Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Hvor lenge må trykkimpregnert tre tørke?

  Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Trykkimpregnert treverk skal stå ubehandlet til det er tørt, men hvor lang tid plattingen må ligge før den kan beises, avhenger av mengden fukt ved montering, og vær og vind.

Ved trykkimpregnering presses vann og kjemikalier langt inn i treverket. Etter montering vil fukten sakte, men sikkert tørke ut. Raskest tørker det på overflaten, mens det kan ta flere måneder for fukten lenger inn å vandre ut.

Bruk en fuktmåler

For å være helt sikker på at treverket er tørt nok, er det lurt å ta i bruk en fuktmåler som kan fastsette fuktigheten før du svinger penselen. Fuktmåler er tilgjengelig hos fargehandlere og byggvarehus. Treverket er tørt nok når RF er 18 prosent eller lavere.

Vask og rengjør overflaten

Tidligere var saltutslett vanlig på trykkimpregnert tre, nå brukes ikke så mye salter ved impregneringen som før, derimot må vanlig skitt og smuss, løse fibre og død ved fjernes før overflaten behandles.

Les også Grønn forvirring

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: