IFI logo
Se flere bilder
Mormors blomster ble til tapet

Foto: Guri Haram/ifi.no, Proudusenten

Mormors blomster ble til tapet

Designsjef Hanna Wendelbo-Hansson i Boråstapeter setter blomster på tapetet! Selv har hun fått «dilla» på noe nytt - herbarium - etter at mormoren inspirerte til den nye tapetkolleksjonen «Garden Party».

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For ett år siden begynte Hanna Wendelbo-Hansson å skissere på den nye tapetkolleksjonen i fiber, «Garden Party». Nå er den i butikkene. I Norge er det tapet- og tekstilleverandøren Borge som fører Eco Boråstapeter.

Det hemmelige herbarium

Det verserte et rykte om et herbarium i slekten. Hun trodde først det var farmoren som hadde laget et, men så var det mormoren som het Maj som hadde etterlatt seg den sjarmerende samlingen blomster for ettertiden.

– Hun hadde gitt det til min yngste søster. Jeg synes det er så vakkert, at hun har gått og tenkt på hvem som skulle skal få arve det for at det ikke skulle bli borte, og bevares for videre slekter. Jeg fikk låne det av søsteren min, sier designeren.

Barnebarnet, som nettopp jobber med design og kan ha bruk for denne type inspirasjon, fant også gamle antikke frøposer.

– Når jeg plantet hortensia, trodde jeg de bare skulle bli hvite, men så skifter de farge til lilla. Deretter får de blått når de tørker inn, sier Wendelbo-Hansson.

Hun fikk seg ikke bare en blomstrende overraskelse, men også en ny hobby. Herbarium. Med en liten firkantet sak presser hun blomstene før hun bruker dem kreativt i nye sammenhenger.

– Jeg har blitt helt gal etter det! Jeg og barna slåss om å plukke blomster og presse dem til vakre motiver. Du burde prøve det. En blomst som er lakkert på en fyrstikkeske for eksempel, blir så sjarmerende, sier hun energisk.

Sommerprosjektet ble til tapet

Mormoren plukket blomstene sommeren 1933 i Småland i Sverige.

For nordmenn er Småland kjent for sine vakre skjærgårder og Astrid Lindgrens hjembygd, Vimmerby.

– Jeg tror hun hadde det som sitt sommerprosjekt. Det morsomme er at hun ikke bare har plukket og presset dem, men også nøysomt har sydd fast blomstene til papiret og skrevet lapper ved siden av hver blomst med navn, forteller hun.

På samme nøysomme vis har Wendelbo-Hansson bygd opp den nye kolleksjonen «Garden Party». Tapetkolleksjonen er oppbygd etter årstidene. Vintertapetet er følgelig uten farger. Kolleksjonen kjennetegnes av store, flotte mønstre i duse fargepaletter, med tilhørende ensfargede tapeter.

– Den følger høysommeren, så over til høst og vinter, forklarer hun mens hun blar i den nylig lanserte boken.

Designeren tror designen i tapetet passer ulike rom.

– Rutene kan passe til kjøkken, mens små blomster kan passe til soverom. De enkle tapetene kan du feste bilder med egne blomster på i rammer med glass, sier hun mens hun leker seg med pressede blomster på bordet foran seg.

Det handler om å forhøye det skjønne.

– Jeg forstår mormors fascinasjon, smiler designsjefen.

Se flere bilder
Sommerprosjektet ble til tapet

Foto:

Er du glad i koselige sommerblomster er det mange tapet å velge blant i "Garden Party".

For mer informasjon:

www.borge.no

www.mrperswall.no

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.