IFI logo
Se flere bilder
Hvor lenge må trykkimpregnert tre tørke?

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hvor lenge må trykkimpregnert tre tørke?

Trykkimpregnert treverk skal stå ubehandlet til det er tørt, men hvor lang tid plattingen må ligge før den kan beises, avhenger av mengden fukt ved montering, og vær og vind.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse
MaisonObjet annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved trykkimpregnering presses vann og kjemikalier langt inn i treverket. Etter montering vil fukten sakte, men sikkert tørke ut. Raskest tørker det på overflaten, mens det kan ta flere måneder for fukten lenger inn å vandre ut.

Bruk en fuktmåler

For å være helt sikker på at treverket er tørt nok, er det lurt å ta i bruk en fuktmåler som kan fastsette fuktigheten før du svinger penselen. Fuktmåler er tilgjengelig hos fargehandlere og byggvarehus. Treverket er tørt nok når RF er 18 prosent eller lavere.

Vask og rengjør overflaten

Tidligere var saltutslett vanlig på trykkimpregnert tre, nå brukes ikke så mye salter ved impregneringen som før, derimot må vanlig skitt og smuss, løse fibre og død ved fjernes før overflaten behandles.

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.