Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Pose bedre enn fryser for pensel

POSE TETT: En lukket plastpose er et godt sted å oppbevare penselen mellom strøkene. (Foto: Chera Westman/ifi.no)   Bilder av: Chera Westman/ifi.no, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Beckers
Fryseren er ikke stedet å oppbevare maleverktøyet mellom maleøktene. Hvis du vil holde busten i god form mellom strøkene, er det bedre å legge penselen i en luftett pose.

Mens du venter på at første strøk tørker, bør du oppbevare penselen riktig. Da er busten like god som dagen før, når du skal male neste strøk. Dypp busten halvveis ned i malingen, tørk lett av mot kanten på boksen og surr busten inn i en fuktig fille eller våtserviett beregnet på fjerning av maling. Deretter pakker du hele penselen inn i plastfolie eller en lufttett pose og legger den frostfritt over natten.

Frostskader

<b>FROSTSKADER: </b>Kjerringråd om å putte penselen i fryseren, gjør du best i å ignorere. Dypfrysing av penselen kan skade busten, malingen og maten du har tenkt å spise. (Foto:Chera Westman/ifi.no)
FROSTSKADER: Kjerringråd om å putte penselen i fryseren, gjør du best i å ignorere. Dypfrysing av penselen kan skade busten, malingen og maten du har tenkt å spise. (Foto:Chera Westman/ifi.no)

– Det finnes også smarte glidelåsposer for pensler, der kun busten går nedi. Da kan du lage en lufttett lomme som holder bust og maling fresh, samtidig som du unngår å kline maling over blikk og skaft, sier Jostein Brekka, produkt- og kategoriutviklingsansvarlig hos verktøyleverandøren Jordan.

Et kjerringråd du ikke bør lytte til er å putte penselen i fryseren mellom maleøktene. Glem at du har hørt det – det kan nemlig ødelegge både busten og maten du har der fra før!

Vann og såpe

<b>RENS: </b>Ved lengre oppbevaring, vaskes busten ren for vann, før penselen legges plant på en hylle. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)
RENS: Ved lengre oppbevaring, vaskes busten ren for vann, før penselen legges plant på en hylle. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Alle malingprodusenter anbefaler frostfri oppbevaring av maling, og det gjelder også restene av maling i penselen. Grunnen er at egenskapene og konsistensen til malingen kan bli ødelagt hvis den fryses. Dessuten er pigmentene i malingen vanntynnede, og på samme måte som at bearnaisesausen vil skille seg om den blir for varm, kan malingen skille seg når den utsettes for lave temperaturer.

Det kan også være sopp- og algedrepere i malingen – og det vil du ikke ha i kontakt med mat du skal spise!

Vil det gå lengre tid før du skal male igjen, bør busten skylles godt med vann og litt såpe eller penselrens, og deretter oppbevares penselen liggende eller hengende på en krok til neste gang du trenger den. 

Mer informasjon

Jordan

Beckers

Nordsjö

Flügger

Butinox

Miljømal

Alfort

Fibotex

Les også Penselen skal skues på hårene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Nyeste artikler

HappyHomes annons