Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Porøse gulvfliser

  •  
  •   Publisert:
Porøse gulvfliser må behandles før bruk for å lette rengjøringen og hindre misfarging av smuss og fett. Her sjøsten marmof...   Produsentene
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Mens noen gulvfliser har en glasert eller tett og jevn overflate, er andre uglaserte og har en mer porøs og sugende flate.

Disse porøse gulvflisene bør behandles før bruk for å hindre misfarging av smuss og fett som trenger ned i flisene, og for å lette rengjøringen.

Disse må behandles

Generelt kan man si at alle naturstein, som marmor, skifer, grantitt og kalksten bør behandles, og det samme gjelder terracottafliser og enkelte uglaserte keramiske fliser.

Valg av produkter

Porefyller, impregnering, voks, polish, dyprens. I butikken fins et stort utvalg produkter til flis og stein, og det kan være vanskelig å finne fram.

Bjørn Haug hos Höganäs forteller at mange av disse produktene er tilnærmet like, men har forskjellig navn fordi de leveres av forskjellige produsenter. Det viktigste er at du finner et produkt tilpasset den flisen du har, og at du holder deg til samme produsent siden produktene ofte er tilpasset hverandre.

Dette trenger du:

1. Et grovrengjøringsmiddel som rengjør flisene før behandling, for eksempel Gulvdoktorens Dyprens, Steinfix 40 eller TD Universal til Natursten.

2. En porefyller/impregnering som trenger ned i flisen, fyller porene og danner en smuss og vannavvisende overflate, for eksempel Gulvdoktorens TopFinish, Steinfix 50 eller TD Marmor og Natursteinimpregnering.

3. Et daglig rengjøringsmiddel med lav pH-verdi som ikke tørker ut gulvet, for eksempel Gulvdoktorens Dagligrent, Steinfix 60 eller TD Vask & Pleie.

Mange produsenter tilbyr også vokser eller polisher som forsegler flisene og gjør dem mer slitesterke og lettere å holde rene. Eller oljer som påføres for å fremheve strukturen og fargen i flisen. Om du skal benytte disse produktene kommer først og fremst an på hva slags flis du har. Som regel vil det følge med renhold- og vedlikeholdsinstrukser når du kjøper produktet. Men er du i tvil, ta kontakt med produsentene eller forhandlerne i flisebutikken

Slik gjør du:

. Skru av varmen i gulvet 24 timer før behandling. Gulvet skal være kaldt slik at vannet ikke fordamper.

. Vask/skrubb flisene med et grovrengjøringsmiddel. Etterskyll godt med lunkent vann slik at alle såperester fjernes og tørk av flisene med en lofri fille. Vent til gulvet er helt tørt før videre behandling.

. Påfør porefyller/impregnering i et tynt lag med klut, mopp eller svamp. Porefylleren skal trenge ned i overflaten og ikke ligge som en hinne på overflaten. Overskytende væske må tørkes av. Vent ½ -1 time, og påfør et nytt lag. Husk og følg bruksanvisningen på emballasjen. 

Disse fører produktet::

  • Sjøsten fliser fra Golvabia, Storeys tlf: 63 84 68 20
  • Gulvdoktoren, tlf: 22 16 77 88
  • Steinfix, tlf: 22 87 11 30
  • TD Rent, tlf: 69207910
Les også Klassisk eleganse med rå styrke

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons