Kategorier

Meny

Konto

Nye regler for skadedyrbekjempelse

De velkjente bekjempelsesproduktene blir nå tilpasset norsk regelverk.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nye regler for skadedyrbekjempelse

Foto: Krefting

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Insekter og skadedyr er en plage for mange med hus og hytte. Nye produkter som oppfyller de nye kravene vil komme på markedet i løpet av sesongen.

Nytt biociddirektiv

Flere av de kjente midlene mot skadedyr omfattes av det nye biociddirektivet som innføres fra september. En av nyhetene er at privatpersoner ikke kan håndtere denne type gift, og musegift vil bare kunne selges i forseglede åtestasjoner.

Velkjente bekjempelsesprodukter

De godt kjente Nippon produktene ble i 2012 overtatt av Krefting & Co. Nå inngår det samme selskapet et samarbeid med Kirk Products & Chemicals i Danmark, i Norge mest kjent som produsenten av Kirk insektsmidler og Temus skadedyrprodukter.

- Krefting vil nå ha et komplett spekter av produkter mot mus, rotter og insekter. Dette er sterke merkevarer som nordmenn stoler på og har kjøpt i flere tiår, sier Christian Krefting, daglig leder i Krefting & Co.

Dele på Pinterest Velkjente bekjempelsesprodukter

Parallell distribusjon

Kornproduktene og voksblokkere fra Temus vil fortsatt være lov å selge, men vil på et senere tidspunkt bli erstattet av nye produkter tilpasset det norske regelverket. Allerede høsten 2013 lanseres eksempelvis en ny engangs åtestasjon fra Temus. For å sikre en grei overgang midt i sesongen, vil Krefting selge disse produktene parallelt med nåværende distributør, før de overtar eksklusivt i 2014.

Stadig nye krav

Mot maur finnes det maurlokkebokser, små bokser med gift. Mauren tar med seg giften til boet hvor resten av maurene også forsyner seg av giften og dermed blir utryddet. Andre maurmidler spres med vann. Da putter du poser med maurmiddel i vannkannen, og vanner der det er mye maur.

- Alle maurprodukter er det gift i. Men det settes stadig nye krav til hvor mye gift som kan være i produktene. Vi endret innhold i maurlokkeboksen i fjor etter endring i giftkravet. Markedet vil alltid ha behov for å bli kvitt innsekter og skadedyr, sier Inger Strandgaard Løvaas i Krefting.

Dele på Pinterest Stadig nye krav

Mer informasjon

www.krefting.no

Hvis du vil lese mer om biocider og den nye forskriften, kan du gå til www.klif.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]