Kategorier

Meny

Konto

Lag egne bordbrikker

Unngå unødvendig søl på bordet! Lag dine egne glassunderlag til drikkeglassene - det er bare fantasien som setter grenser.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Lag egne bordbrikker

Foto: Casco

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Møbler kan være tidløse, men dessverre slites de lett. Bord er ekstra utsatte, og en måte å beskytte møblene på er å bruke bordbrikker.

 

Vil inspirere til gjenbruk

Designeren og bloggeren Sofia Brolin fortsetter i 2014 å samarbeide med limprodusenten Casco og viser nå eksempler på hvordan man kan lage personlige bordbrikker.

Ved å lage bordbrikker med ønskede mønstre eller motiver kan du både beskytte møblene og miljøet, samtidig som du skaper egne innredningselementer.

En super måte å imponere gjestene litt ekstra! Dette hadde de neppe kommet på selv.

– Jeg vil inspirere til mindre bruk og kast. Du kan beskytte et bord fra unødvendig søl ved å lage personlige bordbrikker til glass og flasker. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan brikkene skal se ut. Mitt tips er å finne bøker på loppemarked. Hvis du ikke vil bruke bøker, kan du bla i tidsskrifter, bruke tapeter, tykkere gavepapir, mønstrede papirark eller et fotografi, sier Sofia Brolin, designer og blogger.

Dette trenger du

Bøker eller ukeblader med fine bilder, runde stykker av hard papp eller gamle glassunderlag av papp, saks, lakk, pensel og Casco RX Aqua. Casco RX Aqua kan brukes på materialer som papp og papir.

Dele på Pinterest Dette trenger du

Slik gjøres det

1.) Klipp ut bildene litt større enn pappstykkene. Stryk ut lim i et jevnt lag over hele pappstykket. Legg bildet på pappstykket og gni forsiktig, slik at hele bildeflaten fester godt.

2.) Når limet har tørket og bildet sitter fast, klipper du bort de overflødige kantene av bildet.

3.) For at glassunderlaget skal tåle fuktighet og ikke bli ødelagt, pensler du et strøk beskyttelseslakk for papir over hele bildet og ut over kantene.

 

 

 

Dele på Pinterest Slik gjøres det

Velg riktig limtype

Casco RX Aqua er et lim for hjem og kontor. Det vannbaserte foto- og papirlimet er brukt for å lage bordbrikkene.

– Fordelen med RX Aqua er at det er transparent, luktfritt og ikke krøller papiret. Det har en innebygd limspreder, som lett fordeler limet, noe som passer bra for materialene vi har brukt til å lage bordbrikkene. Stryk ut lim med et jevnt lag over hele flaten, og legg deretter på papirbiten og gni forsiktig, slik at hele papiret fester seg skikkelig, sier Lena Eliasson, Product Manager på Casco.

 

Dele på Pinterest Velg riktig limtype

For mer informasjon

Casco

Trykk her og les hobbytipset

Casco RX Aqua

  • Vannbasert papir- og fotolim.
  • Transparent og luktfritt.
  • Innebygd limspreder.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]