IFI logo
Se flere bilder
Nytt gulv i originaloppskrift

Foto: Tarkett

Nytt gulv i originaloppskrift

Vil du ha et gulv med helt naturlige ingredienser? Nå lanserer Tarkett en ny linoleumskolleksjon med matt overflate og tydelig lineoleumskarakter.

Tarkett, Guri Haram

Tarkett, Guri Haram
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linoville, heter den nye kolleksjonen som produseres med naturlige råvarer. Gulvleverandøren Tarkett garanterer at tjue av fargene i kolleksjonen vil være tilstede i sortimentet i minst 20 år.

Fargerik kolleksjon

Den nye linoleumskolleksjonen finnes i 112 farger som er gruppert i store fargegrupper, og med et bredt utvalg av ulike grå og beige nyanser. I kolleksjonen finnes dessuten fire ulike mønstertyper: klassisk marmorert Veneto, mykt marmorert Style Emme, tøft lineære Style Elle og ensfargede Etrusco i sterke, klare farger.

Unikt for Linoville er at samtlige 112 farger kommer i 18 dB akustikkutførelse som gir et mer dempet lydmiljø for både barn og personalet på skoler og i barnehager.

For steder hvor det er krav om el-avledende egenskaper som eksempelvis i laboratorier finnes det to farger som er statisk avledende. I kolleksjonen finnes også et antall farger med sklihemmende egenskaper.

Linoville produseres i den lille byen Narni, nord for Roma. Produksjonen følgder den klassiske originaloppskriften fra slutten av 1800-tallet. Den har helt naturlige ingredienser som linjolje, korkmel, tremel, harpiks, jute og naturlige fargepigmenter.

I Veneto-serien finner man den hel spesielle fargen «Linen», som er produsert helt uten fargepigmenter. Denne fargen er marmorert i linoleumets egne naturlige farge. Mer ekte linoleum finner man ikke!

Se flere bilder
Fargerik kolleksjon

Foto:

Miniverdenen illustrerer Linovilles ulike egenskaper. Her: motstandsdyktighet mot skitt og flekker.

Mattere enn vanlig

Den nye overflatebeskyttelsen xf2 gjør at overflaten på Tarketts nye linoleumskolleksjon er mattere enn tidligere, og samtidig ekstremt slitesterk.

Gulvet er motstandsdyktig mot både skitt og flekker uten at man trenger å bruke hverken voks eller poleringsmiddel. En kan derfor enkelt rengjøre og vedlikeholde med milde rengjøringsmetoder. Det er derfor spesielt egnet for områder utsatt for skitt og hard slitasje, slik som skoler, kontorer og sykehus.

Dobbelt miljømerket

Linoville er miljømerket med Svanen og er i tillegg det første linoleumsgulvet i verden som er Cradle to Cradle-sertifisert, som igjen betyr at alt materialet gulvet er laget av kan gjenvinnes.

– Vi er veldig stolte over at vår nye kolleksjon Linoville er det første linoleumsgulvet i verden med denne sertifiseringen. Vi forsøker alltid å produsere så miljøvennlige gulv som mulig. Ettersom Linoville har lang levetid og rengjøres med enkle metoder, er gulvet skånsomt for både lommeboken og miljøet, sier Katarina Svensson, Tarketts Nordiske produktspesialist for Linoleum.

Se flere bilder
Dobbelt miljømerket

Foto:

Linoville er dobbelt miljømerket.

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle er et internasjonalt miljøsertifiseringsprogram som vurderer et produkts miljøegenskaper i hele livstidsløpet i en sirkulær økonomi.

Det finnes fire sertifiseringsnivåer: Platinum, gull, sølv, og basis. Tarketts linoleumsgulv og parkettgulv er Cradle to Cradle-sertifisert på sølvnivå.

Vurderingen baseres på fem hovedkriterier.

- Sikre og sunne materialer.

- Materialgjenvinning.

- Bruk av fornybar energi.

- Vannforbruk.

- Sosial ansvar.

 

For mer informasjon:

tarkett.no

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.