Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Nytt gulv i originaloppskrift

Vil du ha et gulv med helt naturlige ingredienser? Nå lanserer Tarkett en ny linoleumskolleksjon med matt overflate og tydelig lineoleumskarakter.

 • Linoleum Veneto hører inn under den nye kolleksjonen, Linoville.

  Foto:

 • Linoleum Veneto er gulv i den nye kolleksjonen.

  Foto:

 • To farger innen gulvkolleksjonen har el-avledende egenskaper som passer til et laboratorium.

  Foto:

 • Her er Linoleum Veneto i den spesielle fargen

  Foto:

 • Gulvene er enkle å rengjøre og passer derfor til områder utsatt for skitt og slitasje, slik som skoler.

  Foto:

 • Trappen er et område med stor slitasje. Linoville er derfor et godt valg.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Linoville, heter den nye kolleksjonen som produseres med naturlige råvarer. Gulvleverandøren Tarkett garanterer at tjue av fargene i kolleksjonen vil være tilstede i sortimentet i minst 20 år.

Fargerik kolleksjon

Den nye linoleumskolleksjonen finnes i 112 farger som er gruppert i store fargegrupper, og med et bredt utvalg av ulike grå og beige nyanser. I kolleksjonen finnes dessuten fire ulike mønstertyper: klassisk marmorert Veneto, mykt marmorert Style Emme, tøft lineære Style Elle og ensfargede Etrusco i sterke, klare farger.

Unikt for Linoville er at samtlige 112 farger kommer i 18 dB akustikkutførelse som gir et mer dempet lydmiljø for både barn og personalet på skoler og i barnehager.

For steder hvor det er krav om el-avledende egenskaper som eksempelvis i laboratorier finnes det to farger som er statisk avledende. I kolleksjonen finnes også et antall farger med sklihemmende egenskaper.

Linoville produseres i den lille byen Narni, nord for Roma. Produksjonen følgder den klassiske originaloppskriften fra slutten av 1800-tallet. Den har helt naturlige ingredienser som linjolje, korkmel, tremel, harpiks, jute og naturlige fargepigmenter.

I Veneto-serien finner man den hel spesielle fargen «Linen», som er produsert helt uten fargepigmenter. Denne fargen er marmorert i linoleumets egne naturlige farge. Mer ekte linoleum finner man ikke!

Mattere enn vanlig

Den nye overflatebeskyttelsen xf2 gjør at overflaten på Tarketts nye linoleumskolleksjon er mattere enn tidligere, og samtidig ekstremt slitesterk.

Gulvet er motstandsdyktig mot både skitt og flekker uten at man trenger å bruke hverken voks eller poleringsmiddel. En kan derfor enkelt rengjøre og vedlikeholde med milde rengjøringsmetoder. Det er derfor spesielt egnet for områder utsatt for skitt og hard slitasje, slik som skoler, kontorer og sykehus.

Dobbelt miljømerket

Linoville er miljømerket med Svanen og er i tillegg det første linoleumsgulvet i verden som er Cradle to Cradle-sertifisert, som igjen betyr at alt materialet gulvet er laget av kan gjenvinnes.

– Vi er veldig stolte over at vår nye kolleksjon Linoville er det første linoleumsgulvet i verden med denne sertifiseringen. Vi forsøker alltid å produsere så miljøvennlige gulv som mulig. Ettersom Linoville har lang levetid og rengjøres med enkle metoder, er gulvet skånsomt for både lommeboken og miljøet, sier Katarina Svensson, Tarketts Nordiske produktspesialist for Linoleum.

Oppdatert: 17.11.2014  

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle er et internasjonalt miljøsertifiseringsprogram som vurderer et produkts miljøegenskaper i hele livstidsløpet i en sirkulær økonomi.

Det finnes fire sertifiseringsnivåer: Platinum, gull, sølv, og basis. Tarketts linoleumsgulv og parkettgulv er Cradle to Cradle-sertifisert på sølvnivå.

Vurderingen baseres på fem hovedkriterier.

- Sikre og sunne materialer.

- Materialgjenvinning.

- Bruk av fornybar energi.

- Vannforbruk.

- Sosial ansvar.

 

For mer informasjon:

tarkett.no

 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]