IFI logo
Se flere bilder
Passe bra, er beste maleværet

Foto: Jordan

Passe bra, er beste maleværet

En dag med god sommertemperatur i luften, men overskyet vær, er den aller beste dagen for å male eller beise ute. Bruk det passe gode været til vedlikehold, og kos deg heller i solen når den kommer.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tenk deg en dag da himmelen er dekket av skyer, men det allikevel ikke regner. Dette er ikke dagen for å dra på stranden. Men dagen er perfekt for å male, olje eller beise utendørs. Overskyet oppholdsvær er det aller beste maleværet.

– Skyet vær gir riktig og jevn tørketid. Og du skal aldri male i direkte sollys på veggen uansett. Oppholdsvær gir mange muligheter for å male eller beise hus og gjerder eller olje terrassen, sier Heidi Amundsen, produktansvarlig i Jordan. 

Kos deg i sola

Kommer du i gang, er effektiv og bruker verktøy og utstyr som hjelper deg, kommer du langt på kun en overskyet dag eller to.  

– Gjør malejobben ute i overskyet vær, så kan du heller kose deg i sola når den kommer tilbake, sier Heidi Amundsen.

Se flere bilder
En dag med overskyet oppholdsvær, er perfekt å bruke til å beise terrassen.

Foto:

En dag med overskyet oppholdsvær, er perfekt å bruke til å beise terrassen.

Slik rekker du langt på én dag:

1. Med godt verktøy går jobben fort og resultatet blir fint. Kvalitetspensler og ruller tar opp mer maling så du trenger færre drag og får et jevnt og glatt resultat.

2. Legg på passe mye maling. Et riktig lag maling beskytter huset mot vær og vind, uten at malingen sprekker opp. Kvalitetspensler med god bust og ruller av høy kvalitet sørger selv for at riktig mengde maling legges på underlaget.

3. Bruker du et forlengerskaft på malerullen og kosten rekker du over større flater, du jobber mye raskere og blir ikke sliten i rygg og armer.

4. Slå malingen over i en malebøtte. Denne rommer mye maling slik at du slipper å fylle på ofte. Riller på innsiden av bøtten gjør også at du fordeler malingen jevnt på rullen og derved også på underlaget.

5. Forbered verktøyet for neste maledag. Trenger underlaget flere enn ett strøk, kan du oppbevare verktøyet i en tett plastpose mellom øktene. Tøm penselen og rullen mot underlaget, og fukt dem med litt vann, og legg dem inn i en plastpose uten luft. 

Jobb sammen!

Inviter venner og familie til å være med. Ved å være flere som jobber sammen, blir malearbeidet både mer effektivt og hyggeligere å utføre. 

 

Mer informasjon:

Jordan

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.