Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Med doen midt på gulvet

De nye trendene skal ha fossefall i dusjen, og berøringsfritt dusj og toalett. I dusjen har man dessuten sitteplass, så man slipper å holde balansen ved innsmøring med dusjkremer.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Med doen midt på gulvet

Foto: Produsenten, Åse Imset/ifi.no

Badet skal være stort. Så hva er vel ikke mer naturlig enn å plassere toalettet midt på gulvet?

I hvert fall er det det, skal vi følge trendene.

Berøringsfritt

Åse Imset er interiørarkitekt, med baderom som spesialfelt. Hun følger trendbildet innen bad, tett og reiser rundt på ulike messer i Europa.

– Flere leverandører kommer nå med berøringsfrie armaturer til dusjen, der temperaturen og massasjedysene er forhåndsinnstilt. Doen kan gjerne stå midt på gulvet. Toaletter med vask og føn-funksjon passer rett inn i dette trendbildet, sier Imset.

Å benytte en tosidig vegg er veldig i tiden - med dusj på den ene- og do eller vask på den andre siden.

– Fossefall fås også i dusjen. Den har da en vender på veggen som gir muligheten til å veksle mellom fossefall og vanlig dusj, forteller hun.

I dusjen har man dessuten sitteplass så man slipper å holde balansen når man smører seg inn med dusjkremer. Plassen gjør det i tillegg enklere å barbere leggene.

Hun forteller at også urinaler blir stadig vanligere.

– Urinal kan fås elektronisk og vannet renner når urin treffer skålen. Det blir mer hygienisk, sier hun.

Dele på Pinterest Toalettet midt på gulvet er en ny baderomstrend.

Toalettet midt på gulvet er en ny baderomstrend.

Annonse

Utfordrende trender

Selv om marmor nå er «in», mener Imset man må huske på at dette er et krevende materiale.

– Badekarene er for det meste laget i akryl Quaryl, men fås også i marmor. Disse blir veldig tunge, og koster masse. Vaskene i marmor er ikke veldig dyre. Marmor er et forholdsvis mykt naturmateriale, som gulner eller skifter farge med alderen. I dusjsonen bør ikke marmor brukes, da den kan ta til seg farge, og for eksempel få flekker fra såpe, opplyser hun.

Med store flater inngår også det samme gulvvalget for både bad og soverom. Kun skilt av en glassdør. Dette kan bli en utfordring med hensyn til fallet mot sluket og utluftningen av badet.

– Folk ønsker seg en åpen løsning. Glassvegg mellom soverom og bad inngår i trenden om å være sosial på badet, sier Imset.

Nytt om fug

I Bologna, på en av de store baderomsmessene i Europa, hadde en av utstillerne, franske Philippe Stark, satt fugen i sentrum. Det er helt motsatt av hva alle andre går for.

– De andre ønsker å få liten fuge mellom flisene. Mens hans fokus var fugen som en bit av dekoren, der fug og fliser var av ulik tykkelse som dekorvegg. Dette var noe helt nytt.

Det har skjedd ganske mye innen baderomstrendene. Når det kommer badet, kan man kan få alt. Den gamle suppegryta til bestemor i oransje farge til vask er fremdeles å få. Eller vask og do med slangeskinnsmønstret overflate.

– Men mange spesialprodukter lar seg vanskelig selge til norske kunder, sier hun.

For mer informasjon

Geberit

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]