IFI logo
Se flere bilder
Made by Versace

Foto: Produsenten

Made by Versace

For første gang har det italienske designhuset Versace kommet med en tapetkolleksjon. I juni kommer kolleksjonen på det norske markedet. Stikkord: Barokken.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Versace er et verdenskjent luksusmerke fra Italia - særlig kjent for sin sensuelle, feminine design, der Medusa-hodet er et kjennemerke. I juni kommer de første tapetene til norske butikker, distribuert gjennom tapetleverandøren Storeys.

– Det er en typisk Versace-kunde som vil falle for denne kolleksjonen, en kolleksjon som er utpreget overdådig, sier Torhild Rustenberg, konseptsjef i Storeys Wall.

Barokken er tilbake

Kolleksjonen heter «Versace Home». Versace var en av favorittdesignerne til prinsesse Diana.

– Den nye tapetkolleksjonen gjenspeiler veldig motehusets uttrykk, med mye ekstravaganse, luksus, gull og detaljer, sier konseptsjefen.

Barokkmønstrene og småblomstene passer inn under det feminine og sensuelle uttrykket, mens det mer maskuline kommer fram i de grafiske formene.

– Grafiske former finner man blant annet i tapetet «Greek Key», et velkjent Versace-mønster, sier Rustenberg.

Barokk og barokken, som det italienske designhuset har satt i fremsetet, har sitt utspring nettopp i Roma i Italia. Stilarten og epoken hadde i hovedsak sin storhetstid på 1600- og 1700-tallet.

Kunstretningen verdsatte dramatikk, detaljer, ornamentering og prakt. Barokken omtales ofte som en motreaksjon på de strenge prinsippene om harmoni og nøysom askese i renessansen.

Luksus på tapetet

Kolleksjonen fra Versace bærer ulike mønsternavn som «Barocco Flowers», «Barocco», «The Herald» og «Creamy Barocco». Til sammen inneholder den 69 ulike tapeter med 11 forskjellige border.

– Det er en stor og tung tapetbok. Kolleksjonen likner ikke på noe annet på markedet. Det er Versace fra A til Å. Overflatene er inspirert av eksklusive materialer som silke, sateng og edle metaller. Tapetene vil passe perfekt inn i nyklassisistiske hjem og hos dem som ønsker et mer overdådig interiør - men det finnes også alternativer for de mer minimalistiske, sier Rustenberg.

De eksklusive tapetene tilhører en høyere priskategori. Luksustapetene blir derfor å finne i assorterte faghandlere og interiørbutikker. Men Rustenberg understreker at de likevel er til overkommelig pris for de fleste.

– Det er bestillingsvare. Butikkene som vil ha den, kan kjøpe den fra oss nå. Så i juni vil de være tilgjengelig i de butikkene som har den, opplyser hun.

Se flere bilder
Luksus på tapetet

Foto:

Glitter og glamour er i trendbildet.

Hotelltrenden

Storeys har ikke hatt et liknende samarbeid med et designhus tidligere. Det nærmeste de kommer er Porsche-kolleksjonen, i samarbeid med bilmerket Porsche.

– Det er veldig gøy å jobbe med Versace. Tapetene har vinyl med fiberbakside, og holder veldig høy kvalitet. Alle tapetene har en fantastisk overflate med gode strukturer, med veldig fin lysrefleksjon. I tillegg har tapetene kontraster i matt og blankt. De er robuste og er merket med høyeste vaskbarhet. De tåler veldig mye, sier hun.

Det luksuriøse preget går igjen i trendbildet med gull og tunge farger som blant annet sees  på den kjente hotelleieren Petter Stordalens nye hotell i Oslo, THE THIEF.

– Den nye kolleksjonen passer rett inn i hotelltrenden, og er blant annet brukt på et hotell i Dubai. Det er mye mørkt i boken som passer godt i denne trenden. For privatpersoner passer denne typen tapet særlig til voksne soverom i hjemmet, stue og entré, oppsummerer konseptsjefen.

For mer informasjon:

www.storeys.no

 

 

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.