IFI logo
Se flere bilder
Lurt med lim

Foto: Produsentene/ifi.no

Lurt med lim

Det er ikke bare hos tannlegen det bores. Mange borer både sent og tidlig hjemme til stor irritasjon for naboen. Hva med å bytte ut boret med lim?

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge den nylig utførte undersøkelsen Henkel Habits Home* synes 49 prosent av de spurte at det mest irriterende en nabo kan gjøre, er å bore i flere timer. Undersøkelsen viser også at 45 prosent synes det er vanskelig å tilpasse plugg og skrue til underlaget og å håndtere en boremaskin. Hele 64 prosent av de som svarte setter sin lit til en annen person som far, partner eller kamerat når de skal bore hjemme.

Lim for alle overflater

Ikke alle vet at det finnes mange typer lim som lett kan erstatte boring og hamring og samtidig gi godt feste. Det gjelder bare å velge lim som passer til overflaten det skal limes på. Er du usikker, så kan du spørre om råd i faghandelen eller hos en håndverker. Husk også at overflaten må være ren og tørr før du setter i gang å lime. 

Med for eksempel det nye monteringslimet No More Nails unngår man spiker, skruer og irriterte naboer når du vil gjøre endringer hjemme. Den nye selvtrykkspatronen gjør det dessuten lettere og raskere å komme i gang.

- Når man først har prøvd No More Nails, blir man hektet. Mulighetene og hurtigheten som produktet tilbyr gjør at man slipper flere av de vanskelighetene som ofte er knyttet til oppussing hjemme. Vi tror at de 64 prosentene som ber andre om hjelp når de skal bore, vil sette spesielt stor pris på produktet, sier Silvie Herink, nordisk markedssjef for Adhesive Technologies hos Henkel.

Pattex No More Nails  er et monteringslim som fester omgående på de fleste underlag og materialer. Det er en limløsning som er luktfri, vannbasert og uten løsemidler. Den leveres også i en nyutviklet beholder, med selvtrykkspatron, som innebærer at brukeren omgående kan begynne å montere uten å måtte lete etter en limpistol.

- Lim er et godt supplement hvis man vil unngå synlig skrue og spiker på monterte gjenstander. Med lim har man også mulighet til både å fiksere og fuge ved påføringen. Dessuten er fugen overmalbar, slik at man kan få gjort flere ting samtidig, sier Stig Rasmussen, håndverker hos SR byggnation.

Med andre ord kan lim være en lettere løsning enn boring, spiker og skruer og du unngår sure naboer...

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.