Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Mais er mer enn mat

Mais tråkket ned i et teppe kan få enhver til å grøsse, men når mais er råvare i tråden teppe er laget av da er det en helt annen sak.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Du tenker kanskje ikke så mye over hva teppet er laget av når du velger teppe, men nå skjer det så mye nytt med bærekraftig miljø som fortegn, at det kan være rett så interessant å følge med. Når produsentene skifter fokus fra fossile til plantebaserte råvarer forskes det fram nye materialer med nye egenskaper. Fra DuPont kommer et polymerfiber som inneholder råvarer fra mais, og denne typen fiber brukes nå til tepper. 

Dele på Pinterest Nye type fiber gir tepper egenskaper som gjør at det holder seg fint lenge.

Nye type fiber gir tepper egenskaper som gjør at det holder seg fint lenge.

Spesielle egenskaper

Et teppe som er laget av slike fibre er Amaizing fra belgiske Balta som vi finner blant nyhetene hos teppegrossisten Musum i Trondheim.

- Dette er et teppe du kjøper når du vil ha et produkt som holder seg fint lenge, forklarer Terje Musum, og snakker litt om hva det er laget av. Akkurat hvilke deler av maisen som brukes og hvordan det gjøres er nok like hemmelig som oppskriften på Coca Cola, men det skal visstnok være restprodukter av mais som brukes i framstillingen av fibrene.

Ikke nok med at det er fornybare råvarer, den nye teknologien er også positiv for det ytre miljø. Ved produksjon av teppene er både energiforbruk og utslipp av CO2 lavere enn ved tradisjonelle tepper.

- Det spesielle med disse fibrene er at det er lett å holde rent og fjerne flekker, for fibrene er mindre statisk og trekker til seg mindre skitt enn tradisjonelle tepper, sier Musum og legger til at det holder seg like fint i mange år.

Teppene leveres som banevare og finnes i ulike kvaliteter, tåler mye trafikk og er myke og gode å gå på, reklamerer han.

Mer informasjon

Musum Interiør

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]