste veien til ny terrasse er ved hjelp av en børstemaskin. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på at det tørker før du beiser på nytt.

– Siden du ikke bruker vann som fukter ned treverket, kan du beise eller olje terrassen samme dag som du sliper den, sier Owe André Busland, KAM hos IBG, som distribuerer terrassesliperen Blitz.

– Du kan leie maskinen hos mange malingforhandlere og maskinutleiesentere, eller leie inn en håndverker som har utstyret, sier han.

Se flere bilder
maskin sliper terrassegulv

Foto: Chera Westman/ifi.no

NULLSTILLER: Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på at det tørker før du beiser på nytt.

Lett å lykkes

Oljebasert terrassebeis er som skapt for en norsk sommer. Den tåler å bli utsatt for regn allerede en time etter påføring. Den er enkel å lykkes med, lett å vedlikeholde og holder treverket pent og beskyttet i flere år. Det er viktig at treverket er tørt før du setter i gang med behandlingen.

Etter regn eller rens med vann og kjemikalier bør treverket ha fått tørke i noen dager, opp til en ukes tid med godt vær. Ved tørrbørsting er terrassen klar for beising straks støvet fra slipingen er fjernet.

– Terrassebeisen er lett å vedlikeholde og den lange åpentiden gjør at den er enkel å lykkes med, sier Svein Erik Bjerke fra Gjøco.

Se flere bilder
spann med beis på terrassegulv

Foto: Chera Westman/ifi.no

HONNING: Huseieren ønsket å få terrassen beiset i en gyllen brunfarge, og valget falt på Gjøco Herregård Terrassebeis Oljebasert, i fargen Honning.

Ny terrasse på én dag

IFI var med da Busland og Bjerke sammen slipte og beiset en terrasse der noen deler fra før var beiset i en grå farge, og noen deler var året før blitt skiftet ut med nye, impregnerte terrassebord. Huseieren ønsket å få alt beiset i en gyllen brunfarge, og valget falt på Gjøco Herregård Terrassebeis Oljebasert, i fargen Honning. Arbeidene ble utført på én og samme dag, på en terrasse som er cirka 90 kvadratmeter stor.

Se hvordan det gikk til her:

BLI FERDIG PÅ ÉN DAG: Se hvordan en 90 kvadratmeter stor terrasse med både eldre, beisede bord, og ett år gamle impregnerte bord, slipes og beises til et enhetlig utseende og langvarig beskyttelse. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.