IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Nytt liv til sommerduken

Foto: Casco

Nytt liv til sommerduken

Vil du hjelpe miljøet ved å bruke færre plastposer? En koselig handleveske gjør turen hjem fra butikken til en triveligere opplevelse. Med en voksduk som utgangspunkt kan en sjarmerende veske trylles fram.

Guri Haram, Casco

Guri Haram, Casco
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lag en personlig handleveske av en voksduk, og reduser bruken av engangsposer.

Nå finnes det en veiledning til hvordan du enkelt kan lage en holdbar veske som kan gjenbrukes, i stedet for å bruke forurensende plastposer.

Designeren Sofia Brolin har i samarbeid med Casco utarbeidet et hobbytips for høsten. Tipset går ut på å forvandle en voksduk til en romslig håndveske, eller en personlig bæreveske for matvarer.

Allsidig handleveske

Ifølge Testfakta bruker hver voksne person i gjennomsnitt 300 plastposer per år. Plastposer påvirker, som kjent, både miljøet og forbrukernes økonomi i negativ retning.

Men hva med å lage sin egen veske i stedet for å skape unødvendig søppel og utgifter?

De fleste av oss har sannsynligvis en voksduk som ser litt trist ut etter sommerens aktiviteter, men i stedet for å kaste den kan den gjenbrukes på en smart måte.

– Gjør den om til en bæreveske du kan bruke når du handler, som treningsbag eller som en vanlig håndveske, tipser Brolin.

Til dette enkle tipset har hun i tillegg til voksduken kun brukt saks, lim og klesklyper. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan den nye vesken din skal se ut.

– For å få inspirasjon til formen på vesken er det en god idé å undersøke hvordan andre vesker ser ut og klippe ut materialet i ønsket form, sier designeren og bloggeren Sofia Brolin.

Se flere bilder
Allsidig handleveske

Foto:

Med denne slitesterke vesken kan du redusere bruken av engangsposer.

Fikser også skoene

Om høsten har vi mer bruk for gummistøvler og regntøy. Cascos LiquiSole, som ble brukt til å lage veske av voksduken, er et lim som passer godt til materialer som gummi og plast. Når det våte høstværet nærmer seg, er det lurt å sjekke om regnklær, sko og støvler er slitte eller har hull. I så fall kan de repareres med LiquiSole, som fungerer både som lim og lappesaker.

– Har du sko med slitte gummisåler, kan du bygge dem opp igjen med LiquiSole. Det er for eksempel populært og enkelt å reparere skateboardsko i stedet for å kjøpe nye. Du kan reparere en rift i et materiale ved å smøre et tynt lag lim over hele riften, og la det flyte ut. Også lapper kan limes med LiquiSole. For å reparere et hull kan du feste en tynn plastbit på innsiden med teip og fylle hullet med lim, sier Lena Eliasson, Product Manager på Casco.

Casco er størst i Norden på limprodukter og har i mange år utarbeidet såkalte «Gjør-det-selv»-guider som beskriver hvordan man fikser ting selv.

For mer informasjon:

www.casco.no

Trykk her for å lese guiden til å lage ditt eget handlenett!

 

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.