IFI logo
Se flere bilder
Ny generasjon linoleum - godt for stuegulvet

Foto: Forbo

Ny generasjon linoleum - godt for stuegulvet

Linoleumen er 150 år. Nesten symbolsk for det bærekraftige materialet er at den nye kolleksjonen inneholder spor av både fortid og fremtid. Gulvmaterialet er godt egnet for alle tørre rom i boligen - og stadig flere velger det i stuen.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Stadig flere legger linoleum også på stua, og ikke bare på kjøkken, soverom eller barnerom, forteller Gunni Marie Blunck hos gulvleverandøren Forbo. Ofte er det unge mennesker som ønsker noe annet enn de tradisjonelle tregulvene på stua i den nye leiligheten, noen har åpen løsning mellom kjøkken og stue, og derfor passer det godt med linoleum begge steder, andre igjen er svært miljøbevisste og velger linoleum av den grunn.

Farger og design i tråd med tiden

Marmoleum Concrete er en av nyhetene i den nye ensfargede kolleksjonen med linoleum fra Forbo og blant de tradisjonelle seriene finner vi den marmorerte Marmoleum Real, som også har blitt tilpasset de nye trendene. Marmoleum Striato er en hyllest til 1950-tallets historiske linjer og Marmoleum Graphic, er en spettet linoleumen, som skiller seg ut med sine fargenyanser i svart, hvitt og grått.

Se flere bilder
Farger og design i tråd med tiden

Foto:

Marmoleum Concrete kjennetegnes ved subtile nyanser og referanser til klassisk design og original linoleum.

Mye å velge mellom

Gulvleverandøren Forbo lanserer nå en ny Marmoleum-kolleksjon, som inneholder hele 269 design og er preget av et fascinerende utvalg av farger og design i en hårfin balanse mellom trend og tradisjon. Dette gjenspeiles i en rekke nye farger og design, innovative og kjente serier, noe som sikrer en perfekt harmoni mellom nye trender og respekt for tradisjon.

Se flere bilder
Mye å velge mellom

Foto:

Forbedret overflate

I tillegg til nyutvikling av farge og design, har den nye Marmoleum-kolleksjonen fått en ny og forbedret overflate. "Topshield2" forsterker overflaten mot riper og flekker. Dermed blir rengjøringen blitt enklere og gulvet har får lenger levetid, selv i områder med mye trafikk.  

Se flere bilder
Forbedret overflate

Foto:

Den marmorerte Marmoleum Real er tilpasset de nye trendene og leveres i et utall av fargekombinasjoner.

Naturvennlig

Linoleum inneholder ingen tilsetningsstoffer som kan gi farlige avgasser. Hovedråstoffet er linolje som utvinnes fra linfrøplanten. Oljen blandes med harpiks, og danner linoleumssement. Sementen blandes med finmalt mel av tre, kork, stein eller kritt – tilsettes fargestoff og valses ut på en juteduk.

Se flere bilder
Naturvennlig

Foto:

Marmoleum Striato er en hyllest til 1950-tallets historiske linjer.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.