Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Mange veier til trendy trelook

  •  
  •   Publisert:
  Kristian Owren/ifi.no, Forestia, Smartpanel, Borge
Tre er tilbake i interiøret for fullt. Og det er mange veier til «tre-look» på veggen.

Vi nordmenn har en forkjærlighet for treverk. Med synlig kvist, årringer og naturlig struktur føler vi oss hjemme. Vi vil ha treets naturlige lød inn i de moderne boligene våre. Og når vi skal ta naturen inn – hvilket rom egner seg vel bedre enn det som binder ute og inne sammen?

Akkurat som ute i naturen, er det alltid flere veier å gå for å komme til målet.

Naturlig

Brunbeiset trepanel
TREDRØM: Brunbeiset trepanel gir en lun atmosfære, som vi nordmenn er særlig svake for. Kristian Owren/ifi.no

Mest naturlig er selvfølgelig trepanel. For å beskytte og gi farge til panelet, samtidig som du beholder strukturen, er transparente behandlinger løsningen. Interiørbeis, trebeis, hardvoksolje, panellakk, panelvoks, treolje, panelbeis – utvalget er bredt og mulighetene mange. Hva du velger avhenger av ønsket farge, glans og egenskaper.

Treplater

Har du ikke panelte vegger, kan du allikevel få tre inn i hjemmet. Du kan for eksempel sette opp plater der toppsjiktet er i ekte tre – så du får den naturlige følelsen selv om du ikke har trepanel hjemme. Veggplatene kan monteres på eksisterende vegg eller stenderverk. Du kan velge mellom ulike overflatebehandlinger som gir fargen du ønsker, eller du kan få platene ubehandlet, slik at du selv kan velge behandling og farge og avstemme veggen med interiøret ellers.

Veggplater i MDF med furufinér
MODERNE: Veggplater i MDF med furufinér i toppsjiktet gir et moderne preg og viser treets naturlige struktur. Smartpanel

Imitasjonskunst

Tapet med trestruktur
TAPET: Det finnes mange tapeter som kan imitere treverk, enten du ønsker plank, panel eller årringer på veggen. Denne er fra kolleksjonen Essential Elements fra Borge. Borge

Har du slett vegg, finnes det flust av tapeter med naturimitasjoner. Tapetene kopierer treverkets naturlige struktur, kvist og årringer, og er et smart og dekorativt alternativ. Skal du sette opp ny vegg, eller ønsker en rask løsning for å erstatte den gamle, kan du enkelt sette opp ferdigtapetserte veggplater. I likhet med veggplatene i tre, monteres platene på eksisterende vegg eller stenderverk.

Ferdigtapetserte veggplater
KOPI: Ferdigtapetserte veggplater med tapet som imiterer eikestrukturen gir raskt og enkelt en helt ny «look» i gangen. Forestia
Les også Når naturen kaller

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: