IFI logo
Se flere bilder
Nytt år - nytt teppe?

Foto: INTAG, Musum, Teppeabo

Nytt år - nytt teppe?

Trenger du et nytt teppe under bordet til nyttårsfesten? Huset skal se litt ekstra flott ut når det nye året ringes inn, og det er ikke så mye som skal til for å imponere. Et teppe eller to gjør mye for totalinntrykket.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er gulvet litt nakent nå på vinteren? Et avpasset teppe kan gjøre en betydelig forskjell, og bidra mye til helhetsinntrykket i rommet. Det kan på en enkel måte gi det lille ekstra som rommet trenger, og kan fint plasseres under kjøkkenbordet, i stua eller på soverommet. I tillegg til å ta seg godt ut og gi rommet et lunere uttrykk, gir et gulvteppe også et fysisk varmere gulv, noe som er godt for kalde vinterføtter.

- Om man ikke har vegg-til-vegg-teppe, må man selvfølgelig dekke gulvet med en del avpassede tepper. Det gir et lunere og varmere rom, og sikrer at man ikke sklir. Tekstiler demper jo lyd også, noe som kan være en fordel på nyttårsfesten, forklarer Bjørn Musum hos Musum AS.

Et bredt utvalg

Når du skal velge deg ut et teppe til det nye året, vil du merke at spekteret er bredt og mulighetene er mange. Man kan velge og vrake i farger og mønstre, og teppeleverandørene er opptatt av at forbrukerne skal ha mange valgmuligheter, slik at teppene kan tilpasses ulike behov.

- For vårt vedkommende er det viktig å ha utvalg i alle varianter, så kan kundene velge det de ønsker til enhver tid. I tillegg lager vi mange tepper på bestilling, i ønsket størrelse og kvalitet, sier Musum.

Også Jannicke Sveen hos INTAG mener det er viktig å ha et variert tilbud når det kommer til avpassede tepper, blant annet fordi det skal passe til ulike behov og årstider.

- En av fordelene med avpassede tepper er jo at man enkelt kan bytte dem ut. Man kan for eksempel ha noen tepper til nyttår og på vinteren, for så å bytte dem ut med lettere tepper når våren kommer. Et slikt lite grep kan gi rommet ny karakter, forteller Sveen, og legger til at avpassede tepper i tillegg har en stor fordel ved at de lett kan tas ut når man skal rense dem, noe som gjør vedlikeholdet til en enkel affære.

Hos INTAG er de opptatt av komforten teppene fører med seg, og de har mange tepper som gleder barbente føtter.

- Det finnes veldig mange flotte ulltepper og tepper i ull og viskose. Avpassede tepper finnes i mange ulike typer, og det kan jo være helt vidunderlig å sette føttene på. Alle bør i hvert fall ha tepper på soverommet, slik at man kan trå rett ut av sengen med bare føtter om morgenen, råder Sveen.

Ved å investere i et nytt teppe på soverommet til nyttår, sikrer du i hvert fall en myk start på det nye året. 

Se flere bilder
Avpassede tepper gjør mye med helhetsinntrykket i et rom. Her er et teppe fra Young Attitude Collection/Musum.

Foto:

Avpassede tepper gjør mye med helhetsinntrykket i et rom. Her er et teppe fra Young Attitude Collection/Musum.

Tidløs komfort

Teppebransjen er ikke den bransjen som er mest utsatt for hyppige skiftninger av trender, og Musum merker at det fremdeles går mye av de gode, gamle klassikerne.

- Vi selger fremdeles godt av klassiske, orientalmønstrede tepper, men det er kanskje floss i forskjellige høyder som totalt har det største salget. Det er også mange som ønsker vevde ulltepper, og der finnes det mange lekre varianter, forteller han.

Bjørn Wibe, daglig leder i Teppeabo, bekrefter at også de selger mye vevde ulltepper, men at salget av flosstepper derimot beveger seg nedover.

- Vi merker at det går mot kortere luv og mye ensfargede tepper, mens flere og flere går bort fra flosstepper, som det har vært veldig mye av de siste tiårene, sier Wibe.

I Teppeabo merker de også en liten fremgang i salget av avpassede tepper nå på vinteren, selv om tepper selger året rundt.

- I tillegg til at det er kaldere, er vi jo også mer inne om vinteren, så da ser vi mer hva vi trenger i hjemmet. Så vi selger mer løstepper nå enn vi gjør ellers på året, forteller Wibe.

Se flere bilder
Vevde ulltepper selger godt for tiden. Her er Geilo 0028 fra Teppeabo, et flatvevd teppe i ull.

Foto:

Vevde ulltepper selger godt for tiden. Her er Geilo 0028 fra Teppeabo, et flatvevd teppe i ull.

Teppe pluss stiletthæler er lik sant

Et gulvteppe i stua og på kjøkkenet kan også skåne gulvet mot dets største mareritt; nyttårsfestens stiletthæler. Skal du være helt sikret, er det nok best å satse på heldekkende teppe, men også avpassede tepper kan ta noe av støyten.

- Stiletthæler kan jo ødelegge mange gulv, og tepper kan skåne gulvet mot hælene. Hvis man skal satse på avpassede tepper for å skåne gulvet til nyttårsfeiringen, må jo damene, bokstavelig talt, holde seg på teppet hele kvelden, ler Musum, og legger spøkefullt til at det kanskje kan være en fordel på nyttårsfesten i noen tilfeller.

Se flere bilder
Tepper er lurt dersom du vil skåne gulvene for stiletthæler.

Foto:

Tepper er lurt dersom du vil skåne gulvene for stiletthæler.

Mer informasjon:

Musum

INTAG

Teppeabo

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.