IFI logo
Se flere bilder
Hobbytips for påskeegg

Foto: Casco

Hobbytips for påskeegg

Det er både kreativt, morsomt og miljøvennlig å lage sine egne påskeegg. Materialene finner du på kjøkkenet, i syskrinet eller i gjenvinningsposene.

Casco

Casco
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt spiser nordmenn dobbelt så mange egg i påskeuken enn ellers.

Men egg er også svært populært som pynt til påskefeiringen.

Påsken er ikke bare en kristen høytid, men også høytid for hobbyer. Sammen med formgiveren og bloggeren Sofia Brolin viser Casco hvordan man lager sine egne påskeegg.

 

 

 

Man tager hvad man haver

Man kan lage personlige dekorasjoner og påskeris som pynter opp i vinduer, eller blir vakker bordpynt til påskemiddagen.

– Hjemmelagde påskeegg kan alle lage, og man finner i prinsippet alle materialene hjemme. Har man ikke knapper eller garn, kan man for eksempel bruke pasta. Og hvorfor ikke bake noe med egg, som kan stå i ovnen mens man pusler, sier Lena Eliasson, Product Manager hos Casco.

Casco smeltelim egner seg svært godt til å lime sammen forskjellige materialer som plast, metall, tre, tekstiler, keramikk, kartong og filt. Det tørker raskt og brukes sammen med en limpistol.

– Jeg kan virkelig anbefale å bruke limpistol med smeltelim, da det tørker svært raskt og er smidig å bruke. Et tips som gjør det lettere å påføre pynt, er å bruke et eggeglass når du dekorerer egget. Da unngår man at egget ruller rundt og at andre ting fester seg, sier formgiveren og bloggeren Sofia Brolin.

Se flere bilder
Har du ikke knapper eller garn, kan du finne noe annet å pynte eggene med.

Foto:

Har du ikke knapper eller garn, kan du finne noe annet å pynte eggene med.

Slik gjør du det

Tøm først alle eggene ved å blåse dem tomme.

Stikk et hull i hver ende med en knappenål, og gjør deretter hullene store nok til å få ut innholdet. Varier gjerne mellom forskjellige typer egg, for eksempel er frokostegg litt større, og de lysebrune eggene passer som utgangspunkt hvis man er ute etter et vintage- eller landlig uttrykk.

Som dekorasjonsmateriale kan man bruke knapper, garn, pasta, perler, gamle smykker, blomster og blader fra potteplanter, kakebrikker, muffinsformer, plastkorker, kapsler med mer.

Hvis du vil lage garnegg, begynner du i toppen og fester garnet med litt lim. Påfør limet på egget, og fest deretter garnet. Ettersom smeltelim tørker veldig raskt, bør du ikke ta mer enn én tråd om gangen.

Når du limer på knapper, perler eller andre detaljer, sørg for å ha limet direkte på detaljene før du fester dem på egget. Jobb med én detalj om gangen siden limet tørker raskt.

For å henge opp eggene i riset kan du tre en tråd gjennom en knapp som du deretter limer fast på toppen av egget.

Hvis du ikke vil bruke knapper, kan du knytte tråden rundt en brukket tannpirker som du så stikker ned i det ene hullet i egget.

Se flere bilder
Påfør limet på egget, og fest deretter garnet.

Foto:

Påfør limet på egget, og fest deretter garnet.

Om påskeegg:

Skikken med påskeegg går tilbake til middelalderen og henger sammen med fasteskikker og med velsignelse av det kommende års grøde.

Kilde: Store norske leksikon

For mer informasjon:

Casco

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.