Kategorier

Meny

Konto

Naturlig interiørtrend i 2021

Fra minimalistisk grått og hvitt, til sterkere farger og personlig interiør. Omveltningen i norske interiørtrender er i gang. Natur, bærekraft og god kvalitet står sentralt når vi velger nytt gulv, forteller parkettleverandøren Boen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Naturlig interiørtrend i 2021

Foto: Boen

– Naturen gir oss de vakreste farger og materialer, sier Evelyn Schedelberger hos parkettleverandøren Boen.

Som markedsansvarlig har hun god innsikt i hva norske gulvkunder ser etter når de skal pusse opp og velge nytt gulv til hjemmet. Og at trenden har snudd, hersker det liten tvil om. De gråpigmenterte parkettgulvene abdiserer fra trendtronen, til fordel for gulv med mer farge eller treverkets naturlige farge. Dette kombineres med nye materialer og en helt annen farge i stue og soverom, enn det vi har sett på lenge.

– Vi legger bak oss et tiår med lyse farger av grått og hvitt, og går inn i et nytt tiår med et større fokus på sterkere farger. Jordfarger er noe vi ser mer av med beige, brunt, blått, gult og grønt som en del av fargepaletten. Vi blir mer opptatt av naturlige materialer som tre, glass, keramikk, rotting og ikke minst et større fokus på bærekraftighet og materialer av god kvalitet. Naturen er ikke bare viktig for oss, men også en kilde til inspirasjon som vi ønsker å bringe inn i hjemmet, sier hun.

Dele på Pinterest Authentic

Foto: Boen

BÆREKRAFT: Authentic gir en rå og autentisk følelsen av treverket. Plankene ser ut som nysaget eik og viser fargen og karakteristikken til treet på en lys og ren måte. Overflaten er børstet og behandlet med olje. 

Mørke gulv

Lenge var gråpigmenterte gulv det store, men nå tar den naturlige eikefargen sin plass. Også mørkere innfarginger klatrer på trendstigen, godt hjulpet av influensere som på Instagram og andre sosiale medier går foran med bilder av eget interiør, som gjør det tryggere å velge mørkere farger eller noe man kanskje ikke automatisk hadde tenkt på selv.

–  Sammen med Instagramprofilen Elisabeth Halbjørhus, @pureelisabeth_, og har vi utviklet et nytt gulvprodukt. Fargen «Foggy Brown» er en nydelig mørkebrun farge som er inspirert av de naturlige elementene jord, vann og luft, sier Schedelberger. 

Dele på Pinterest Eik Authentic

Foto: Boen

NATURLIG: Eik Authentic er et populært valg og et gulv som passer godt inn i den nye interiørtrenden. Overflaten er børstet og lyspigmentert, slik at eiken fremstår på en lys og ren måte.

Dele på Pinterest Foggy Brown

Foto: @pureelisabeth_

EIK FOGGY BROWN er en varm, mørk farge som tilfører karakter og personlighet til interiøret. Fargen ble til etter mye prøving og feiling for å finne den perfekte fargen, og er et resultat av samarbeidet mellom Elisabeth Halbjørhus (@pureelisabeth_) og Boen. 


Personligheten kommer til syne

Den personlige stilen har lenge vært viktig, og kommer til å fortsette å være det fremover. Vi er ikke lenger like opptatt av å definere hvilken type stil vi har, men vi ønsker at hjemmet vårt skal representere hva vi selv liker og syns er fint. Personlighet gjelder like mye i hjemmet som det gjør i klesveien, identitet og væremåte.

– Sammen med naturlige materialer er moderne og inspirerende dekor i fokus. Det samme gjelder for 70-tallet, sier Evelyn Schedelberger.

Retro-stilen er modernisert, med en nåtidig vri på former og farger. Fra 70-tallet bringer vi med oss utstrakt bruk av treverk:

– Kjøkken i lys eller mørk eik sammen med parkett og andre møbler av tre er ikke lenger for mye. Vi tør å kombinere flere farger, og blir mer opptatt av kvalitet, sier hun.

Dele på Pinterest chevron

Foto: Boen

CHEVRON er et omvendt V-mønster, og den første bruken av dette mønsteret finnes på keramikk som stammer fra Knossos på Kreta som ble bygget i bronsealderen. Med sitt perfekte linjeformede mønster ser et chevron-gulv ut som en lang rekke med rette piler.

Dele på Pinterest Fiskebeinsparkett

Foto: Boen

FISKEBEIN: Mønsterparkett virkelig er tatt inn i varmen igjen, i nye farger og formater. Vi tørr å blande det tradisjonelle med det moderne i hjemmene våre.


Bærekraft og natur

Valgene vi tar når vi innreder hjemmet farges også av nåtidens store spørsmål: Hvordan kan vi leve mer bærekraftig? Fokus på klima og miljø gjør at bruk- og kast mentaliteten mindre. Bestandige og naturlige materialer som glass og keramikk står sentralt i trendbildet, sammen med grønne planter. Tørkede blomster og strå er også blitt et viktig dekorelement. Vi investerer gjerne mer i varig kvalitet og håndverk.

– Mønsterparkett virkelig er tatt inn i varmen igjen. Fiskebensparkett og chevronmønster er populært, og norske gulvkjøpere ønsker å dra inn varmen fra tregulv, samtidig som de vil ha noe spesielt. Vi tør å blande det tradisjonelle med det moderne; fiskebensparkett velges så vel til stilige og moderne leiligheter, som til ærverdige eldre boliger, sier hun.

– Uavhengig stil eller trender er det personlighet og egen komfort som spiller den største rollen. Vi skal ha et hjem vi er fornøyde med og som gjør at vi kan koble av. Lek med farger og trender, kombiner gjerne nytt og gammelt, det viktigste er at hjemmet skal være ditt eget, oppfordrer Evelyn til sist. 

Dele på Pinterest Senses

Foto: Boen

HÅNDVERKSGULV: Eik Senses er et gulv som spiller på originaliteten til treverket. Sprekker og kvister er fylt for hånd, overflaten er håndskrapt og oljet med en naturolje som er pigmentert lys. Dette gjør at gulvet beholder den fine eikefargen over tid. 

LES OGSÅ
Mer informasjon
<p><b>TREND: </b>Lyst og naturlig, slik får parkettgulvet gjerne se ut nå.</p>

Foto: Boen

TREND: Lyst og naturlig, slik får parkettgulvet gjerne se ut nå.

Evelyns guide til interiørtrenden i 2021:

Større fokus på naturlige materialer og kraftigere farger. Grått og hvit utgår, vi bruker mer jordfarger og beige, brunt, blått, gult og grønt.

Mønsterparkett er virkelig tatt inn i varmen igjen, i nye farger og formater. Vi tørr å blande det tradisjonelle med det moderne i hjemmene våre.

I Norden liker vi fortsatt lyse gulv i brede plank, men nå gjerne i en naturlig eikefarge. I en transparent og sosial verden ser vi også flere mørkere gulv og da blir flere modigere til å bruke mer farge på gulvet. 

Personlighet og ønsket komfort er basis for din personlige stil. Vi skal ha et hjem som vi selv liker og som gjør at vi kan koble av.

Vi investerer gjerne i varig kvalitet og håndverk, bruk- og kast mentaliteten blir mindre. Samtidig tørr vi også å bruke mer tre i innredningen og leker oss med former og farger fra 70-tallet.  

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]